جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

حماس:30 افسر و ژنرال ارشد اسرائیلی در اختیار ما هستند

یک منبع ارشد حماس با اشاره به اینکه یحیی السنوار همچنان با قدرت مسئولیت خود را در میدان نبرد انجام می‌دهد تاکید کرد که صهیونیست‌ها با دروغ پراکنی به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود هستند و تنها حماس 30 افسر و ژنرال ارشد اسرائیلی را نزد خود دارد.

بازداشت معاون وزیر دفاع روسیه

کمیته تحقیقات روسیه گزارش داد که یکی از معاونین وزیر دفاع روسیه که مظنون به دریافت رشوه است، بازداشت شده و رئیس جمهور روسیه در جریان جزییات این پرونده قرار گرفته است.

Loading

رسانه ها؛ فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان و…

۱۳۹۹/۰۷/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان و هشدار پکن به واشنگتن ، ادامه تنش در قره باغ، گفتگوی اردوغان با رئیس شورای اروپا پیرامون مسائل دو جانبه و منطقه‌ای، توافق اتحادیه اروپا در مورد کاهش تنش در قره باغ، پیشنهاد پارلمان قره باغ به ارمنستان، روسیه و ایران، انتقاد پاشینیان از حضور ترکیه در درگیری  قره‌باغ، تاکید آلمان بر حفظ  برجام ، رزمایش مشترک نظامی به رهبری روسیه در بلاروس، موافقت وزیران خارجه اتحادیه اروپا با تحریم لوکاشنکو، تمایل آلمان به رابطه خوب با روسیه، تاسیس پایگاه جدید آمریکا در شرق سوریه ، تاکید سازمان ملل بر توقف اشغالگری رژیم صهیونیستی و مشارکت بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی‌ در رای‌گیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): منابع آگاه اعلام کردند، کاخ سفید سه قرارداد فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان را پیش می‌برد و اخیرا اطلاعیه‌ای را درباره این قراردادها برای تایید به کنگره ارسال کرده است. این اقدام در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سه نوامبر (13 آبان) آمریکا احتمالا باعث خشم و عصبانیت چین می‌شود؛ چینی که تایوان را یکی از استان‌های خود رای خود می‌داند و متعهد شده حتی اگر لازم باشد با زور این جزیره را مجددا با این کشور متحد می‌کند. سفارت چین در آمریکا در واکنش به این اخبار جدید در بیانیه‌ای از واشنگتن خواست تا فروش تسلیحات به تایوان و روابط نظامی‌اش با این جزیره را متوقف کند و گفت: مبادا این کار باعث لطمه جدی به روابط آمریکا-چین و صلح و ثبات تنگه تایوان شود.

خبرگزاری فارس: سفارت پکن در واشنگتن در بیانیه‌ای هشدار داد که تصمیم کاخ سفید برای عرضه تسلیحات به تایوان به روابط چین و آمریکا لطمه خواهد زد. به دنبال انتشار اخباری درباه تصمیم کاخ سفید برای فروش سلاح به تایوان علیرغم مخالفت‌های پی در پی پکن، سفارت چین در «واشنگتن دی سی» خواستار توقف عرضه سلاح به تایوان و هرگونه روابط نظامی با این منطقه شد. سفارت چین در واشنگتن دی سی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «چین همواره و به صورت قاطعانه مخالف فروش تسلیحات آمریکا به تایوان است و عزم محکمی برای حفظ حاکمیت و امنیت خود دارد».

خبرگزاری صدا و سیما: وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از حمله توپخانه ای به مناطق مسکونی سه شهر این کشور توسط نیروهای ارمنستان خبر داد .وزارت دفاع جمهوری آذربایجان صبح امروز اعلام کرد نیروهای ارمنستان ضمن نقض آتش بس،دیشب و از ساعات اولیه صبح امروز مناطق مسکونی “گورانبوی”، “ترتر” و”آغدام” را زیر اتش گرفتند.هنوز از خسارت جانی این حملات گزارشی ارائه نشده است .

آناتولی  ترکیه:  رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا تلفنی در مورد روابط ترکیه با این اتحادیه، تحولات مدیترانه شرقی و منطقه‌ای گفتگو کردند.اردوغان در گفتگو با میشل بر ضرورت احیای روابط ترکیه و اتحادیه اروپا، پایبندی این اتحادیه به تعهداتش در قبال توافق 18 مارس و لزوم حصول پیشرفت در زمینه اتحادیه گمرگی و لغو روادید تاکید کرد.رئیس جمهور ترکیه با بیان این که حملات ارمنستان به شهر گنجه پس از منطقه تووز محل عبور خطوط انتقال نفت و گاز روند تامین انرژی طبیعی اروپا را به خطر انداخته، اتحادیه اروپا را به موضع‌گیری متناسب با تمامیت ارضی آذربایجان فراخواند.

تی .آر.تی ترکیه: کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در خصوص بحران قره باغ به لزوم حمایت بازیگران منطقه‌ای از متوقف شدن درگیری‌ها و برقراری صلح در منطقه به توافق دست یافتند.جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا در گفتگو با خبرنگاران در پی نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا که با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو در لوکزامبورگ برگزار شد، اعلام کرد که در این نشست موضوع قره باغ را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

اسپوتنیک روسیه: پارلمان قره باغ کوهستانی به ارمنستان، روسیه و ایران پیشنهاد داد تا یک مرکز مشترک ضد تروریستی برای خنثی سازی نفوذ گروه های تروریستی در منطقه تشکیل دهند.پارلمان قره باغ کوهستانی در بیانیه ای اعلام کرد: “با تأکید بر اهمیت صلح منطقه ای، امنیت، همکاری مفید و مبارزه بین کشورهای منطقه علیه تروریسم بین المللی، ما از مقامات ارمنستان، روسیه و ایران می خواهیم که استفاده آذربایجان از گروه های تروریستی بین المللی و نمایندگان آنها در تجاوزات نظامی علیه آرتساخ را محکوم کنند.”

خبرگزاری تسنیم:  نخست‌وزیر ارمنستان اعلام آمادگی ترکیه برای مشارکت در جنگ اخیر در منطقه ناگورنو-قره‌باغ را عامل اصلی بروز درگیری نظامی در این منطقه دانست. «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان دوشنبه شب در جمع دیپلمات‌های خارجی در ایروان، اقدامات ترکیه را عامل اصلی بروز درگیری میان کشورش و جمهوری آذربایجان در منطقه ناگورنو-قره‌باغ عنوان کرد.وی افزود: «برای پی بردن به آنچه که [در قره‌باغ] در حال رخ دادن است، باید به سیاست‌های ترکیه در مدیترانه، سوریه، عراق و همچنین روابط این کشور با یونان و قبرس نیز توجه کرد. ترکیه مشخصاً به دنبال احیای امپراتوری عثمانی است.»

رادیو چین: هایکو ماس وزیر خارجه آلمان گفت: توافق هسته‌ای وین، تنها مکانیسم موجود ما برای مهار برنامه هسته‌ای ایران و نگه داشتن آن تحت نظارت و رصد است؛ چرا که قوانین کنترل و شفافیت وضع‌ شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جامع‌ترین قوانین در دنیا هستند. وی افزود: حفظ این توافق، در راستای منافع امنیتی مشترک اروپا و جهان و به نفع حفظ ثبات و امنیت در خاورمیانه است.

 ان. اچ.کی ژاپن: ائتلاف نظامی شش جمهوری سابق شوروی به رهبری روسیه یک رزمایش مشترک در بلاروس برگزار کردند.ناظران می گویند که احتمالا این رزمایش واکنشی است به اوضاع در آذربایجان که همچنان درگیر با ارمنستان، یکی از اعضای این ائتلاف نظامی، است.در این رزمایش نظامی که روز دوشنبه آغاز شد، حدود ۹۰۰ پرسنل نظامی از روسیه، ارمنستان، بلاروس و سه جمهوری سابق دیگر شوروی شرکت دارند.

دویچه وله: در واکنش به افزایش شدید خشونت پلیس علیه معترضان در بلاروس، کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم لوکاشنکو را کلید زدند. اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا ماه گذشته قطعنامه‌ای را تصویب کردند که مطابق آن نتیجه اعلام شده انتخابات نهم اوت بلاروس به رسمیت شناخته نمی‌شود. بلاروس از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری نهم اوت با تظاهرات اعتراضی و ناآرامی‌های گسترده‌ای روبروست.

خبرگزاری مهر: برلین روز گذشته رای به تحریم روسیه با ادعای مشارکت در ماجرای «ناوالنی» داد حال آنکه مدعی است این مسئله نباید تاثیری بر رابطه با مسکو بگذارد.هایکو ماس وزیر خارجه آلمان مدعی است که برلین به رغم «ماجرای ناوالنی» همچنان مشتاق حفظ رابطه خوب یا دست‌کم منطقی با روسیه است. وی در این باره افزود: آنچه برای آلکسی ناوالنی روی داد، تغییری در جغرافیا نمی‌دهد و بنابراین، منافع اساسی ما مبنی بر حفظ رابطه خوب یا دست‌کم منطقی با روسیه هم تغییری نمی‌کند.

الکوثر فارسی: ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضدداعش، در حال ساخت پایگاه نظامی جدیدی در صحرای شهرک الباغوز در جنوب شرق دیر الزور است. تاسیس این پایگاه همزمان با ایجاد پست های ایست‌ و بازرسی در اطراف پایگاه وابسته به نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) انجام می‌شود. این پایگاه نظامی جدید در بیابان شهرک الباغوز در جنوب شرق استان دیرالزور احداث می شود.

العالم فارسی: کمیته ویژه تحقیق در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی علیه وضعیت حقوق بشر در مناطق اشغالی روز دوشنبه باردیگر خواستار توقف اشغالگری این رژیم بر کرانه باختری، قدس، غزه و جولان اشغالی سوریه شد. کمیته ویژه سازمان ملل متحد ۱۷ درخواست را به رژیم صهیونیستی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین در اراضی اشغالی ارائه کرده است.

یورونیوز: در حالیکه تنها سه هفته تا روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقیست، تاکنون بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی در رای گیری زودهنگام و غیابی این انتخابات شرکت کرده و رای‌ خود را درون صندوق‌ها ریخته‌اند. این عدد، نشانی مهم از افزایش مشارکت آمریکایی‌ها برای تعیین رئیس جمهوری آتی این کشور است. چهار سال قبل تا روز ۱۶ اکتبر ۲۰۱۶ میلادی، تنها حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار آمریکایی رای خود را درون صندوق‌ها انداخته بودند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *