جدیدترین مطالب

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

Loading

أحدث المقالات

تیپ "ناحال" ارتش اسرائیل در حال ترک غزه

رسانه‌های رژیم اسرائیل بعد از تصویب توافق آتش بس در غزه از سوی کابینه این رژیم، تصاویری از آماده شدن ارتش این رژیم منتشر کردند که در حال ترک نوار غزه است.

Loading

راهبرد پیشنهادی کارشناسان آمریکایی و اروپایی برای خاتمه جنگ روسیه-اوکراین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کارشناسانی از آمریکا، بریتانیا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اوکراین و روسیه در نشستی درباره آینده اوکراین در دانشگاه میشیگان که به میزبانی شورای آتلانتیک و مرکز اروپا و اوراسیای ویزر برگزار شد، گرد هم آمدند تا در این زمینه توصیه‌هایی سیاسی برای دولت آینده آمریکا ارائه دهند.

در خلاصه‌ای از مذاکرات این نشست کارشناسی که در وب‌سایت اندیشکده «شورای آتلانتیک» منتشر شد، آمده است: روسیه همچنان تهدیدی برای آمریکا و اروپا محسوب می‌شود که باید با قدرت و اراده با آن مقابله کنند. اقدامات بدخواهانه روسیه، از جمله تهاجم تمام عیار به اوکراین، در صورت عدم کنترل، به منافع سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا در اروپا، خاورمیانه و آسیا ضربه خواهد زد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این فرصت را دارد که کمپین فشار موثرتری را علیه روسیه به راه بیندازد و به دنبال پایان دادن به این جنگ باشد. چنین اقدامی تلاش‌های روسیه و متحدانش را خنثی خواهد کرد.

یک راهبرد برنده مستلزم تامین امنیت اوکراین و عضویت نهایی این کشور در ناتو و اتحادیه اروپا است. اوکراین آشکارا تمایلش را برای پیوستن به مذاکرات پایان جنگ اعلام کرده است، اما مقامات ارشد دولت روسیه پیشنهادات برای مذاکرات را رد کرده‌اند. منافع آمریکا در صورتی پیش خواهد رفت که اوکراین آزاد و مستقل باقی بماند و روسیه در جنگ با شکست روبرو و از تجاوزات آن در آینده جلوگیری شود.

توصیه‌هایی که در این نشست برای دولت بعدی آمریکا ارائه شد، عبارتند از:

  • آتش بس زودهنگام در خطوط مقدم فعلی می‌تواند جنگ شدید را به حالت تعلیق درآورد، اما باید شامل مقرراتی باشد که امنیت اوکراین را تامین کند. آتش بس باید توسط نیروهایی که در میدان نبرد مستقر هستند، اجرا شود. اعضای اروپایی ناتو باید با حمایت آمریکا رهبری در این زمینه را به دست بگیرند.
  • تضمین‌های دفاعی یک پیش‌نیاز برای پایان دائمی جنگ خواهد بود. بهترین راه برای تضمین حاکمیت و امنیت اوکراین عضویت نهایی آن در ناتو است. پیوستن اوکراین به ناتو نباید موضوع مذاکره با روسیه باشد، بلکه باید بین آمریکا، متحدانش در ناتو و اوکراین حل و فصل شود.
  • ناتو می‌تواند با استفاده از منابع، روحیه قوی برای نبرد، فناوری نظامی پیشرفته و ارتش مجرب خود از اوکراین حمایت کند. این ارتش، اگرچه قدرتمندترین ارتش اروپا در خارج از روسیه است، اما باید با حمایت خارجی تقویت شود. افزایش قابلیت‌ نیروهای نظامی اروپایی می‌تواند حمایت بیشتری را که اوکراینی‌ها برای جلوگیری از جنگ در آینده به آن نیاز دارند، فراهم کند. تسلیحات آمریکایی برای این امر ضروری خواهد بود.
  • همانند آلمان غربی که در سال 1955 به ناتو ملحق شد، ضمانت دفاعی ناتو فقط برای بخشی از خاک اوکراین اعمال خواهد شد که تحت کنترل دولت اوکراین است. آمریکا باید درخواست روسیه برای بی‌طرفی اجباری و خلع سلاح اوکراین را رد کند.
  • آمریکا و اروپا نباید ادعاهای روسیه در مورد خاک اوکراین را به رسمیت بشناسند و نباید هرگونه تغییر در مرزها با توسل به زور را بپذیرند. این اقدام هماهنگ با سوابق تاریخی مانند دکترین استیمسون 1932 (منچوری)، بیانیه ولز 1940 (کشورهای بالتیک) و بیانیه پمپئو در سال 2018 (کریمه) است.
  • اوکراین به عنوان یکی از اعضای ناتو، متعهد خواهد شد که تمامیت ارضی خود در مرزهای شناخته شده بین‌المللی خود را با روش‌های صلح‌آمیز و دیپلماتیک احیا کند. قبل از الحاق این کشور به ناتو، متحدان اقدامات بیشتری را برای ادغام اوکراین در این ائتلاف انجام خواهند داد. این اقدامات شامل اعطای کرسی دائم به اوکراین در شورای آتلانتیک شمالی و دادن مجوز پیوستن به کمیته نظامی به یک ژنرال اوکراینی است.
  • اروپا باید برای امنیت اوکراین و امنیت خود اقدامات بیشتری انجام دهد. آمریکا و اروپا باید فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در صنایع دفاعی خود را تقویت کنند.
  • آمریکا و متحدانش برای مهار روسیه به سیاستی جدید نیاز دارند که شامل حفظ کنترل بر دارایی‌های مستقل روسیه و حفظ محدودیت‌های فناوری و احتیاط در لغو تحریم ها است. اتکا به انرژی یا سایر منابع روسیه نباید دوباره اتفاق بیفتد. متحدان باید آماده باشند تا فشار اقتصادی را تشدید و در صورت نقض شرایط آتش‌بس، روسیه را مجبور به پرداخت بهای آن کنند.
  • اقداماتی که به آن اشاره شد، می‌تواند حمایت لازم را در افکار عمومی اوکراین به دست آورد. این اقدامات می‌تواند صلح را برای اروپا به ارمغان آورد، امنیت و رفاه آمریکا و متحدانش را ارتقا بخشد، متجاوزان احتمالی را متوقف کند، و رهبری جهانی آمریکا را احیا کند: این یک راهبرد موثر و برنده خواهد بود.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر