جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading

رسانه‌ها؛ شکست تلاش فضایی کره شمالی و…

۱۴۰۲/۰۳/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تایید سقوط ماهواره نظامی کره شمالی، اظهارات چامسکی درباره افول اروپا، ادامه تنش‌ در مناطق صرب‌نشین کوزوو، واکنش روسیه به تحولات کوزوو، واکنش تند مدودف به اظهارات اخیر وزیر خارجه انگلیس، انهدام آخرین ناو جنگی اوکراین در بندر اودِسا، آغاز رزمایش آمریکا و چند کشور عربی در عربستان، اعزام نیروهای کمکی آمریکا به خلیج فارس، سفر مخفیانه مشاور بایدن به عمان، خروج امارات از ائتلاف دریایی آمریکا، اولین جلسه محرمانه رهبر طالبان با یک مقام خارجی، نشست فرانسه و مراکش در اراضی اشغالی برای بی ثبات کردن الجزایر و تونس، رزمایش دریایی فرانسه و بخش یونانی نشین قبرس در دریای مدیترانه، استقرار  واحدهای چچنی در دونتسک و اولین نشست گروه ۷ در مورد هوش مصنوعی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

رادیو چین:   کره شمالی با انتشار گزارشی، سقوط موشک جدید «چولیما -۱» (Chollima-1) حامل ماهواره نظامی نظارتی «مالیگیونگ-1» (Malligyong-1) را تایید کرد. طبق این گزارش، موشک «چولیما -۱» حامل ماهواره نظامی نظارتی «مالیگیونگ-1» بوده که سازمان ملی توسعه هوافضای کره شمالی در ساعت 6 و 27 دقیقه چهارشنبه به وقت محلی به فضا پرتاب کرده و به دلیل نقصهای غیرمترقبه در دریا سقوط کرده است. در این گزارش درباره دلیل سقوط ماهواره نوشته شد که موشک «چولیما -۱» در ابتدا پرواز عادی داشته اما پس از جدایی مرحله اول موشک، موتور مرحله دوم موشک از کار افتاده و موشک نیروی رانش خود را از دست داده و در آبهای دریای غربی شبه جزیره کره سقوط کرده است.

خبرگزاری صدا و سیما:  نوام چامسکی، فیلسوف و اندیشمند برجسته آمریکایی به اسپوتنیک گفت اگر اروپا تصمیم بگیرد در نظامی باقی بماند که تحت سلطه آمریکاست، احتمالا با افول و غیرصنعتی شدن رو به رو خواهد شد. چامسکی گفت: اروپا باید تصمیمی بزرگ بگیرد: این تصمیم که آیا می‌خواهد در نظام تحت سلطه آمریکا باقی بماند و با افول احتمالی و حتی بر اساس پیش بینی برخی، با غیرصنعتی شدن رو به رو شود یا خود را به نوعی با شریک اقتصادی طبیعی خود، یعنی شرق که منابع معدنی مورد نیاز اروپا را دارد و دروازه ورود به بازار پرسود چین است، وفق دهد؟

یورونیوز:   پس از تصمیم کوزوو برای انتصاب شهرداران آلبانیایی‌ در شهرهای شمالی این کشور، ایالات متحده اعلام کرد که کوزوو را از برنامه تمرین‌های نظامی خود کنار می‌گذارد. این اقدام آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که با تصمیم جدید پریشتینا در شهرهای شمالی کوزوو که اکثریت مردم آن صرب نشین هستند، شهردارانی آلبانیایی تبار معرفی شده‌اند. این اقدام به شدت‌گیری تنش‌ها در این مناطق انجامیده است.  روز دوشنبه درگیری‌های خشونت آمیزی در بیرون ساختمان شهرداری‌های این شهرها مشاهده شد و در طی آن ۳۰ سرباز نیروهای ناتو و همچنین حدود ۵۰ تظاهرکننده مجروح شدند.

خبرگزاری ایلنا:  کاخ کرملین خواستار احترام به حقوق صرب‌تبارهای کوزوو شد. سخنگوی کاخ کرملین طی بیانیه‌ای اعلام کرد که مسکو از صرب‌ها در کوزوو حمایت کامل می‌کند. «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین گفت: ما از صربستان و صرب‌ها کاملا حمایت می‌کنیم.

خبرگزاری ایرنا:  معاون شورای امنیت روسیه در واکنش به استدلال وزیر امورخارجه انگلیس درباره «حق مشروع» اوکراین برای حمله به اهداف در داخل خاک روسیه، گفت: با توجه به کمک‌های لندن به کی‌یف، مقام‌های انگلیسی نیز می‌توانند «اهداف نظامی مشروع» برای مسکو محسوب شوند. مدودف در این پیام که آن را در صفحه توییتر خود منتشر کرده است، افزود: امروز، انگلیس با ارائه انواع کمک‌های نظامی به کی‌یف به عنوان متحد اوکراین عمل می‌کند، این کشور در واقع یک جنگ اعلام نشده علیه روسیه را هدایت می‌کند.

خبرگزاری مهر :  وزارت دفاع روسیه امروز(چهارشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که آخرین ناو جنگی اوکراین در بندر اودسا را با سلاح نقطه‌زن منهدم کرده است.در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: در پی حمله نیروهای هوافضای روسیه با سلاح نقطه‌زن به بندر اودسا، آخرین ناو جنگی نیروی دریایی اوکراین موسوم به «یوری اولِفیرنکو» منهدم شد.این ناو جنگی، در اواخر دهه ۱۹۹۰ در روسیه ساخته اما بعدها با فروپاشی شوروی سابق، به اوکراین منتقل شد.

خبرگزاری فارس: رزمایش موسوم به «عزم النسر ۲۳» (عزم عقاب ۲۳) با مشارکت آمریکا و چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس در عربستان آغاز شد. «فرماندهی مرکزی» ارتش آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) در بیانیه‌ای از آغاز این رزمایش خبر داد و مدعی شد: هدف از این رزمایش بهبود همکاری‌ نیروهای شرکت‌کننده در این رزمایش برای کمک به تحقق ثبات منطقه است . به نوشته وبگاه «الخلیج اونلاین»، این تمرینات شامل تیراندازی با گلوله جنگی، تجهیزات دفاع هوایی-زمینی و هواپیماهای ضد پهپاد است.

دویچه وله: آمریکا نیروی کمکی به خلیج فارس می‌فرستد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد برای تقویت موضع دفاعی این کشور در خلیج فارس و به منظور مقابله با تعرض ایران به کشتی‌های نفتی، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کند.جان کربی افزود که وزارت دفاع، مجموعه‌ای از اقدامات را به منظور تقویت موضع دفاعی‌این کشور در خلیج فارس انجام خواهد داد.

خبرگزاری تسنیم: مشاور ارشد بایدن در خاورمیانه به منظور تلاش دیپلماتیک جدید بر سر برنامه هسته‌ای ایران مخفیانه به عمان سفر کرده است.”آکسیوس” در خبری نوشت که “برت مک‌گورک”، مشاور ارشد بایدن در خاورمیانه، اوایل ماه جاری برای گفتگو با مقامات عمانی در مورد روابط دیپلماتیک احتمالی با ایران، سفری مخفیانه به عمان داشت. این پایگاه خبری به نقل از منابع خود نوشت که “مک‌گورک” پس از سفر به عربستان سعودی به همراه “جیک سالیوان”، مشاور امنیت ملی و سفر به اراضی اشغالی برای اطلاع رسانی درباره مذاکرات آمریکا در ریاض، 8 می به مسقط سفر کرده است.

الکوثر فارسی: دولت امارات اعلام کرد که دو ماه پیش، از ائتلاف امنیتی دریایی به رهبری آمریکا در خاورمیانه خارج شده است.  وزارت امور خارجه امارات در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور «وام» منتشر شد، اعلام کرد: امارات بعد از ارزیابی مستمر از همکاری‌های امنیتی مؤثر با همه شرکا، دو ماه پیش از مشارکت خود در پیمان دریایی متحد خارج شد. این ائتلاف دریایی متشکل از ۳۴ کشور است که واشنگتن هدف از آن را تضمین امنیت و مبارزه با تروریسم و ​​دزدی دریایی در مناطق دریای سرخ و خلیج فارس که از مهم‌ترین مسیرهای کشتیرانی در جهان هستند، توصیف کرده است. مقر اصلی این ائتلاف دریایی در بحرین و نزدیک ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا و فرماندهی مرکزی ایالات متحده قرار دارد.

العالم فارسی: خبرگزاری رویترز در گزارشی از اولین دیدار خارجی رهبر طالبان با نخست وزیر قطر خبر داد و اعلام کرد که در این دیدار درباره پایان منع آموزش و کار زنان و خروج افغانستان از انزوای بین‌المللی گفت‌وگو شده است. رویترز در گزارشی اعلام کرد که شیخ عبدالرحمان الثانی، نخست‌وزیر قطر در سفر به قندهار با هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان دیدار کرده است.براساس این گزارش، نخست‌وزیر قطر و رهبر طالبان درباره پایان منع آموزش و کار زنان و خروج افغانستان از انزوای بین‌المللی گفت‌وگو کرده‌اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  یک روزنامه الجزایری گزارش داد، نشستی در بالاترین سطح در اراضی اشغالی برگزار شد که در آن سرویس های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، فرانسه و مراکش حضور داشتند و در دستور کار آن تنها یک موضوع و آن هم «بی ثبات کردن الجزایر و حتی تونس» قرار داشت. روزنامه الخبر الجزایر به نقل از منابعی نوشت، اطلاعات تایید شده حاکی از آن است که جلسه ای در اراضی اشغالی برگزار شد که در آن سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و سرویس اطلاعاتی فرانسه به نمایندگی از پنج مقام عالی رتبه و نیز ۱۲ مقام اطلاعاتی مراکش گرد هم آمدند و در دستور کار این نشست، تنها موضوع بی ثبات کردن الجزایر و ایجاد هرج و مرج در چهار استان این کشور قرار داشت.

آناتولی  ترکیه: رزمایش مشترک دریایی فرانسه و بخش یونانی نشین قبرس با شرکت ناوهای جنگی در دریای مدیترانه برگزار شد. وزارت دفاع بخش یونانی نشین قبرس طی بیانیه‌ای اعلام کرد که رزمایش مشترک دریایی با فرانسه با شرکت ناوهای جنگی در دریای مدیترانه برگزار کرده‌اند.ناوچه Languedoc نیروی دریایی فرانسه با انجام حرکات تاکتیکی مختلف در چارچوب مانورهای شناسایی و پیشروی در دریا در نزدیک شهر لیماسول در دریای مدیترانه در این رزمایش شرکت کرده است.

اسپوتنیک روسیه: رمضان قدیروف، رئیس چچن، گفت که واحدهای چچنی دستور اعزام مجدد نیروها به جمهوریدونتسک را دریافت کردند.او گفت : دوستان، واحدهای چچنی دستور جدیدی برای استقرار مجدد نیروهای خود دریافت کردند. سرزمین های جمهوری خلق دونتسک در حال تبدیل شدن به منطقه مسئولیت ما است. طبق دستور، رزمندگان یگان های چچنی باید عملیات تهاجمی فعال را آغاز کرده و یک منطقه را آزاد کنند.قدیروف در کانال تلگرامی خود نوشت: چند روزی است که مرحله اول ادامه دارد، فرماندهی ستاد زیرمجموعه ها در حال توسعه طرح هایی برای پیشرفت و آزادسازی شهرک ها هستند و اطلاعات دریافت می کنند.

ان. اچ.کی ژاپن: گروه هفت کشور صنعتی جهان اولین جلسه خود در مورد چگونگی ارتقای هوش مصنوعی به بهترین شکل ممکن را برگزار کردند. این جلسه بخشی از چارچوب این کشورها به نام «فرآیند هوش مصنوعی هیروشیما» است.شرکت‌کنندگان توافق کردند که آنها باید برای شناسایی مزایا و خطرات هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT بسرعت عمل کنند. آنها همچنین قصد دارند تا بحث و گفتگو در مورد چگونگی محافظت از حق نشر و برخورد با اطلاعات غلط را ادامه دهند. آنها برای دیدار وزرای کشورهایشان تا پایان سال جاری جهت تدوین برخی عقاید پایه، با هدف ایجاد مقررات مشترک در مورد ترویج هوش مصنوعی قابل اعتماد، برنامه‌ریزی کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *