جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

Loading

أحدث المقالات

حاشیه‌های مراسم تحلیف ترامپ؛ از خنده‌های طعنه‌آمیز کلینتون‌ها تا صف ملیاردرها +فیلم

نیویورک – ایرنا- مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ماه ۱۴۰۳) در میان تدابیر شدید امنیتی در ساختمان کنگره این کشور به دلیل سردی هوای واشنگتن دی سی  برگزار شد.

واکنش رئیس جمهور پاناما به اظهارات ترامپ

تهران- ایرنا- خوزه رائول مولینو رئیس جمهور پاناما در بیانیه‌ای با اشاره به سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مراسم تحلیف خود در مورد کانال پاناما، تاکید کرد که این کانال متعلق به پاناما است و هیچ کشوری حق دخالت در اداره آن را ندارد.

حاشیه‌های مراسم تحلیف ترامپ؛از خنده‌های طعنه‌آمیز کلینتون تا صف ملیاردرها و واکنش‌ها +فیلم

نیویورک – ایرنا- مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ماه ۱۴۰۳) در میان تدابیر شدید امنیتی در ساختمان کنگره این کشور به دلیل سردی هوای واشنگتن دی سی  برگزار شد.

Loading

چگونگی واکنش در قبال حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی برای نتانیاهو؛ آزمونی برای اتحادیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را صادر کرده است. دولت‌های اروپایی باید از استقلال دیوان دفاع و از حقوق بین‌الملل حمایت کنند.»

آنتونی دورکین، عضو ارشد «شورای روابط خارجی اروپا» در یادداشتی که در وب سایت این اندیشکده منتشر شد، نوشت: دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق را صادر کرده است. این اولین بار است که دیوان برای رهبر یکی از متحدان غرب حکمی را صادر کرده و این مهم‌ترین گام دیوان تاکنون در جنگ بین اسرائیل و حماس بوده است.

شعبه مقدماتی دیوان کیفری بین‌المللی دریافته است که دلایلی منطقی دال بر این وجود دارد که نتانیاهو و گالانت در جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت از طریق مسدود کردن کمک‌های بشردوستانه به غزه، از جمله جنایت جنگیِ گرسنگی‌دادن به عنوان یک روش جنگی و جنایت علیه بشریت شامل  قتل، آزار و اذیت و سایر اعمال غیرانسانی مسئول هستند.  شعبه مقدماتی دیوان همچنین دریافته است که دلایل معقولی بر این باور وجود دارد که نتانیاهو و گالانت به عنوان مقامات مافوق در جنایت جنگیِ هدایت عامدانه حملات به سوی مردم غیرنظامی حداقل در دو نوبت مسئول هستند. دیوان همچنین حکم بازداشت محمد ضیف، یکی از رهبران حماس را صادر کرده است. ارتش اسرائیل ادعا می‌کند که ضیف را در ماه ژوئیه ضیف کشته، اما مرگ او هنوز تایید نشده است.

صدور حکم بازداشت به این معناست که همه دولت‌های عضو دیوان کیفری بین‌المللی، از جمله همه دولت‌های عضو اتحادیه اروپا، نروژ و بریتانیا، موظف به دستگیری افراد مربوطه در صورت ورودشان به قلمرو این کشورها هستند. چندین کشور اروپایی از جمله ایرلند و هلند اعلام کرده‌اند که به این حکم پایبند خواهند بود.

حکم بازداشت نتانیاهو فشار سیاسی شدیدی را بر دیوان کیفری بین‌المللی وارد خواهد کرد. همه کشورهای اروپایی، حتی حامیان اسرائیل، به عنوان حامیان تاریخی دیوان و حاکمیت قانون بین‌الملل، باید روشن کنند که از دیوان به عنوان یک نهاد قضایی مستقل حمایت می‌کنند و این حکم بازداشت را اجرا خواهند کرد. آنها باید از هر گونه بیانیه‌ای که دیوان را تضعیف می‌کند یا مشروعیت آن را زیر سوال می‌برد (مانند اظهارات وزیر امور خارجه مجارستان در واکنش به اعلامیه دیوان) پرهیز کنند. با توجه به حمایت قوی اروپا از حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی در مارس 2023 علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، چنین اظهاراتی اعتبار اروپا را تضعیف می‌کند.

این حکم دیوان همچنین باید نحوه تعامل مقامات اروپایی با نتانیاهو را در اسرائیل یا خارج از قلمرو خود تغییر دهد. در موارد قبلی (مانند اوهورو کنیاتا، رئیس‌جمهور سابق کنیا، که پس از صدور حکمی علیه وی در انتخاب پیروز شد)، مقامات اروپایی سیاست اجتناب از تماس غیرضروری با کسانی را که توسط دیوان متهم شده‌اند یا برای آنها حکم بازداشت به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی صادر شده است، اتخاذ کرده‌اند. آنها باید در این مورد هم همان سیاست را دنبال کنند.

این اقدام دیوان کیفری بین‌المللی احتمالاً باعث انتقاد شدید و احتمالاً اقداماتی علیه دیوان از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا خواهد شد، اگرچه دولت فعلی نیز این تصمیم را رد کرده است. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود پس از اینکه دیوان اعلام کرد در حال بررسی اقدامات ایالات متحده در افغانستان است، تحریم‌هایی را علیه مقامات دیوان کیفری بین‌المللی صادر کرد. مایک والتز، نامزد ترامپ برای پست مشاور امنیت ملی، پس از صدور حکم بازداشت توسط دیوان، گفت که «در ماه ژانویه پاسخی قوی به تعصبات یهودستیزانه دیوان بین‌المللی کیفری و سازمان ملل داده خواهد شد.» اتحادیه اروپا باید برای حمله ایالات متحده به دیوان کیفری بین‌المللی آماده شود و روشن کند که هرگونه فشار سیاسی بر دیوان یا مقامات آن را نمی‌پذیرد و در برابر هرگونه فشار ایالات متحده برای قطع روابط و حمایت خود از دیوان مقاومت می‌کند.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر