شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: دستوراولاف شولتس برای عملیات تحویل سلاحهای سنگین به اوکراین، درخواست پارلمان اوکراین از اروپایی ها درخصوص تسریع در روند عضویت کی یف در اتحادیه اروپا، همه پرسی الحاق زاپوریژیای اوکراین به روسیه، آمادگی روسیه برای تضمین صادارت غلات اوکراین، رزمایش دریایی ناتو به همراه سوئد و فنلاند در دریای بالتیک، تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام و رای منفی روسیه و چین به آن، ذوقزدگی نخستوزیر رژیم صهیونیستی از تصویب قطعنامه ضدایرانی، ابراز نگرانی شدید نفتالی بنت از فروپاشی کابینه خود، لغو حکم توقیف نفت ایران توسط آمریکا در یونان، استقبال از عضویت ایران در پیمان بریکس ، حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در اربیل عراق و کشته شدن یک مقام ارشد موساد، خط و نشان دموکراتها برای بایدن و عربستان، نگرانی فرمانده ارشد آمریکایی از تحرکات نظامی چین در مرز با هند، امضای 3 توافقنامه همکاری بین ترکیه و ونزوئلا و آغاز گفت وگوهای ملی سودان برای برون رفت از بحران سیاسی از مهمترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): صدر اعظم آلمان گفت که آلمان «تصمیم تاریخی» را برای تجهیز اوکراین به سلاح گرفته است و این کار را در آینده ادامه خواهد داد.اولاف شولتس در جمع روزنامه نگاران در برلین گفت: ما تحویل سلاح زیادی انجام دادهایم و عملیات تحویل سلاحهای سنگین را نیز انجام خواهیم داد.وی تأکید کرد که جلوگیری از رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه مهم است و برلین با هماهنگی با متحدان کار میکند.هفته گذشته ، شولتس اعلام کرد که آلمان قصد ارسال سامانه دفاع موشکی IRIS- به اوکراین را دارد.
تی .آر.تی ترکیه: رئیس پارلمان اوکراین خواستار حمایت نمایندگان پارلمان اروپا در روند عضویت در اتحادیه اروپا شد. استفانچوک با بازدید از تک تک پارلمانهای کشورهای اتحادیه اروپا، به دنبال حمایت از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا خواهد بود.روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اوکراین خواستار حمایت نمایندگان پارلمان اروپا (EP) از اعطای وضعیت کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا به اوکراین شد. وی در مجمع عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه سخنرانی کرد.
خبرگزاری صدا وسیما: مقامات جدید منطقه زاپوریژیای اوکراین از طرح همه پرسی الحاق این منطقه به روسیه تا پایان سال میلادی جاری خبر دادند. مقامات جدید منطقه زاپوریژیای اوکراین که توسط ارتش روسیه به کار گماشته شده اند، قصد دارند تا پایان سال جاری میلادی، درباره الحاق این منطقه به روسیه همه پرسی برگزار کنند. این گزارش می افزاید خبرگزاریهای روسیه به نقل از یکی از مقامات جدید این منطقه خبر دادند در این همه پرسی مردم زاپوریژیا درباره آینده این منطقه تصمیم گیری خواهند کرد. وی اشارهای به تاریخ دقیق برگزاری همه پرسی نکرد. منطقه زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین یکی از اولین مناطقی بود که در ابتدای جنگ روسیه به تصرف نیروهای ارتش روسیه در آمد.
یورونیوز: پس از دیدار روز چهارشنبه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با مولود چاووش اوغلو، همتای ترک وی در آنکارا، مسکو ضمن تعیین شروطی از آمادگی برای تضمین صادارت غلات اوکراین خبر داد. با این حال، به رغم هشدارهای مکرر در باره خطر وقوع قحطی از سوی کشورهای مدیترانهای، سازو کار مشخصی از سوی مقامات ترک و روس برای فراهم کردن زمینه صادرات گندم و غلات تولید شده در اوکراین از طریق بنادر این کشور ارائه نشد. مسکو مینزدایی از آبهای ساحلی اوکراین و برداشتن تحریم صادرات محصولات کشاورزی خود را به عنوان دو شرط مهم برای لغو محاصره بنادر اوکراین و دادن مجوز برای صادرات دریایی گندم و غلات تولید شده در این کشور عنوان کرده است.
ان. اچ.کی ژاپن: ناتو همراه با سوئد و فنلاند درحال برگزاری یک رزمایش سالانه دریایی در دریای بالتیک است. این دو کشور ماه گذشته تقاضای عضویت در این اتحاد نظامی غرب را کردند.چهارده کشور عضو ناتو از جمله آمریکا، آلمان و ترکیه در این رزمایش دو هفته ای که روز یکشنبه آغاز شد شرکت دارند. ناتو می گوید هدف این رزمایش دریایی، تقویت توانایی های واکنش مورد نیاز برای حفاظت از آزادی و ایمنی دریانوردی در سراسر دریای بالتیک است.روز سه شنبه نیروهای آمریکایی تمرین پیاده شدن در جزیره گوتلند سوئد و جمع آوری مین را انجام دادند.
خبرگزاری تسنیم: قطعنامه ضدایرانیِ با حمایت سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا چهارشنبه شب در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب رسید. قطعنامه ضدایرانی پیشنهاد شده توسط تروئیکای اروپا و آمریکا در نشست شورای حکام با وجود مخالفت روسیه و چین به تصویب رسید. میخائیل اولیانوف در این باره در صفحه توئیتر خود نوشت: 30 عضو شورای حکام رای مثبت دادند. روسیه و چین رای منفی و سه کشور هند، لیبی و پاکستان رای ممتنع دادند. وی افزود: بنا بر این کشورهایی که جمعیتشان نصف جمعیت مردم جهان است از این قطعنامه حمایت نکردند.
خبرگزاری ایلنا: «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد. بنت با تکرار برخی ادعاها درباره ماهیت برنامه هستهای ایران گفت که تصویب این قطعنامه نشانه همکاری اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی با هدف ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
خبرگزاری ایرنا: نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که دیگر نمی تواند جلوی سقوط دولتش را بگیرد. بنت در مصاحبه با اکونومیست که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت که ائتلاف حزبش در حال از هم پاشیدن است، اکثریت خود را در کنست از دست داده است و اعضای آن بر سر موارد بسیار کمی توافق دارند. وی اذعان کرد که نمی تواند برای جلوگیری از فروپاشی دولتش انجام دهد، و از شرکای خود خواست «بیش از این وارد مسیر هرج و مرج نشوند». با این حال، او گفت که امیدوار است یک ماه دیگر اوضاع نابسامان دولتش را سروشکل دهد.
خبرگزاری مهر : دادگاهی در یونان تصمیم قبلی درباره توقیف محموله نفت ایران توسط آمریکا را لغو کرد. سه منبع آگاه اعلام کردند که دادگاهی در یونان حکم قبلی دادگاهی دیگر را که به ایالات متحده اجازه مصادره بخشی از محموله نفت ایران در سواحل یونان را داده بود، لغو کرده است. یک منبع حقوقی در یونان گفته است که ایران پیشتر درخواست تجدیدنظر در تصمیم اولیه دادگاه یونانی را کرده بود. این منبع گفت: «لغو حکم دادگاه مورد قبول قاضی قرار گرفته و رد کردن آن در دادگاه تجدید نظر دشوار خواهد بود.»هنوز مشخص نیست که آیا دولتهای ایالات متحده یا یونان به این حکم اعتراض خواهند کرد یا خیر؟ یونان نزدیک به یک ماه پیش یک نفتکش با پرچم ایران را در سواحل خود توقیف و سپس محموله آن را به آمریکا منتقل کرد. در گام بعدی ایران برای پاسخ به حرکت یونان در توقیف کشتی نفتکش خود ، دو نفتکش یونانی را به دلیل نقض قوانین در خلیج فارس توقیف کرد.
اسپوتنیک روسیه: مدیر برنامه های باشگاه والدای اعلام کرد که ایران به خوبی می تواند عضو جدیدی از بریکس شود. یاروسلاو لیسوولیک گفت: روند گسترش بریکس، که چین پیشنهاد راه اندازی آن را داده است، آغاز شده است، آرژانتین، ایران و اندونزی اولین نامزدهای ورود هستند.بدیهی است که در حال حاضر کشورهایی وجود دارند که با شرکت کنندگان کلیدی بریکس، در درجه اول با چین، گفتگو کرده اند. اولین کاندیدا، کشور آرژانتین است که در چارچوب طرح یک کمربند، یک جاده به طور فعال با چین همکاری می کند و علاقه خود را به این موضوع نشان داده است.
رادیو چین: برخی منابع منطقهای از حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در حاشیه فرودگاه أربیل واقع در اقلیم کردستان عراق خبر دادند. گفته شده که این حمله پهپادی به ساختمان کنسولگری و پایگاه نیروهای آمریکا در محله شورش در أربیل مرکز استان أربیل در شمال عراق صورت گرفته است. برخی منابع هم گفته اند که احتمالاً بیش از یک پهپاد در این عملیات حضور داشته است. همچنین گفته شده است که حمله در یک منطقه امنیتی بسیار حساس در نزدیکی کنسولگری امارات در أربیل و در فاصله دو کیلومتری کنسولگری آمریکا صورت گرفته و دود و آتش از محل هدف حمله بلند شده است.
العالم فارسی: برخی منابع انگلیسی و عربی میگویند در حمله پهپادی به چند خودرو در بزرگراه اصلی شهر اربیل، فرمانده جوخه ترور موساد کشته شده است. بعد از انتشار گزارشهایی مبنی بر حمله پهپادی به کنسولگری آمریکا در أربیل، گزارشهای تکمیلی نشان داد که در این عملیات چند خودرو هدف قرار گرفتند. طبق گزارشهای تکمیلی رسانههای عراقی، سه خودرو هدف این پهپاد انفجاری بود که در بزرگراه اصلی شهر اربیل با موفقیت به آنها برخورد کرد.ساعاتی بعد برخی منابع انگلیسی و عربی گزارش دادند که یک تیم از سازمان جاسوسی رژیم موقت صهیونیستی که در این خودروها حضور داشت، هدف اصلی این عملیات پهپادی بود.
الکوثرفارسی: چند قانونگذار ارشد آمریکا با امضای نامهای، از جو بایدن خواستند تا روابط واشنگتن با عربستان سعودی را اصلاح کند. چند تن از نمایندگان دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا از جوبایدن رئیس جمهور خواستند تا به عربستان سعودی نسبت به دنبال کردن همکاری استراتژیک بیشتر با چین در زمینه موشکهای بالستیک هشدار دهد.این نامه که توسط «آدام شیف» نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تنظیم شد، توسط پنج عضو دیگر کنگره از جمله گرگوری میکس، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان و آدام اسمیت، رئیس کمیته سرویسهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا امضا شد.
خبرگزاری فارس: فرمانده نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام تحرکات نظامی چین در مرزهای غربی با هند را هشدار دهنده خواند. «ژنرال چارلز فلین » مدعی شد که رفتار بیثباتکننده چین در منطقه هند و اقیانوسیه مفید نیست و برخی زیرساختهای دفاعی که توسط چین نزدیی مرز خود با هند ایجاد میشود، نگران کننده است. ژنرال فلین در مورد ارزیابی از تحرکات مرزی هند و چین در منطقه «لداخ» گفت: «معتقدم که سطح فعالیت چشمگیر است و فکر میکنم برخی از زیرساختهایی که در غرب چین ایجاد شده فرمان هشدار دهنده است.» بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح هند و چین از ماه مه ۲۰۲۰، زمانی که درگیری شدید بین دو طرف در مناطق دریاچه پانگونگ رخ داد، در یک آرامش نسبی مرزی در شرق لداخ بسر میبرند.
آناتولی ترکیه: سه توافقنامه همکاری بین ترکیه و ونزوئلا با حضور روسای جمهور دو کشور در آنکارا امضا شد. پس از دیدارهای دوجانبه روسای جمهور و بین هیئتهای ترکیه و ونزوئلا، مراسم امضای تفاهمنامههای همکاری بین دو کشور در مجتمع ریاستجمهوری بشتپه در آنکارا برگزار شد.
ایران پرس: گفت و گوهای ملی سودان میان طرفهای سیاسی در این کشور به منظور برون رفت از بحران سیاسی آغاز شد. این گفت وگوها دیروز زیرنظر ناظران سه گانه یعنی اتحادیه آفریقا، مرجع بین دولتی توسعه (IGAD) و سازمان ملل متحد، به منظور دست یافتن به راه حلی برای عبور از مرحله انتقالی آغاز شده است. فوکر پرتس» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سودان در جلسه افتتاحیه گفت و گوهای ملی این کشور گفت: تصمیم آخر را سودانیها باید بگیرند و وظیفه ما تسهیل گفت و گوها است.سودان در ماههای اخیر دستخوش تظاهرات و نا آرامیهای گسترده شده است.
0 Comments