جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading

رسانه‌ها؛ هشدار چین به توسعه اتحاد‌های نظامی و…

۱۴۰۱/۰۴/۰۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: هشدار شی جین پینگ درباره گسترش اتحادهای نظامی، برگزاری مجمع تجاری بریکس 2022 و انتشار «ابتکار جامعه تجاری پکن»، درخواست پوتین برای ایجاد ارز ذخیره بین المللی بر اساس ارزهای کشورهای عضو گروه بریکس، تاکید چین بر حل اختلاف مرزی با هند از طریق گفت وگو، حمایت کنگره از افزایش دوباره بودجه نظامی آمریکا، نشست مهم نظامی-سیاسی کره شمالی با حضور «کیم جونگ اون»، صف آرایی دیپلماتیک با نزدیکی به زمان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا، درخواست زلنسکی از اروپا برای اجرای بسته هفتم تحریمی علیه روسیه ، افزایش حملات روسیه به خارکیف، سقوط دولت غربگرای بلغارستان، گسترش همکاری های نظامی ژاپن و کامبوج ، توافق مشترک ترکیه-عربستان برای آغاز دوره جدیدی از همکاری در روابط دوجانبه ، تلاش کاخ سفید برای عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ریاض ، اقدام  اسرائیل به ساخت دیوارامنیتی جدید در کرانه باختری اشغالی، لفاظی گانتس ضد مقاومت و مردم  لبنان و انتقاد روسیه از نقش مخرب آمریکا و فرانسه در مذاکرات قره باغ از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا وسیما:  رئیس جمهور چین نسبت به توسعه اتحاد‌های نظامی و دنبال کردن امنیت خود به بهای امنیت سایر کشورها هشدار داد. شی جین پینگ در سخنرانی قبل از نشست مجازی با مقامات عالی بریکس (روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی) درباره “گسترش” روابط نظامی هشدار داد. پکن میزبان نشست باشگاه تأثیرگذار اقتصاد‌های نوظهور بریکس است که بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان و نزدیک به یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد. سه عضو بریکس – چین، هند و آفریقای جنوبی – از رای دادن به قطعنامه سازمان ملل در محکومیت تهاجم روسیه به اوکراین امتناع کردند. شی جین پینگ در نشست تجاری بریکس گفت: “بحران اوکراین، زنگ بیدارباش است”.وی  نسبت به “توسعه اتحاد‌های نظامی و دنبال کردن امنیت خود به بهای امنیت سایر کشورها” هشدار داد.

رادیو چین:  مجمع تجاری سال 2022 کشورهای عضو بریکس، به عنوان یک رویداد مهم حمایتی برای نشست رهبران بریکس، از روز چهارشنبه 22 ژوئن در پکن کار خود را آغاز کرد. موضوع این مجمعع “تعمیق روابط مشارکتی تجاری بریکس و  ایجاد آینده ای روشن برای توسعه جهانی” است.مجمع تجاری بریکس 2022 بر پنج موضوع از جمله تسریع بهبود اقتصاد جهان، تسریع تحول سبز، توسعه اقتصاد دیجیتال، گسترش همکاری های بهداشت و سلامت، و افزایش انعطاف پذیری زنجیره های صنعتی و تامین تمرکز خواهد کرد.

اسپوتنیک روسیه:  رئیس جمهور روسیه اعلام داشت که موضوع ایجاد ارز ذخیره بین المللی بر اساس ارزهای کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) در دست توسعه است. ولادیمیر پوتین تاکید کرد که سیستم پیام رسانی مالی روسیه به روی بانک های کشورهای بریکس باز است. به گفته پوتین، علاوه بر این، جغرافیای استفاده از سیستم پرداخت روسیه “میر” در حال حاضر در حال گسترش است.

ایران پرس: وانگ یی وزیر خارجه چین در دیدار با پرادیپ کومار روات سفیر جدید هند در پکن بر گفت وگوی دیپلماتیک برای حل اختلافات مرزی بین دو کشور تاکید کرد. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در این دیدار گفت: چین و هند باید مسائل مرزی خود را از طریق گفتگو و رایزنی حل کنند، زیرا منافع مشترک دو کشور بیشتر از اختلافات آنهاست. هند و چین در هیمالیا دارای مرز مشترک و اختلافی دیرین بر سر آن هستند و یکدیگر را مقصر می‌دانند. چین ۹۰ هزار کیلومترمربع در منطقه شمال شرقی هند را تحت کنترل دارد. بنا به ادعای مقامات دهلی‌نو، چین ۳۸ هزار کیلومترمربع از قلمرو هند در بخش اعظم منطقه متروک آکسایی‌چن در رودخانه کاراکاش را که زمانی مسیر تجارت بوده و دارای اهمیت استراتژیک است، اشغال کرده است.

العالم فارسی: کنگره بار دیگر بودجه نظامی آمریکا را افزایش می‌دهد. کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا از پیشنهاد افزایش ۳۷ میلیارد دلاری هزینه‌های وزارت دفاع این کشور حمایت کرد.کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه از پیشنهاد افزایش ۳۷ میلیارد دلاری هزینه‌های وزارت دفاع در کنار رکورد ۷۷۳ میلیارد دلاری پیشنهادی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، حمایت کرد. این رأی راه را برای بودجه حداقل ۸۱۰ میلیارد دلاری پنتاگون در سال آینده هموار کرد، زیرا کمیته نیروهای مسلح سنا قبلاً با افزایش ۴۵ میلیارد دلاری نسخه خود از این لایحه حمایت کرده بود.

خبرگزاری فارس: نشست حزب حاکم کره شمالی در مورد مسائل نظامی و سیاسی با حضور رهبر این کشور در حالی برای دومین روز نیز ادامه یافت که کشورهای غربی و منطقه‌ای با دقت آن را زیر نظر دارند.رسانه‌های دولتی کره شمالی روز پنجشنبه گزارش دادند که «کیم جونگ اون» رهبر این کشور، در بحبوحه نگرانی‌ها از آزمایش احتمالی اتمی توسط پیونگ‌یانگ، در نشست بزرگ حزب حاکم در مورد سیاست‌های نظامی و دفاعی کره شمالی شرکت کرد. در این نشست، حزب حاکم کره شمالی همچنین در مورد افزودن وظایف عملیاتی به یگان‌های خط مقدم، اصلاح طرح‌های عملیات و تجدید ساختار تشکیلات سازمانی نظامی کلیدی گفت‌وگو و کیم بر اهمیت تلاش‌ها برای ارتقای قابلیت‌های عملیاتی یگان‌های خط مقدم تاکید کرد.

یورونیوز: شواهد و قرائن حاکی از تایید و رسمیت بخشیدن به نامزدی اوکراین و مولدوای در جلسه فردای رهبران اتحادیه اروپا است. اعلام رسمی این تصمیم در شرایط بحرانی کنونی اقدامی خارج از روال معمول پیوستن به اتحادیه اروپا است. هرچند مقامات اروپایی اطمینان داده‌اند تصمیم برای آغاز گام‌های بعدی در مسیر پیوستن این دو کشور به اتحادیه اروپا تنها پس از حصول اطمینان از به کارگیری، اجرا و لحاظ اصلاحات ساختاری پیشنهادی از سوی این نهاد صورت خواهد گرفت. انتظار می‌رود بخش نخست این پیشنهادات در طی سال جاری اجرایی شوند و گزارش آن تا آخر امسال به کمیسیون اروپا تحویل شود.پیشنهاد نامزدی اوکراین و مولداوی هفته گذشته از سوی مقامات ارشد اروپایی اعلام شد. شواهد حاکی از آن است که تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه در رابطه با اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین و مولداوی هم نظر هستند.

خبرگزاری مهر: رئیس جمهور اوکراین از اتحادیه اروپا خواست بسته هفتم تحریمی را علیه روسیه وضع کند.«ولادیمیر زلنسکی» اعلام کرد لازم است بسته هفتم تحریم‌های اتحادیه اروپا در اسرع وقت وضع شود. رئیس جمهور اوکراین در ادامه به تعبیر خود از سیاست ضد اروپایی روسیه گفت و واکنش مسکو به مسدود شدن واردات کالاهای خود از سوی لیتوانی به منطقه کالینینگراد را مورد انتقاد قرار داد.مقامات لیتوانی به تازگی مانع حمل و نقل برخی کالاهای ارسالی از روسیه به کالینینگراد شدند. کالاهای ممنوعه از سوی لیتوانی مواردی هستند که پیش از این از سوی اتحادیه اروپا در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند.

دویچه وله: به گفته منابع اوکراینی روسیه بار دیگر شهر خارکیف در شمال اوکراین را با شدت بیشتری هدف قرار داده است. به گفته این منابع نیروهای روسیه موشک‌های متعددی به سمت این شهر و اطراف آن شلیک کرده‌اند. گفته می شود که در این حمله بیش از ۱۵ نفر کشته و ۱۶ نفر زخمی شد‌ه‌اند.دولت اوکراین احتمال می‌دهد که روس‌ها می‌خواهند نیروهای اوکراینی را در آنجا درگیر کنند تا توجه ارتش این کشور از نبرد اصلی در دونباس در شرق سلب شود.

خبرگزاری تسنیم:  دولت بلغارستان پس از تنها شش ماه بر سرکار بودن از سوی پارلمان کنار گذاشته شد. رای عدم اعتماد در پارلمان به دلیل مناقشه عمدتاً بر سر امور مالی دولت و روابط با مقدونیه شمالی همسایه شکل گرفت. به این ترتیب دولت سوسیال لیبرال بلغارستان با رای عدم اعتماد پارلمان سرنگون شد. در این رای گیری اکثریت محدود 123 نماینده پارلمان رای اعتماد خود به کریل پتکوف، نخست وزیر بلغارستان را پس گرفتند. حداقل 121 رای برای موفقیت رای عدم اعتماد لازم بود. 116 نماینده هم در این رای گیری از پتکوف حمایت کردند.دولت پتکوف که طرفدار غرب محسوب می شود تنها شش ماه پیش تشکیل شد.

ان. اچ.کی ژاپن: در بحبوحه حمله روسیه به اوکراین که بنیان نظم بین المللی را متزلزل کرده، وزرای دفاع ژاپن و کامبوج توافق کردند که به همکاری نزدیک خود ادامه دهند.کیشی نوبوئو با سامدچ پیچی سانا تی بان، همتای خود از کامبوج دیدار کرد. وزیر دفاع ژاپن برای شرکت در نشست ژاپن و آسه آن  به کامبوج سفر کرده است.کیشی دوباره مخالفت شدید خود را با هرگونه تلاش برای تغییر یکجانبه وضع موجود با توسل به زور تکرار کرد. او ظاهرا اقدامات چین را در نظر داشت که در حال افزایش تسلط خود بر دریای چین جنوبی و دیگر مناطق است.

آناتولی  ترکیه: در بیانیه مشترکی که پس از دیدار رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در آنکارا منتشر شد، بر عزم آغاز دوره جدیدی از همکاری در روابط دوجانبه اعم از سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی تاکید شد.در این بیانیه همچنین آمده است که در این مذاکرات بر تسهیل تجارت، کشف فرصت‌های سرمایه گذاری و افزایش ارتباطات برای تبدیل آنها به مشارکت‌های ملموس تاکید شد. این بیانیه افزوده است در این دیدار که در فضایی صمیمانه و برادرانه برگزار شد،  در خصوص تحولاتی که در عرصه منطقه‌ای و بین المللی مطرح و طرفین به آن اهمیت می‌دهند، تبادل نظر شد.

خبرگزاری ایلنا:  ۴ منبع آگاه آمریکایی خبر دادند:کاخ سفید در حال کار روی نقشه‌ راه عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ریاض است. این منابع با اشاره به سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهوری این کشور به خاورمیانه، اعلام کردند که کاخ سفید در حال کار روی نقشه راهی با هدف عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان پیش از این سفر است.به گفته این منابع، کاخ سفید اخیرا جلسه‌ای را با محوریت سفر بایدن با حضور کارشناسان برگزار و در جریان آن مسأله نقشه راه عادی‌سازی را مطرح کرده است.

تی .آر.تی ترکیه: اسرائیل ساخت دیوارامنیتی در کرانه باختری اشغالی را آغاز کرد.اداره مرزی و خط تماس و فرماندهی مرکزی ارتش اسرائیل ساخت دیوار امنیتی 45 کیلومتری در طول خط تماس در شمال کرانه باختری را آغاز کرد. این دیوار بتنی به طول 45 کیلومتر و ارتفاع 9 متر است.در اطلاعیه  اسرائیل آمده است،  دیوار جدید جایگزین حصاری که حدود 20 سال پیش ساخته شده است، خواهد شد و ساخت آن حدود یک سال طول خواهد کشید.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): گانتس لبنان را تهدید به حمله کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اشاره به احتمال حمله دوباره به لبنان، حزب‌الله را تهدید کرد در صورت آغاز هرگونه عملیات نظامی “هزینه سنگینی را متحمل خواهد شد”.بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پس از حضور در مراسمی در شهرک “کریات شمونه” به مناسبت چهلمین سالگرد حمله این رژیم به لبنان در تاریخ ششم ژوئن ۱۹۸۲، با انتشار رشته توییت‌هایی مدعی شد: “در صورتی که نیاز باشد ما عملیات نظامی در لبنان انجام دهیم، این عملیات قدرتمند و دقیق خواهد بود و هزینه سنگینی را به حزب‌الله و لبنان تحمیل خواهد کرد”.

خبرگزاری ایرنا: طی روزهای اخیر، مشارکت در روند مذاکرت صلح قره باغ، به موضوع جنگ لفظی دیپلمات های روسی و آمریکایی بدل شده است و ماریا زاخاروا گفت که آمریکا و فرانسه برای منزوی ساختن روسیه در صحنه بین المللی، کار گروه مینسک را متوقف کرده و به آن “خسارات جبران ناپذیر وارد کردند.روسیه روز چهارشنبه تضمین های یک مقام ارشد آمریکایی را مبنی بر اینکه واشنگتن می خواهد به همکاری با مسکو برای تسهیل حل مناقشه قره باغ ادامه دهد، رد کرد. کارن دونفرید، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا چند روز قبل گفت که گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به رهبری سه قدرت میانجی “در چارچوب بسیار مهم” خود برای میانجیگری در توافق صلح ارمنستان و آذربایجان همچنان فعال است.در مقابل، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت من می‌خواهم به خودم اجازه بدهم در صداقت اظهارات کارن دونفرید شک کنم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *