جدیدترین مطالب

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن ‌

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن ‌

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان‌ برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

نشست شورای امنیت درباره غزه 

وزیر امور خارجه کشورمان به منظور به کار گیری بالاترین سطح از ظرفیت‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به منظور پایان دادن به بحران در غزه وارد نیویورک شد.

ورود وزیر امور خارجه به نیویورک

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، وارد نیویورک شد.

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

رضا مقاتلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اقدام استراتژیک ایران در عدم شتابزدگی در اتخاذ تصمیماتش را می توان از دیدگاه عقلانیت و از منظر منافع ملی شایسته ی حمایت جمعی دانست و بر تلاش ها برای عدم قرار گرفتن در زمین و طراحی شطرنجی اسرائیل و کابینه ی جنگ طلب نتانیاهو مراقبت جدی کرد.
Loading

أحدث المقالات

نیویورک‌تایمز: تل‌آویو تصور نمی‌کرد پاسخ ایران به حمله به کنسولگری دمشق تا این اندازه شدید باشد

نیویورک تایمز نوشت: مقامات اسرائیلی نسبت به شدت پاسخ ایران به حمله اول آوریل به ساختمان کنسولگری تهران در دمشق که طی آن چندین مستتشار نظامی ایرانی به شهادت رسیدند، دچار اشتباه محاسباتی شدند.

ببینید | گاف عجیب بایدن درباره حمله اسرائیل به حیفا!

رئیس‌جمهور ۸۱ ساله آمریکا با اشتباه گرفتن رفح در نوار غزه جایی که آوارگان فلسطینی به آنجا پناه برده‌اند با حیفا شهری در فلسطین اشغالی، عنوان کرد «من به اسرائیلی‌ها گفته‌ام که به حیفا حمله نکنید.» کاربران شبکه‌های اجتماعی با بازنشر این فیلم در حال تمسخر بایدن رئیس‌جمهور آمریکا هستند.‌ منبع: آخرین خبر

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

تهران- ایرنا- روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند.

پیام امارات و عربستان به آمریکا: اگر می‌خواهید نقش ما در ائتلاف امنیتی منطقه‌ای علیه ایران افزایش یابد، ضمانت امنیتی بدهید، همانطور که به اسرائیل دادید

مقامات عربستان و امارات پیامی را به دولت بایدن ابلاغ کرده اند که بر اساس آن تقویت ائتلاف دفاعی منطقه‌ای علیه ایران مشروط به ارائه ضمانت‌هایی برای امنیت آنها از سوی ایالات متحده است: «همانطور که شما به اسرائیل دادید».  

پیام مقام‌های آمریکایی به صهیونیست‌ها: در صورت تکرار حملات ایران، قادر به مقابله نیستیم

آکسیوس نوشت: ارزیابی نیروهای آمریکا حکایت از آن دارد در صورت حمله مجدد ایران به اسرائیل، توانایی لازم برای تکرار عملیات پدافندی شنبه شب جهت مقابله با پرتابه‌های ایرانی بسیار محدود است.

Loading

شکاف در اتحاد اروپا بر سر اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در شرایط حساس کنونی، اروپایی‌ها نیاز دارند اراده و تعهد خود در حمایت از اوکراین را نشان دهند؛ وگرنه روسیه با ادامه اختلافات در اتحادیه اروپا زمان می‌خرد و اوکراین ضعیف‌تر می‌شود.

جودی دمپسی در یادداشتی که اندیشکده کارنگی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: روسیه و اوکراین در رقابت با زمان هستند. ولادیمیر پوتین خواهان نوعی پیروزی تا نهم ماه می، یعنی هفتاد و هفتمین سالگرد شکست آلمان نازی از روسیه است.

زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، همان‌طور که بارها گفته است، برای ادامه جنگ در برابر نیروهای روسیه به حمایت نظامی بیشتری از سوی رهبران غربی نیاز دارد.

اما اروپایی‌ها به‌‌رغم اتحاد در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه و محکومیت چندباره جنگ پوتین علیه اوکراین، دچار شکاف‌های در حال ظهوری هستند که با گذشت زمان، این اختلافات عمیق‌تر هم خواهد شد.

زمانی که این جنگ به پایان برسد، این اختلافات، ایجاد یک سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی قوی را برای اتحادیه اروپا دشوارتر می‌کند. چراکه جنگ اوکراین فقط به روابط آینده اروپا با اوکراین و روسیه مربوط نیست. این جنگ، هر نتیجه‌ای که داشته باشد، بی‌اعتمادی را در میان اعضای اتحادیه اروپا عمیق‌تر خواهد کرد.

