جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

رسانه ها؛ آغاز استقرار نظامیان آمریکایی درعربستان و…

شورای راهبردی آنلاین:آغاز استقرار نیرو، جنگنده‌ و سامانه‌های موشکی آمریکا در عربستان، هشدار مقام نظامی آمریکا درباره دکترین نظامی روسیه، برگزاری رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا، تاکید برلین بر گفتگو با ایران ، آغاز به کار نشست وزیران خارجه عضو جنبش عدم تعهد در کاراکاس، برگزاری انتخابات مجلس سنای ژاپن، شکایت انگلیس از ایران به شورای امنیت سازمان ملل ، درخواست یونان از ترکیه، گفتگوی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در باره جنگنده اف-35 و سامانه اس-400، انتخابات پارلمانی اوکراین و  تصمیم کره جنوبی به تجدید نظر در پیمان امنیتی با ژاپن ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  ارتش آمریکا استقرار صدها سرباز، جنگنده و سامانه‌های موشکی در پایگاه شاهزاده سلطان در نزدیکی ریاض را بعد از موافقت پادشاه سعودی با استقبال از نیروهای آمریکایی در عربستان شروع کرد. این گام از ترس تقابل نظامی در سایه تنش‌های روزافزون میان تهران و آمریکا و حملات مداوم انصارالله برداشته شده است. یک روز بعد از اعلام موافقت ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان با استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور به منظور “تقویت همکاری مشترک در دفاع از امنیت و ثبات منطقه‌ای” شبکه ان بی سی آمریکا فاش کرد، ارتش آمریکا انتقال تجهیزات و نیروها به پایگاه شاهزاده سلطان در عربستان را از ژوئن آغاز کرده و می‌خواهد دوباره از آن استفاده کند.

خبرگزاری صداو سیما:  پنتاگون اعلام کرد این وزارتخانه دکترین نظامی روسیه را به عنوان چالشی برای بازدارندگی هسته‌ای واشنگتن می‌داند. جان رود معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری در مجمع امنیتی آسپن افزود روسیه در حال تقویت توانمندی‌های هسته‌ای تاکتیکی خود است و این در حالی است که ما ده‌ها سال است یک سلاح هسته‌ای جدید تولید نکرده ایم.

خبرگزاری ایرنا:  یک مقام عالیرتبه کره جنوبی اعلام کرد، رزمایش مشترک این کشور و آمریکا در ماه آینده(اوت)، طبق برنامه ریزی انجام شده برگزار می شود. “چویی جونگ کان”، مشاور برنامه ریزی صلح “مون جائه این”، رئیس جمهوری کره جنوبی، ضمن رد اظهارات کره جنوبی مبنی بر نقض توافقنامه سنگاپور در صورت اجرای این رزمایش، گفت، ماهیت این رزمایش، تهاجمی نیست و هدف آن، تحکیم ائتلاف دو کشور است.

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آلمان درباره عواقب تشدید تنش‌ها بین لندن و تهران بر سر نفتکش توقیف شده انگلیس توسط ایران هشدار داده و بر راهکار دیپلماسی برای حل این بحران تاکید کرد. “هایکو ماس”، در گفتگویی با نشریه “بیلد” آلمان درباره تشدید اختلافات بین ایران و انگلیس و متحدانشان در منطقه هشدار داده و گفت: در اینجا این مسئله مطرح است که از جنگ جلوگیری کنیم. تمام تلاش ها با شرکای اروپایی و کشورهای منطقه در این راستا انجام می شود.

العالم:  خورخه آریزا،  وزیر امور خارجه ونزوئلا طی سخنانی در مراسم افتتاحیه نشست وزرای امور خارجه جنبش عدم تعهد در کاراکاس خواهان صلح و ثبات در کشورش و همچنین احترام کشورها به حق حاکمیت ونزوئلا شد. در این نشست که با حضور ده‌ها کشور عضو این جنبش در کاراکاس پایتخت ونزوئلا و به مدت دو روز برگزار می‌شود، آریزا تصریح کرد که یکی از چالش‌های این جنبش متشکل از بیش از ۱۰۰ کشور، ارتقا و تقویت صلح از طریق احترام به حاکمیت و همبستگی است.در نشست ونزوئلا، وزرای امور خارجه ایران، کوبا، بولیوی، نیکاراگوئه، فلسطین، سورینام، آنتیگوا باربودا و معاونان وزیر خارجه روسیه و ترکیه حضور دارند.

ان .اچ.کی ژاپن:  امروز روز برگزاری انتخابات مجلس سنا در ژاپن است و مردم سراسر کشور در حال رأی دادن در مراکز اخذ رأی هستند. در این انتخابات که احتمال دارد تبدیل به معیاری برای سنجش نظر مردم درباره شش سال و نیم دوره در مسند قدرت بودن نخست وزیر شینزو آبه شود، تکلیف نیمی از کرسی های مجلس سنا مشخص خواهد شد.

اسپوتنیک روسیه:  انگلیس در خصوص توقیف کشتی این کشور در ایران با ارسال نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل از تهران شکایت کرد.در این نامه انگلیس اعلام کرده که  که توقیف نقتکش این کشور توسط نیروهای ایرانی در آب‌ های دریای عمان صورت گرفته است نه خلیج فارس و هیچ مدرکی از برخورد این نفتکش با کشتی صیادی ایران وجود ندارد و لذا اقدام ایرانی‌ها در توقیف نفتکش مذکور غیرقانونی است.

آناتولی ترکیه:  کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه را برای یک رویکرد مشترک مبتنی بر “اقدامات شجاعانه” فرا خواند.کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان طی سخنانی در مجمع عمومی مجلس این کشور افزود: «می‌خواهیم از لفاظی‌های خشمگین در راستای حقوق بین‌الملل پرهیز کرده و برای گسترش روابط دوستانه گام برداریم».

تی .آر.تی ترکیه:  مولود چاووش‌اوغلو و مایک پمپئو وزرای امور خارجه ترکیه و آمریکا درباره جنگنده اف-35 و سامانه اس-400 به‌صورت تلفنی گفتگو کردند.طرفین همچنین علاوه بر روابط دوجانبه، در مورد تحولات منبج و ادلب و ایجاد منطقه امن در شمال سوریه نیز به تبادل نظر پرداختند.

دویچه وله:انتخابات پارلمانی اوکراین روز یکشنبه برگزار ‌شد. براساس نظرسنجی‌هایی که تاکنون انجام شده، حزب “خدمتگزاران مردم” به رهبری رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی شانس زیادی برای پیروزی دارد. نامزدهایی که این حزب برای پارلمان معرفی کرده تاکنون نماینده نبوده‌اند و با سرمایه‌داران و پدرخوانده‌هایی که پیش‌تر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در سیاست دخالت می‌کردند ارتباط ندارند.

پارس تودی :  کره جنوبی تهدید کرد، در واکنش به اقدام ژاپن برای جلوگیری از صادرات تجهیزات فناوری به سئول، در پیمان امنیتی با ژاپن تجدیدنظر می کند. “کیم هیون چونگ”  معاون اداره امنیت نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی گفت: ژاپن با این ممنوعیت یکجانبه حقوق و مقررات بین المللی را نقض کرده است و برای مقابله با این اقدام کره جنوبی همه گزینه ها از جمله تجدید نظر در پیمان نظامی تبادلات اطلاعات را بررسی می کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر