جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
رسانهها: فرافکنی وزیر خارجه آمریکا درباره ایران و…
ایران پرس: گروه معترض موسوم به «پرچمهای سیاه» شنبه شب بار دیگر با تجمع مقابل محل اقامت نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خواستاراستعفای نتانیاهو شدند. سرزمینهای اشغالی از ماه مه 2020 تاکنون هر شنبه شاهد تظاهرات علیه فساد مالی بنیامین نتانیاهو و نیز عملکرد ضعیف او در زمینه مقابله با ویروس کرونا بوده است. نتانیاهو در طول سالهای اخیر درگیر 4 پرونده فساد مالی بوده است.
یورونیوز: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در بیانیهای پس از شکست استیضاح دونالد ترامپ در مجلس سنا تصریح کرد حتی سناتورهایی که با محکومیت ترامپ مخالفت کردند، بر این نظرند که «او در تخلف شرم آور از وظیفه در حمله به ساختمان کنگره گناهکار است.» آقای بایدن شامگاه روز شنبه ۱۳ فوریه به وقت آمریکا در بیانیه خود تاکید کرد که دموکراسی شکننده است و باید همیشه از آن دفاع کرد. او در ادامه اظهارداشت: «این فصل غم انگیز در تاریخ ما، به ما یادآوری کرده است که دموکراسی شکننده است. باید همیشه از آن دفاع کرد. ما باید همیشه هوشیار باشیم. خشونت و افراط گرایی در آمریکا جایی ندارد. و هر یک از ما وظیفه و مسئولیتی دارد که باید به آن پایبند باشد. این مسئولیت برای یک رهبر سنگینتر است و باید از حقیقت دفاع کند و دروغها را شکست دهد.»
العالم فارسی: به نقل از رسانه های عربی، عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات وارد عمان شد. سفر بن زاید به سلطان نشین عمان که خیلی طولانی نخواهد بود، در حالی است که اخیرا محاصره کنندگان و تحریم کنندگان قطر شامل عربستان، امارات، بحرین و نیز مصر مجبور شدند تحت فشارهای ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، با دوحه آشتی کنند، بدون اینکه بتوانند به خواسته های و اهداف خود از تحریم قطر دست یابند.
خبرگزاری صدا و سیما: در پی اظهارات هادی العامری رئیس فراکسیون فتح در پارلمان عراق درباره نیت ارتش ترکیه برای حمله به منطقه جبل سنجار، جنبش النجباء در بیانیهای تاکید کرد، در صورتی که ترکیه چنین اقدامی صورت دهد این جنبش در قبال مواضع رسمی کشور که مواضعی سست و متزلزل است، تماشاچی نخواهد بود. در این بیانیه آمده است، عراق در مرحله حساسی از تاریخ خود قرار دارد. کشور در سایه مواضع سست رسمی و منافع تنگ نظرانه گروهی، به میدانی برای تجاوزات دیگر دولتها تبدیل شده و لازم است تمام گروهها برای عبور از چنین تجاوزاتی، موضعی واحد و قاطع اتخاذ کنند.
آناتولی ترکیه: نمایندگان مجلس سنای ایالات متحده آمریکا طی رأی گیری در جریان بررسی استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور، او را از اتهامات تبرئه کردند. این رأیگیری بامداد پنجشنبه در جریان پنجمین روز بررسی استیضاح ترامپ در مجلس سنای این کشور آغاز شد و برای محکومیت وی به حداقل 67 رأی مثبت نیاز بود. ترامپ که به دلیل نقش خود در حمله به کنگره در 6 ژانویه توسط دموکراتها متهم شناخته میشد و اولین رئیس جمهوری بود که با درخواست استیضاح دوم محاکمه شد، در پنجمین روز دادگاه خود در سنا بی گناه شناخته شد. در رای گیری انجام شده پس از سخنرانیهای اختتامیه در مجمع عمومی سنا، 57 سناتور علیه ترامپ و 43 سناتور دیگر به نفع وی رأی دادند. بنابراین ، ترامپ که برای محکومیت حداقل به رای 67 سناتور نیاز داشت، از اتهام “تحریک مردم به شورش” تبرئه شد.
تی.آر.تی ترکیه: زمینلرزهای به بزرگی 7.3 ریشتر شب گذشته در ساعت 23 و 7 دقیقه به وقت محلی در عمق 60 کیلومتری سطح زمین در سواحل ایالات فوکوشیما در شمال شرق این کشور رخ داد که در پی آن بیش از 100 نفر مصدوم شدند. بر این اساس، زمین لرزه تلفات جانی نداشته و نیروگاههای هستهای در منطقه آسیب ندیدهاند. از سوی دیگر، سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد که به رغم ایجاد امواج در سواحل فوکوشیما، خطر وقوع سونامی وجود ندارد. دولت ژاپن نیز از تشکیل نیروی عملیاتی ویژه در رابطه با این زمین لرزه که در مناطق میاگی، اواته، آکیتا، گونما، سائیتاما، آموری و توکیو احساس شد، خبر داد.
خبرگزاری ایلنا: «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهوری روسیه به طور ضمنی احتمال مسدود کردن اینترنت خارجی در این کشور را تائید کرد. وی گفت که محدودیتها علیه سرویسهای اینترنت خارجی تنها هنگامی که کشورش گزینه جایگزین خود را به کار بگیرد، اجرا میشوند. پوتین در دیدار با دبیران رسانههای روسیه گفت: «زمانی که ما چیزی متعلق به خودمان داشته باشیم، محدودیت را، اگر که اصلا قرار به اجرایش باشد، تنها با در نظر گرفتن یک وضعیت خاص اجرا خواهیم کرد. من نمیخواهم هیچ چیز را به شکل مصنوعی قطع کنم، اما زمانی که اقداماتی خصمانه به اجرا در بیایند، من این کار را رد نمیکنم. اقدامات خصمانه در قبال کشور ما غیرقابل قبول هستند.»
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): انصارالله یمن شنبه شب اعلام کرد در ازای پایان حملات ائتلاف متجاوز سعودی به این کشور، حملات خود علیه عربستان را متوقف می کند. محمد علی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: ما خواهان صلح هستیم و راه حل های زیادی برای آن ارائه داده ایم، اما نتیجه آن تنها ادامه بمباران یمن توسط هواپیماهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی بود و جنگ ادامه دارد. وی افزود: توقف بمباران مقابل توقف بمباران. اگر جدیت (از سوی عربستان) به عنوان مهمترین نکته وجود داشته باشد، ما حاضریم.
خبرگزاری فارس: «فاضل جابر» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق از تحرکات ملموس سفارت آمریکا در بغداد به منظور اعمال فشار بر برخی گروههای سیاسی به منظور ترویج ایده دخالت مستقیم جامعه بینالملل در کلیه فرایندهای انتخابات آتی عراق خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: سفارت آمریکا مدتهاست که برخی گروههای سیاسی طرفدار یا نزدیک به خود را به تحرک واداشته تا ایده دخالت مستقیم در کلیه مراحل فرایند فنی انتخابات به بهانه نظارت بینالمللی را طرح و ترویج کنند. این نماینده عراقی افزود: این فشار از طریق فراخوانها برای گسترش نظارت بینالمللی بر روند انتخابات در تمامی بخشهای آن روشنتر میشود. آمریکاییها تلاش دارند که تمامی صداهای خواستار خروج آنها از عراق و پایان دادن به اشغالگری این کشور را ساکت و از قدرت دور کنند.
خبرگزاری ایرنا: طالبان روز شنبه با اشاره به نشست آتی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای تصمیم گیری در مورد ماندن یا ترک نیروهای ناتو از افغانستان، بیانیه هشدار آمیزی را خطاب به ناتو منتشر کرد. طالبان در این بیانیه آورده است: پیام ما به نشست آینده ناتو در سطح وزرا این است که ادامه اشغال و جنگ نه به نفع شما و نه به نفع مردم ما و شماست. در پی تشدید خشونت ها در افغانستان، وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو هفته آینده در مورد حفظ یا خروج نیروهای این سازمان از افغانستان گفتگو خواهند کرد. در بیانیه طالبان آمده است آنهایی که به دنبال ادامه جنگ و اشغال هستند، درست مانند دو دهه گذشته مسئول آن خواهند بود.
خبرگزاری مهر: بحرینی ها به مناسبت دهمین سالگرد انقلاب ۱۴ فوریه، یک تظاهرات گسترده در این کشور برگزار کردند. معترضان بحرینی علیه رژیم آل خلیفه شعار داده و اقدامات منامه در خصوص سرکوب اعتراضات در این کشور را محکوم کردند. پیش از این نیز، ائتلاف ۱۴ فوریه بحرین به مناسبت فرا رسیدن دهمین سالگرد انقلاب مردمی این کشور با صدور بیانیهای خواهان ائتلاف تمامی گروهها و اقشار مختلف ملت برای تغییر ریشهای نظام سیاسی حاکم بر بحرین شدند. همچنین شب گذشته، شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین تاکید کرد: این جنبش مردمی تا زمانی که اصلاحات واقعی در بحرین محقق نشود ادامه خواهد یافت.
خبرگزاری تسنیم: «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان در نشستی بین هوادارانش در کابل گفت که هنوز 30 هزار نفر از اعضای این حزب در زندانهای دولت افغانستان قرار دارند و هشدار داد که اگر این افراد بطور فوری آزاد نشوند علیه دولت شورش خواهد کرد. حکمتیار هشدار داد که اگر زندانیان این حزب بطور فوری و بدون قید و شرط آزاد نشوند، ارگ ریاست جمهوری را محاصره و دولت اشرف غنی را از قدرت ساقط میکند.
اسپوتنیک روسیه: سفارت چین در واشنگتن انتقادات کاخ سفید درباره منشاء ویروس کرونا را رد کرد. به گزارش اسپوتنیک پیشتر مشاور رئیس جمهور آمریکا جیک سالیوان از نتایج اولیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص منشاء SARS-CoV-2 ابراز نگرانی کرد و از چین خواست که در نتیجه گیری کارشناسان تاثیر نگذارد. سفارت چین در پاسخ اعلام کرد: «آمریکا طی سالهای اخیر به طور جدی نهادهای چند جانبه را تضعیف کرده، از جمله سازمان بهداشت جهانی و خسارت سنگینی به همکاری بین المللی در خصوص کووید ۱۹ وارد کرده است. در عین حال آمریکا طوری عمل می کند که گویا هیچ اتفاقی نیافتاده است و انگشت اشاره اش را به سمت سازمان بهداشت جهانی و سایر کشورهایی که صادقانه از این سازمان حمایت می کنند، گرفته است.» دیپلمات ها شک دارند که ایالات متحده با چنین سابقه ای قادر باشد اعتماد کل جهان را جلب کند.
دویچه وله: آنتونی بلینکن عصر شنبه در یادداشت توئیتری خود نوشت: از دیدن اینکه رابرت مالی، نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور ایران آغاز خوبی [برای دیپلماسی] در وزارت خارجه داشته است، خرسندم. وی افزود: دیپلماسی اصولی بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
0 Comments