استونی، لتونی، لیتوانی و لهستان، همراه با اسلواکی و جمهوری چک دلیل حمله روسیه به اوکراین را درک می‌کنند. این جنگ به دنبال ترسیم مجدد نقشه دوران پس از جنگ سرد است. آن‌ها نمی‌خواهند که همسایگان شرقی خود تحت سلطه روسیه قرار بگیرند. از همین رو آن‌ها از درخواست اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت می‌کنند.

در طول سال‌های گذشته نیز، این کشورها بارها و بارها به همتایان اروپای غربی خود درباره حماقت استراتژیک وابستگی به انرژی روسیه هشدار داده بودند. همچنانکه خود آن‌ها بر خلاف چند کشور اتحادیه اروپا ازجمله آلمان، اتریش و مجارستان، به‌سرعت برای یافتن منابع جایگزین انرژی اقدام کرده‌اند.

علاوه بر این، مردم در این بخش از اروپا به دلیل پیشینه نزدیکی خود به اوکراین و همچنین تجربه زندگی تحت سلطه شوروی سابق، دست از حمایت از زلنسکی برنمی‌دارند، حتی اگر به قیمت افزایش بهای انرژی برای آن‌ها تمام شود. این کشورها همچنین تا حد امکان از اوکراین حمایت نظامی می‌کنند.

درعین‌حال، تجارب تاریخی و سیاسی آن‌ها به‌شدت با تجربیات برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا در تضاد است. آلمان، اتریش و مجارستان تمایلی به ارسال سلاح‌های سنگین به اوکراین ندارند، یکی از استدلال‌های آن‌ها هم این است که این اقدام باعث تشدید بیشتر تنش‌ها می‌شود.

در آلمان، در دولت ائتلافی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به‌شدت درباره نوع حمایت نظامی که باید از کیف ارائه شود، اختلاف‌نظر وجود دارد. سبزها و دموکرات‌های آزاد می‌خواهند سلاح‌های سنگین ارسال کنند، اما سوسیال‌دموکرات‌های شولتز سنگ‌اندازی می‌کنند. زمانی هم که موضوع تحریم نفت و گاز روسیه مطرح می‌شود، برلین می‌گوید چنین تحریمی منجر به افزایش قیمت انرژی برای خانوارهای آلمانی می‌شود. اگرچه این درست است، اما آنچه شولتز و درواقع دیگر رهبران، ازجمله ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، سرسخت‌ترین حامی پوتین در اتحادیه اروپا، از توضیح دادن به مردم خودداری می‌کنند این است که این جنگ تنها مربوط به آینده اوکراین نیست، بلکه به ثبات آینده اروپا نیز مربوط می‌شود.

از طرفی ایتالیا نیز نگران افزایش نرخ بهره است. ماریو دراگی، نخست‌وزیر این کشور، در حمایت از اوکراین، حتی برای تحریم انرژی نیز صریح بوده است. اگرچه، او باید با جنبش‌های صلح‌طلبی که خواستار پایان جنگ و ممنوعیت ارسال سلاح به اوکراین هستند، مبارزه کند؛ اما در حال حاضر، این بزرگ‌ترین مشکل دراگی نیست.

اگر بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را افزایش دهد، این اقدام تأثیر مخربی بر توانایی رم در پرداخت بدهی‌های عمومی بسیار بالای ایتالیا خواهد داشت.

اتحادیه اروپا نمی‌تواند یکی از اقتصادهای پیشرو خود را تحت چنین فشاری قرار دهد. در زمانی که رشد اقتصادی در سراسر اروپا در حال کاهش است، این امر به‌طورجدی ارز یورو را تضعیف خواهد کرد.

در فرانسه، تأثیر اقتصادی جنگ در انتخابات ریاست‌جمهوری تأثیرگذار بوده است. همان‌طور که مارک پیرینی اخیراً نوشت، پیروزی لوپن باعث تکانه‌های زیادی در ناتو و اتحادیه اروپا خواهد شد. به‌طور خلاصه، پیامدهای اقتصادی جنگ روسیه در اوکراین را نمی‌توان برای چندین کشور اتحادیه اروپا دست‌کم گرفت.

این تصویر از اروپا نشان می‌دهد که منافع دولت‌ها چگونه می‌تواند برای پوتین زمان کافی را بخرد. اگرچه تحریم‌ها گزنده است و ارتش روسیه نتوانست کیف را تصرف کند، اما پوتین را از طولانی کردن محاصره ماریوپل منصرف نمی‌کند.

بنابراین عامل زمان برای اوکراین بسیار مهم است، زیرا زلنسکی به مبارزه برای استقلال کشورش ادامه می‌دهد. عامل زمان باید برای تمام اروپا نیز مهم باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *