جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل

در این گالری اسپوتنیک تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل به شما تقدیم می شود. قتل ژنرال های ایرانی در کنسولگری ایران ایران در سوریه در روز 1 آوریل باعث اقدام تلافی جویانه ایران در 14 آوریل شد که طی آن از بیش از 300 موشک و پهپاد استفاده شد.

صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند

نهادهای دولتی غزه با اشاره به جنایات هولناک صهیونیست‌ها در بیمارستان ناصر از جمله تکه تکه کردن اجساد فلسطینیان و ریختن آنها در کیسه زباله و سرقت اعضای بدنشان اعلام کردند، شواهد نشان می‌دهد اشغالگران شماری از غیرنظامیان را زنده به گور کرده‌اند.

واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه: تحقیقات اسرائیل کفایت می‌کند

لندن – ایرنا – معاون نخست وزیر انگلیس با چشم‌پوشی از گزارش‌های منتشر شده پیرامون کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه ادعا کرد که دولت لندن به نتیجه تحقیقات رژیم صهیونیستی، به‌عنوان عاملان این جنایت وحشتناک جنگی، اکتفا می‌کند.

آقای رئیسی! فقط ۵٠٠ میلیون دلار؟!

تحلیل زوایای مختلف سفر به پاکستان و سریلانکا نشان می‌دهد که نه دستاورد فعلی و نه چشم‌انداز توسعه آتی روابط، انطباقی با سطح عالی ندارد و اعزام یک وزیر، منطقی‌تر بود.

Loading

سردرگمی آمریکا در قبال سوریه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مقایسه مداخله آمریکا در سوریه با افغانستان قیاسی ضعیف خواهد بود. بااین‌حال خروج آمریکا از افغانستان برای سوری‌ها یک واقعه قابل توجه بود. این رویداد به‌عنوان‌مثال، برای هیئت تحریر الشام نشانه پیروزی بر آمریکا و بیانگر شکست یک قدرت بزرگ بود، درحالی‌که برای کردهای سوری-از جمله شورای دموکراتیک سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه، حکایت از اتفاقاتی دارد که در صورت خروج ناگهانی آمریکا از شمال شرق سوریه ممکن است، رخ بدهد.

ریم صلاحی در تحلیلی که در وب سایت اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر شد، نوشت: بااین‌وجود، سوریه از برخی جهات با توجه به این که آمریکا هیچ سیاست مشخصی در قبال آن ندارد، به افغانستان شباهت دارد. اگرچه جنگ آمریکا در افغانستان 20 سال قبل باهدف از بین بردن القاعده شروع شد، اما توجیه ادامه حضورش در دو دهه گذشته در آن کشور شبیه به مغلطه در خصوص هدف نهایی بود. درواقع، عقب‌نشینی ناگهانی آمریکا از افغانستان و تسلط فوری طالبان بر این کشور روشن کرد که سیاست آمریکا در خصوص افغانستان تا چه اندازه نامشخص بوده است.

در سوریه نیز به همین شکل، آمریکا از زمان شکل‌گیری این مناقشه‌ای در بیش از یک دهه تا کنون، فاقد یک سیاست مشخص در قبال این کشور بوده است. دولت‌های باراک اوباما و دونالد ترامپ نتوانستند روشن کنند که آمریکا امیدوار بود به چه چیزی در سوریه برسد.

اگرچه اوباما به موضوع سوریه با لفاظی‌های قوی در حمایت از آرمان‌های دموکراتیک انقلاب 2011 پرداخت و برکناری بشار اسد را خواستار شد، اما برای رسیدن به آن هدف اقدامات لازم را انجام نداد.

پس از خروج آمریکا از شمال شرق سوریه در دولت ترامپ هم فقدان یک استراتژی مشخص و منسجم در این خصوص آشکارتر شد. این خروج راه را برای تصرف بخش‌هایی از شمال سوریه توسط ترکیه باز کرد.

در طول این سال‌ها، درحالی‌که مناقشه سوریه در عرصه بین‌المللی مطرح و کمرنگ شد، آمریکا همچنان برای تعریف راهبرد خود در قبال سوریه تقلا می‌کرد. دولت جو بایدن هنوز نماینده ویژه جدیدی را برای سوریه معرفی نکرده و در تعامل دیپلماتیک در روند صلح نیز نقش محدودی را ایفا کرده است. حتی اگر آمریکا به داشتن حضور نظامی و دیپلماتیک در شمال شرق سوریه ادامه دهد، به‌جز اعلامیه‌های مبهم درباره امنیت و ثبات، نمی‌تواند به روشنی مشخص کند که می‌خواهد در آنجا به چه چیزی برسد.

در حال حاضر تدوین یک سیاست کارآمد در قبال سوریه توسط آمریکا بیش از هر زمان دیگری چالش‌برانگیز است. سوریه در موقعیتی نیست که در زمان دولت اوباما و حتی دولت ترامپ در آن قرار داشت. دولت اسد بخش‌های وسیعی از سرزمین را – با کمک ایران و روسیه – باز پس گرفته و نشان داده است که برای پیروزی نظامی در برابر هیچ‌چیز متوقف نخواهد شد.

نگرانی دیگری که برای آمریکا مطرح است، احتمال توافق میان مقامات کرد و دولت اسد در شمال شرق سوریه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *