جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

رسانه ها ؛ تمدید پیمان استارت جدید و…

۱۳۹۹/۱۱/۰۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: رایزنی بایدن و پوتین درباره تمدید پیمان استارت جدید، تاکید بایدن بر تعهد آمریکا به دفاع جمعی ناتو، بازنگری پنتاگون در کاهش نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان،دیدار لاوروف و بوررل با محوریت برجام، تایید وزیر خارجه جدید آمریکا در سنا، هشدار رژیم صهیونیستی به آمریکا در بازگشت به برجام، تاکید سازمان ملل بر توقف فوری شهرک‌سازی اسرائیل در فلسطین، واکنش مسکو به رهگیری ۲ بمب‌افکن روسی در منطقه دفاع هوایی آلاسکا، هشدار اتحادیه اروپا نسبت به تنزل جایگاه سفیر خود در بریتانیا، استقبال اتحادیه اروپا از سیاستهای جدید ترکیه، افزایش تقویت توان نظامی یونان، موضوع تازه بروکسل در قبال کاراکاس، پیش بینی جدید صندوق بین المللی پول از اقتصاد جهان، سخنرانی صدراعظم آلمان در نشست مجمع جهانی اقتصاد و ادامه همه گیری کرونا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

ایران پرس:  «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا در نخستین تماس تلفنی با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود، درباره موضوعات مختلفی از جمله پیمان “استارت جدید” با وی رایزنی کرد. منابع مطلع از این مکالمه که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند: «بایدن به دنبال حفظ دیپلماسی با روسیه بوده و اشتیاق خود از تمدید پیمان استارت جدید را ابزار کرده است.»دولت جدید آمریکا هفته گذشته اعلام کرد قصد دارد پیمان توافق کاهش تسلیحات استراتژیک دو جانبه میان آمریکا و روسیه موسوم به «استارت جدید» را به مدت 5 سال دیگر تمدید کند.این پیمان،  در ماه فوریه 2021 منقضی می‌شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کاخ سفید از برقراری یک تماس تلفنی میان رئیس جمهور جدید آمریکا و دبیرکل ناتو خبر داد. کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا در تماسی تلفنی با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بار دیگر بر تعهد واشنگتن نسبت به دفاع جمعی این ائتلاف تاکید کرد.بایدن همچنین از استولتنبرگ برای رهبری قاطعانه ائتلاف نظامی تشکر کرده و بر نظر خود در ادامه رایزنی و همکاری با متحدان در تمامی موارد مورد نگرانی از جمله افغانستان، عراق و روسیه تاکید کرد.

العالم فارسی: «لوید آستین» ، وزیر دفاع آمریکا قصد دارد که کاهش نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان که در دولت ترامپ صورت گرفته را مورد بازبینی قرار دهد.«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در گفت‌وگو با «وال استریت ژورنال» گفت که هرگونه تصمیم درباره تعداد نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان با رایزنی با دولت‌های این دو کشور اتخاذ خواهد شد. روز 15 ژانویه (26 دی ماه) گذشته بود که وزارت دفاع آمریکا خبر داد که تعداد نظامیان این کشور در عراق به 2500 نفر کاهش یافته است.

خبرگزاری ایلنا: وزیر خارجه روسیه و مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با یکدیگر دیدار می‌کنند. سرگئی لاروف  ۵ فوریه در مسکو با جوزپ بوررل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار می‌کند. محور این دیدار روابط اروپا و روسیه، اتفاقات و تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا، برجام، قره باغ خواهد بود.

رادیو چین:  مجلس سنای آمریکا انتصاب آنتونی بلینکن را به سمت وزارت خارجه تایید کرد. مجلس سنای آمریکا با 78 رأی موافق در برابر 22 رأی مخالف، صلاحیت آنتونی بلینکن را برای سمت وزیر خارجه این کشور تایید کرد. بلینکن در دولت اوباما به عنوان معاون وزیر خارجه کار کرده است.

اسپوتنیک روسیه: فرمانده نیروهای مسلح اسرائیل به ایالات متحده درباره پیوستن مجدد به توافق هسته ای ایران هشدار داد. آویو کوخاوی با بیان اینکه اینکه این امر می تواند به ایران اجازه تولید سلاح هسته ای دهد، از پیوستن مجدد به برنامه جامع اقدام مشترک منعقد شده در سال ۲۰۱۵ (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران، به ایالات متحده هشدار داد.

آناتولی  ترکیه:  هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه، اسرائیل را به توقف طرح شرک‌سازی جدید در کرانه باختری فراخواند.تور وینسلند طی سخنانی در نشست شورای امنیت که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: اسرائیل شهرک‌سازی در فلسطین اشغالی را متوقف کند. وی افزود: ما طرف هارا به از سرگیری مذاکرات و تلاش برای صلح فراخوانده و از آنها می خواهیم که تصمیمات یکجانبه را متوقف کنند.

خبرگزاری مهر : واحد منطقه نظامی شرق وابسته به وزارت دفاع روسیه امروز در بیانیه ای به رهگیری ۲ فروند بمب‌افکن متعلق به این کشور در منطقه دفاع هوایی آلاسکا واکنش نشان داد. واحد منطقه نظامی شرق وابسته به وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ۲ فروند بمب‌افکن روسیِ ضد زیردریایی از نوع «‌تی یو ۱۴۲» متعلق به یگان هوایی ناوگان دریایی اقیانوس آرام پرواز برنامه ریزی شده خود را بر فراز آب های دریای برینگ و دریای چاک‌توسک به انجام رساندند. فرماندهی مشترک دفاع هوایی و فضایی آمریکا و کانادا پیشتر اعلام کرده بود که بمب‌افکن های روسیه را در حوالی منطقه دفاع هوایی آلاسکا ردیابی کرده است.

یورونیوز: اتحادیه اروپا از بریتانیا خواست تا «حقوق دیپلماتیک» اولین سفیر این اتحادیه در لندن را به رسمیت بشناسد.جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که به رسمیت نشناختن «حقوق دیپلماتیک» سفیر این اتحادیه «سیگنالی دوستانه» نیست. دولت بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا تاکنون از به رسمیت شناختن جایگاه دیپلماتیک هیات اتحادیه اروپا در این کشور مطلبق کنوانسیون وین خودداری کرده است.

تی.آر.تی ترکیه: جوزف بورل نماینده عالی روابط خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا گفت : با ترکیه در مورد ادامه شتاب مثبت هفته‌های اخیر به توافق رسیدیم. جوزف بورل طی سخنانی در نشست خبری که بعد از اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا ترتیب داد، ضمن اشاره براینکه، روابط ترکیه و اتحادیه اروپا یکی از مفاد دستورکار اجلاس بود، اظهار داشت، پیام‌های مهم مقامات ترک را که پس از اجلاس اخیر شورای اتحادیه اروپا داده‌اند، مد‌نظر قرار دادیم. بورل گفت : حل اختلافات میان ترکیه و یونان در باره اژه و مدیترانه شرقی در چهارچوب حقوق و قوانین دریایی سازمان ملل امکان‌پذیر است.

خبرگزاری فارس: وزیر دفاع یونان گفت که ترکیه فهمیده است که این کشور به سرعت و قاطعانه در حال تقویت توان نظامی خود است. وزیر دفاع یونان روز چهارشنبه  گفت که اقدام آتن برای خرید جنگنده‌های رافائل از فرانسه باعث تغییر توازن قوا به سوی یونان خواهد شد. منابع خبری روز سه‌شنبه خبر دادند که نیروی هوایی یونان  قصد دارد در اقدامی که نگرانی ترکیه همسایه خود را به همراه خواهد داشت به جدیدترین جنگنده‌های «داسو رافائل» ساخت فرانسه مجهز شود.

خبرگزاری ایرنا: اجتناب اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن رهبر مخالفان ونزوئلا و برگزیدن راهی متفاوت از موضع دولت واشنگتن در قبال کاراکاس، از تحولاتی تازه در مناسبات اتحادیه اروپا، آمریکا و ونزوئلا حکایت دارد.کمتر از یک هفته از میزبانی اتاق بیضی کاخ سفید از جو بایدن رئیس‌جمهوری جدید آمریکا می‌گذرد که خبر عقب نشینی رسمی اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر خودخوانده ونزوئلا و به بیان دقیق تر مهره دست نشانده «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، روز دوشنبه هفته جاری به تیتر نخست بسیاری از رسانه‌های جهان تبدیل شد.

 ان. اچ.کی ژاپن: صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند اقتصاد جهان در سال جاری یک رشد ۵ / ۵ درصدی را تجربه کند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ که در محدوده منفی قرار داشت، نشانه بهبود است. این صندوق در تازه ترین گزارش خود از چشم انداز اقتصاد جهان که در روز سه شنبه منتشر شد، پیش بینی اش از رشد اقتصاد در سال ۲۰۲۱ را نسبت به برآوردی که در ماه اکتبر داشت، ۳ / ۰ واحد درصد ارتقا داده است. اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری جهانی ویروس کرونا ۵ / ۳ درصد کوچک شد.

دویچه وله:  صدراعظم آلمان خواهان دستیابی هر چه سریع‌تر کشورهای فقیر به واکسن کرونا شد. او در نشست مجازی مجمع جهانی اقتصاد با هرگونه ملی‌گرایی و حق تقدم جغرافیایی در فرآیند مصون‌سازی علیه پاندمی مخالفت کرد.صدراعظم آلمان در نشست مجمع جهانی اقتصاد که به شکل آنلاین برگزار شد، از طرح سازمان جهانی بهداشت برای تعیین سهمیه واکسن در دنیا (کوواکس) استقبال کرد و گفت: «موضوع بر سر تقسیم عادلانه واکسن است نه پول.»

خبرگزاری صدا و سیما: شمار جان باختگان کرونا از دو میلیون  نفرگذشت. براساس آمار اعلام سایت ورلد او مترز شمار درگذشتگان بر اثر این بیماری از ۲ میلیون و ۱۶۷ هزار نفر در سراسر جهان فراتر رفت.این در حالی است که مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۱۰۰ میلیون ۸۰۰ هزار نفر رسید و شمار افراد بستری نیز به بیش از ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسید. همچنین شمار بهبودیافتگان به ۷۲۸۰۰۰۰۰ نفر افزایش یافت و وضع جسمی بیش از ۱۱۰ هزار نفر از مبتلایان نیز وخیم گزارش شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *