جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
4 اسفندماه 1395
رسانه ها ؛ آمادگی مخالفان سوری برای حضور در نشست ژنو و…
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مخالفان سوریه مقدمات لازم برای شرکت در مذاکرات ژنو۴ را که فردا (پنجشنبه) با نظارت سازمان ملل برگزار میشود، فراهم آوردند. منابع مخالف سوری اعلام کردند: هیات مخالفانی که در نشست ژنو۴ شرکت خواهند کرد متشکل از ۲۱ تن است که نشست مقدماتی را در ریاض برگزار کردند.این مخالفان توافق کردند که دستور کار مذاکرات شامل مساله انتقال سیاسی و لزوم به تأخیر انداختن مساله تدوین قانون اساسی تا مرحله آخر باشد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد، وضعیت آتشبس در اوکراین “خیلی خوب” به نظر نمیرسد و دست کم تا امروز(چهارشنبه) نمیتوان عقب نشینی سلاحهای سنگین که مورد توافق قرار گرفته را تایید کرد. لامبرتو زانیر، دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا که ناظر بر وضعیت درگیری در اوکراین است گفت: به نظر میرسد که برخی فعالیتهای مخاصمه جویانه ادامه دارد. من نمیخواهم که همه چیز در آخرین دقیقه تایید شود اما وضعیت اوکراین خیلی خوب به نظر نمیرسد.
خبرگزاری فارس: یک ژنرال برجسته روس روز چهارشنبه هشدار شدیدی به نیروهای آمریکایی داد و گفت مسکو قادر است کشتیهای آمریکایی را غرق کند. «ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هفته گذشته گفت این ائتلاف قصد دارد حضور نظامی و اطلاعاتی خود در دریای سیاه را تقویت کند. ژنرال «ولادیمیر روماننکو» فرمانده سابق ناوگان دریای سیاه ارتش روسیه در واکنش به این اظهارات گفت: «موشکهایی که ما در دریای سیاه داریم بسیار دقیق هستند و من به شما میگویم که کشتیهای آمریکایی چند دقیقه بیشتر دوام نمیآورند.»
خبرگزاری فارس: رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به طولانی بودن روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، از هزینه گزاف برگزیت برای لندن خبر داد. در شرایطی که لندن خود را برای آغاز روند برگزیت آماده میکند، «ژان کلود یونکر» روز سهشنبه در هشداری خطاب به انگلیس اعلام کرد: «خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رایگان نخواهد بود و صورتحساب آن بسیار سنگین خواهد بود.»بنابر اعلام منابع مختلف اروپایی، بروکسل احتمالا صورتحسابی 60 میلیارد یورویی را بابت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای لندن خواهد پیچید.
خبرگزاری فارس: جنگندههای ارتش پاکستان مواضع شبهنظامیان از جمله داعش را در منطقه «خیبرایجنسی» نزدیک مرز افغانستان بمباران کردند که بر اثر آن 5 تروریست کشته و 3 مخفیگاه آنها منهدم شد. از شب گذشته نواحی تیراه و راجگال از توابع خیبر ایجنسی هدف حملات هوایی قرار گرفته است.گزارشهای اولیه نشان میدهد 3 مخفیگاه بزرگ تروریستها در منطقه خیبرایجنسی به طور کامل منهدم شده و 5 رهبر شبهنظامی در این حملات کشته شدهاند.
خبرگزاری مهر: منابع خبری ژاپن از تاکید مقام ارشد شورای امنیت ملی این کشور بر جوانب همکاری دوجانبه با واشنگتن، طی گفتگوی تلفنی با همتای آمریکائی خود خبر دادند. «شوتارو یاچی» دبیر شورای امنیت ملی ژاپن طی یک گفتگوی تلفنی با «هربرت مک مستر» همتای جدید آمریکائی خود، چشم اندازهای همکاری دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
خبرگزاری مهر: سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا در سخنانی اعلام کرد که این کشور در حال حاضر تصمیمی برای گسترش همکاری های نظامی با روسیه ندارد. «جف دیویس» سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا از عدم تمایل کشور برای گسترش همکاری های نظامی با روسیه در شرایط کنونی، خبر داد.بر اساس این گزارش، وی در این خصوص گفت: آمریکا در حال حاضر تصمیمی برای گسترش همکاری های نظامی با روسیه ندارد.
خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با یک مقام ارشد چینی بر اهمیت روابط سازنده بین واشنگتن و پکن تاکید کرده است. رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه در گفتگوی تلفنی با یانگ جیه چی رئیس شورای دولتی چین بر اهمیت روابط سازنده دو کشور تاکید کرده و دو طرف بر لزوم حل و فصل تهدیدات ناشی از کره شمالی پافشاری نموده اند.وزارت خارجه آمریکا افزود: دو طرف همچنین در خصوص همکاری های اقتصادی و تجاری و مقابله با تروریسم رایزنی کردند.
خبرگزاری تسنیم: رویترز مدعی شد که سیا کمکک مالی به تروریستهای ارتش آزاد سوریه را موقتاً تعلیق کرده است. منابع معارضان مسلح سوری گفتند کمک های نظامی تحت نظارت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، به ارتش آزاد در شمال غربی سوریه از زمانی که آنها در ماه گذشته هدف حمله بزرگ عناصر افراطی فتح الشام (جبهه النصره سابق) قرار گرفتند، به حال تعلیق درآمده است که این مسئله تردیدهایی درباره پشتیبانی خارجی از جنگ آنها علیه بشار اسد رئیس جمهور سوریه به وجود آورده است.
خبرگزاری تسنیم: ۲ مقام آمریکایی از ساخت و ساز زیر ساختهای موشکی توسط چین در جزایر مصنوعی مورد مناقشه در دریای جنوبی چین خبر دادهاند. این دو مقام آگاه آمریکایی تاکید کردند: چین در نخستین مراحل سنجش دولت دونالد ترامپ، تقریبا عملیات ساخت و ساز زیرساخت هایی را در جزایر مصنوعی دریای جنوبی چین به پایان رسانده است که ظاهرا برای شلیک موشک های دوربرد سطح به هوا مورد استفاده قرار می گیرد.سفارت چین در واشنگتن حاضر به توضیح در این باره نشده است.
خبرگزاری ایرنا: ‘روبرت کاگان’ (Robert Kagan) پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز درباره دونالد ترامپ و تاثیر ریاست جمهوری وی بر عرصه داخلی آمریکا و مسایل بین المللی به ‘سی ان ان’ گفت: تاریخ نشان خواهد داد که نظم جهانی فرو ریخته است و ترامپ در بروز جنگ جهانی سوم نقش دارد. کاگان افزود: ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر احزاب پوپولیستی در اروپا تاثیر گذاشته و وی به دنبال کسب اعتبار برای موقعیت خود است.پژوهشگر موسسه بروکینگر اضافه کرد: ترامپ خواستار تقویت احزاب و گروه های ضد مهاجرتی و ناسیونالیست در اروپا است تا موجب تقویت موقعیت او در آمریکا شود.
العالم فارسی: بنابر اعلام سازمان عفو بینالملل، دونالد ترامپ با رفتار و گفتارش جهان را به تاریکی و بی ثباتی روزافزون سوق داده است. سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه اعلام کرد لفاظی های «زهردار» دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دوره مبارزات انتخاباتی برای راهیابی به کاخ سفید، گرایشی جهانی به سوی سیاستهای تفرقه انگیز در سال 2016 به وجود آورد که دنیا را «تاریکتر» کرد. گزارش سالانه این سازمان که 159 کشور را شامل می شود، بر دونالد ترامپ که در ژانویه 2017 ریاست کاخ سفید را برعهده گرفت، متمرکز شده است.
خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن: وزیران خارجه کشورهای جنوب شرقی آسیا امیدوارند که دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، سیاست های خود در قبال چین و جنوب شرق آسیا را بزودی آشکار کند. پرفکتور یاسای، وزیر امور خارجه فیلیپین، پس از نشست با همتایانش از انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) گفت آنها تا آنجایی که ممکن است مربوط به روابط با چین شود هیچ تصویر کاملی از سیاست خارجی آمریکا ندارند. یاسای همچنین گفت که وزیران خارجه «آسه آن» نسبت به مساله دریای چین جنوبی که چین بطور فزاینده ای در آن جسور شده است، ابراز نگرانی کردند.
پارس تودی: وزارت امنیت داخلی آمریکا، درپی تعلیق فرمان ضد مهاجرتی رییس جمهوری این کشور، با صدور دو فرمان جدید، روند اخراج مهاجران غیرقانونی را تشدید میکند. این دو فرمان که در روز سهشنبه به امضای «جان کلی» وزیر امنیت داخلی آمریکا رسید، اولویتبندیهای پیشین در رابطه با اخراج مهاجران غیرقانونی را تغییر میدهد و شمار بیشتری (حدود یازده میلیون) از آنها را در خطر اخراج فوری از خاک آمریکا قرار میدهد.
پرس تی وی : دولت چین در واکنش به حضور ناوگروه امریکایی در دریای جنوبی چین، اعلام کرد به سایر کشورها اجازه نخواهد داد حاکمیت ملی این کشور را تضعیف کنند.گینگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجۀ چین سهشنبه گفت:«چین همواره آزادی ناوبری را برای کلیۀ کشورها تحت قوانین بینالمللی محترم میشمارد اما با استفاده از این قوانین برای ایجاد اختلال در حاکمیت و امنیت کشورهای منطقه، مخالف است.»پکن این اقدام واشنگتن را تهدیدآمیز خوانده است.
پرس تی وی : وزارت دفاع آلمان از تصمیم دولت برای افزایش تعداد نیروهای نظامی کشور به حدود 200 هزار نفر در 7 سال آینده خبر داده است. وزارت دفاع آلمان در حالی روز سهشنبه از افزایش تعداد نیروهای نظامیاش خبر داد که مایک پنس، معاون رئیسجمهور امریکا، روز دوشنبه از متحدان اروپایی واشنگتن خواسته بود تا هزینههای دفاعیشان را افزایش دهند. برلین پیشتر در ماه می اعلام کرده بود تصمیم دارد برای اولین بار پس از پایان جنگ سرد، تعداد نیروهای نظامیاش را افزایش دهد.
پرس تی وی : وزیر خارجۀ عربستان از آمادگی این کشور برای اعزام نیروی زمینی به سوریه در هماهنگی با آمریکا خبر داد. عادل الجبیر در مصاحبه با روزنامه آلمانی «زوددویچه تسایتونگ» اعلام کرد عربستان و دیگر کشورهای عرب حوزۀ خلیجفارس برای اعزام نیروهای زمینی به سوریه آماده هستند.الجبیر با اشاره به اینکه این نیروها با نیروهای آمریکایی در سوریه همکاری خواهند کرد، افزود: «ما خود را در این راستا با آمریکا هماهنگ میکنیم تا ببینیم برنامه چیست و چهچیزی لازم است تا آن را اجرایی کنیم.»
خبرآنلاین: اوکراین رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه جاری میلادی، خواستار لغو امتیاز وتوی روسیه برای تصمیم گیری در باره برخی مسائل مورد اختلاف در اروپا شد. پاول کلیمکین وزیر امور خارجه اوکراین در نشست شورای امنیت ویژه بررسی مناقشه های حل نشده در اروپا گفت که شورا با وجود عضویت یکی از طرف های مناقشه در شورای امنیت (روسیه) به عنوان عضو دائمی باید بتواند به مناقشه های خونین پاسخ موثر دهد.
0 Comments