جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading
21فروردین ماه 1398

رسانه ها؛ پیروزی حزب لیکود در انتخابات رژیم صهیونیستی و…

۱۳۹۸/۰۱/۲۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: پیروزی حزب "لیکود" در انتخابات پارلمانی اسرائیل با شمارش 97 درصد آرا، تشدید دعوای داخلی در میان صهیونیست‌‌ها، برگزاری کنفرانس قطب شمال باحضور روسیه، انتقاد آمریکا از طرح بومی سازی داده های هند، موافقت اتحادیه اروپا با تعویق دوباره برگزیت، تاکید چین و اتحادیه اروپا بر پایبندی به برجام، هشدار آمریکا به مصر درباره خرید سوخو-35، برگزاری نشست عربی -آمریکایی در ریاض برای تشکیل "ناتوی عربی"، واکنش چین به اقدام آمریکا در قرار دادن نام سپاه در فهرست تروریسم،انتقاد پوتین از نحوه استخراج نفت در آمریکا، دیدار و گفتگوی مرکل و می در برلین و لغو کنفرانس ملی صلح در لیبی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

پارس تودی:  تلویزیونی رژیم صهیونیستی با استناد به نتیجه شمارش 97 درصد از آراء، از نخست‌وزیر فعلی این رژیم به عنوان پیروز این دور از انتخابات کنست نام برد. به گزارش پارس تودی، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: پس از شمارش 97 درصد آرای انتخابات کنست (پارلمان)، حزب لیکود به ریاست «بنیامین نتانیاهو» توانست با کسب 37 کرسی بر ائتلاف «آبی و سفید» به ریاست بنی گانتس با 36 کرسی پیروز شود.

یورونیوز: به گزارش رسانه‌های اسرائیل، بنیامین نتانیاهو با حزب لیکود در انتخابات پارلمانی این کشور و در رقابتی تنگاتنگ بر ائتلافی به رهبری بنی گانتس پیروز شده است و برای پنجمین بار دولت تشکیل خواهد داد. روز چهار‌شنبه و پس از شمارش ۹۷ درصد آرای اخذ شده مشخص شد که هیچ‌کدام از نامزدها به اکثریت مطلق آرا دست نیافته‌اند اما با توجه به آرای دیگر احزاب راست این کشور، بنیامین نتانیاهو و حزب وی یعنی حزب لیکود از موقعیت بسیار خوبی برای تشکیل دولت ائتلافی برخوردار است.

خبرگزاری تسنیم: لیبرمن ضمن اعلام دعوا علیه رهبر حزب «راست جدید» مدعی شده است وی با پیام‌های مختلف اقدام به تخریب شخصیت لیبرمن و انتقال آراء آنها به حزب خودش کرده است.به گزارش خبرگزاری  تسنیم، سایت عبری مفزاک لایف اعلام کرد آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «یسرائیل بیتینیو» (اسرائیل خانه ما)، علیه نفتالی بِنِت، رهبر حزب «راست جدید» به کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی اعلام دعوا کرد.

خبرگزاری صداو سیما:  رئیس جمهور روسیه گفت به رغم اختلافات گسترده با رئیس جمهور آمریکا، اگر گفتگوی واقعی و از موضع برابر بین واشنگتن و مسکو از سرگرفته شود، برای گفتگو آمادگی داریم. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بر اختلافات گسترده با دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود تاکید کرد که دولت متبوع وی مسکو را تحت تحریم های گسترده قرار داده است. پنجمین کنفرانس قطب شمال در شهر سن پترزبورگ به تریبونی دیگر برای مطرح کردن مسائل بین روسیه و کشورهای غربی تبدیل شد.

خبرگزاری ایرنا: آمریکا با انتقاد از طرح بومی سازی داده هاو اقتصاد دیجیتالی هند آن را تبعیض آمیز و مغایر تجارت آزاد دانست.نشریه اکونومیک تایمز روز چهارشنبه به نقل از گزارش ‘تخمین های تجارت ملی برای سال 2019 امریکا اضافه کرد هند اخیرا یک سری الزاماتی برای بومی سازی داده ها انجام داده که باعث ایجاد موانع جدی در تجات دیجیتالی میان هند و آمریکا شده است.در این گزارش آمده است این الزامات هزینه های تامین کنندگان خدمات متمرکز بر داده را افزایش می دهد و باعث ایجاد مراکز داده های غیر ضروری و جلوگیری از استفاده شرکت های محلی از بهترین خدمات جهانی می شود.

خبرگزاری مهر:  پیش نویس بیانیه نشست امروز رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا حاکی از موافقت اروپا برای تعویق دوباره برگزیت است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه هندلز بلات، پیش نویس بیانیه نشست ویژه امروز رهبران کشورهای اروپایی درباره برگزیت منتشر شد. در این پیش نویس آمده است: اتحادیه اروپا بار دیگر با تعویق دوباره برگزیت موافقت می‌کند.

خبرگزاری مهر:  چین و اتحادیه اروپا طی نشست سالانه خود بر پایبندی به برجام و تلاش برای برخورداری ایران از مزایای اقتصادی توافق هسته‌ای، تاکید کردند.به گزارش خبرگزاری مهر ، چین و اتحادیه اروپا طی بیانیه مشترکی که در جریان نشست سالانه‌شان منتشر شد؛ بر تعهد خود در قبال تداوم کامل و مؤثر برجام تاکید کردند.طرفین ضمن یادآوری این مطلب که برجام عنصری کلیدی در ساختار عدم اشاعه جهانی است، از آن به عنوان دستاوردی دیپلماتیک که مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد است، یاد کردند.

الکوثرفارسی:  وزیر خارجه آمریکا تهدید کرد اقدام مصر به خرید جنگنده های پیشرفته سوخو-35 از روسیه، قاهره را با تحریم های آمریکا مواجه خواهد کرد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مایک پمپئو در این خصوص گفت: ما به وضوح (به مقامات مصری) گفته ایم که چنین خریدی به موجب قانون “مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها”  شامل تحریم ها می شود. ما اطمینان حاصل کردیم که آنها (مصر) این موضوع را درک می کنند، و من بسیار امیدوارم که آنها در جهت خرید این محصولات گام بر ندارند.

العالم:  رسانه‌های سعودی اعلام کردند که ریاض اخیرا میزبان یک نشست نشست عربی و آمریکایی با مشارکت قطر بوده است.خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که یک نشست نظامی عربی آمریکایی “بلند پایه” با مشارکت قطر در ریاض برگزار شده است.طبق این گزارش، نمایندگان عربستان، آمریکا، قطر، کویت، بحرین، امارات، عمان و اردن در این نشست حضور داشتند.

رادیو چین:  لوکانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری هفتگی این وزارت خانه در پکن ابراز امیدواری کرد که کشورهای مربوط، به ویژه کشورهای بزرگ غیر منطقه‌ای کارهای بیشتر در راستای کمک به صلح و ثبات خاورمیانه انجام داده و از اقداماتی که سبب تشدید تنش در اوضاع خاورمیانه می شود، پرهیز کنند.سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد: ما همواره بر این پایبند هستیم که در برخورد با مناسبات بین کشورها، باید مقررات اساسی روابط بین المللی بر پایه قواعد و اصول منشور سازمان ملل رعایت شود و استیلاجویی و هژمونی کنار گذاشته شود.

آناتولی ترکیه:  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه استفاده از تکنولوژی فراکینگ برای استخراج نفت توسط آمریکا بیشترین صدمه را به محیط‌زیست می‌زند.ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه طی سخنانی در «کنفرانس بین‌المللی شمالگان» گفت: استفاده از تکنولوژی فراکینگ برای استخراج نفت توسط آمریکا بیشترین صدمه را به محیط زیست می‌زند.

تی .آر.تی ترکیه:  صدراعظم آلمان و نخست‌وزیر انگلستان در برلین دیدار و گفتگو کردند.به گزارش رسانه‌های آلمان، این دیدار پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران انجام شده و یک و نیم ساعت به طول انجامید. مرکل و می پیش از اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در خصوص برگزیت در بروکسل برگزار خواهد شد٬ تبادل نظر کردند.

خبرگزاری فارس:  «غسان سلامه» نماینده ویژه سازمان‌ملل با اشاره به لغو شدن کنفرانس ملی در لیبی برای رسیدن به صلح گفت از شنیدن مجدد صدای طبل جنگ غافل‌گیر شدیم. به گزارش خبرگزاری فارس، با ادامه یافتن حملات «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی به شهر «طرابلس»، سازمان ملل مجبور شد کنفرانس ملی در خصوص آینده این کشور را لغو کند.به نوشته روزنامه «گاردین»، کنفرانس ملی دو روزه‌ای که قرار بود ۱۴ و ۱۵ آوریل در شهر «غدامس» لیبی برگزار شود، قرار بود میزبان ۱۲۰ نماینده باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *