جدیدترین مطالب

امریکا در فکر استفاده از ربات به جای سرباز

امریکا در فکر استفاده از ربات به جای سرباز

در جنگ‌های آینده، فرماندهان آمریکایی می‌خواهند ربات‌ها را به مقابله با اولین گلوله‌های دشمن بفرستند. روبات‌های ارتش آمریکا که روی هشت چرخ حرکت می کنند و از مهمات کافی در انبانشان برای تغذیه سلاح های دستی برخوردارند، در آن میدان رزمی، به شهر خیالی اوجن حمله کردند. روبات‌ها به خانه‌هایی که نیروی مقابل در آنها پناه گرفته بودند، تیراندازی کردند. پهپادهایی که ساعت‌ها روی میدان جنگ پرواز ‌کردند، بالای سر مک‌کردی و تیمش پرسه زده و "بمب‌ها" – در این مورد توپ‌های فومی فوتبال – را مستقیماً روی آنها پرت کردند، شلیک های دقیق توپخانه. سگ‌های روباتیک با سنسورهای روی سرشان، خانه‌ها را برای اطمینان از پاک بودن آنها جست وجو می‌کردند.
Loading

أحدث المقالات

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

لندن – ایرنا – نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کرده و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد  

رئیس‌جمهور فرانسه امروز – پنجشنبه – ضمن هشدار نسبت به «احتمال مرگ اروپا»، تاکید کرد که این قاره در «نقطه بحرانی» قرار دارد و جهت مقابله با رقبای جهان باید اقدامات بیشتری انجام داد.

اسپوتنیک تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

Loading

نقش کلیدی آلمان در تنش روسیه – اوکراین

شورای راهبردی آنلاین رصد: 30 سال پس از آغاز جنگ‌های یوگسلاوی، ائتلاف غرب بار دیگر با احتمال جنگ نظامی بزرگ در حاشیه مرزهای اروپا مواجه شده است. روسیه 100 هزار نیروی نظامی را در نزدیکی مرز خود با اوکراین مستقر کرده است. آژانس‌های اطلاعاتی و تحلیلگران غربی نگران هستند که احتمال دارد روسیه برای یک حمله نظامی قریب‌الوقوع آماده می‌شود.

وب‌سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یادداشتی نوشت: احساس نگرانی عمیقی درباره وقایع احتمالی پیش رو وجود دارد. ضمن آنکه در بیشتر موارد، وضعیت امروز به‌مراتب بدتر از سه دهه گذشته است.

در دهه 1990، آمریکایی‌ها تمایلی به دخالت برای پایان دادن به خونریزی‌ها در بالکان نداشتند؛ بااین‌حال، پس از تصمیم به مداخله، آن‌ها به‌عنوان پیروز اصلی جنگ سرد، متحدان اروپایی‌شان را نیز با خود همراه کردند. فشار دیپلماتیک روسیه ضعیف و تقریباً ورشکسته نیز باعث شد تا اسلوبودان میلوسویچ دیکتاتور صرب مجبور شود نیروهای خود را از استان جدا شده کوزوو خارج کند تا جنگ هوایی ناتو علیه بلگراد پایان یابد.

امروز، اگرچه دولت بایدن می‌گوید قاطعانه به امنیت اروپا و حاکمیت اوکراین متعهد است، اما آمریکا از دوقطبی شدن سیاست در این کشور فلج شده و بایدن از تأثیر محدود خود بر رأی‌دهندگان خسته از جنگ و بی‌اعتمادی به سیاست آگاه است. معدود شاهین‌های باقی‌مانده در واشنگتن نیز بر مقابله با خطر چین متمرکز شده‌اند. خروج فضاحت‌بار از افغانستان نیز به موقعیت آمریکا در جهان آسیب رسانده و انسجام ائتلاف غرب را تضعیف کرده است.

در همین زمان، روسیه به بلاروس کمک می‌کند تا مهاجران را علیه اتحادیه اروپا تسلیح کند. یکی از ماهواره‌های خود را با موشک منفجر و میدانی از زباله را در مدار پایین زمین ایجاد کرد که زیرساخت‌های فضایی را تهدید می‌کند. شرکت دولتی گازپروم نیز علیرغم عرضه محدود و افزایش قیمت‌ها، به تعهدات خود برای پر کردن تأسیسات ذخیره گاز در آلمان عمل نمی‌کند.

فهرست ضمانت‌های امنیتی که اخیراً مسکو به آمریکا و ناتو پیشنهاد کرده، به‌منزله از بین بردن تمام سلاح‌های هسته‌ای ایالات‌متحده در اروپا، ازجمله بمب‌های B-61 در آلمان و خروج نظامی غرب از سرزمین‌های پیمان ورشو سابق و اتحاد جماهیر شوروی است.

جاه‌طلبی‌های روسیه دیگر فقط به اوکراین محدود نمی‌شود. درواقع، روسیه حوزه‌ای از منافع را برای خود ترسیم کرده که از مرز شرقی آلمان شروع می‌شود و با خلع سلاح آمریکا در سراسر اروپا پایان می‌یابد. از همین رو، ناتو و اتحادیه اروپا ضمن رد درخواست‌های مسکو به روسیه در مورد پیامدهای سخت اقدام نظامی علیه اوکراین هشدار دادند. اگرچه همچنان درباره احتمال اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین تردیدهایی در میان اعضای اتحادیه اروپا وجود دارد. ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، نسبت به حمله احتمالی روسیه ابراز تردید کرده است، درحالی‌که گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر خارجه لیتوانی، می‌گوید مسکو «واقعاً برای جنگ آماده می‌شود».

در خصوص واکنش آلمان نیز باید گفت، دوره‌ای که این کشور می‌توانست از هر بهانه‌ای برای دور ماندن از تنش‌ها استفاده کند، دیگر گذشته است. دخالت قدرت اول اقتصادی اروپا برای تقویت تلاش‌های غرب به‌منظور بازدارندگی در برابر پوتین ضروری است. اگرچه هرگونه اقدام بالقوه – تحریم نهادهای روسی، قطع سیستم پرداخت الکترونیکی سوئیفت روسیه، لغو احداث خط لوله نورد استریم 2 – برای دولت جدید صدراعظم اولاف شولز از نظر مالی و سیاسی پرهزینه خواهد بود، اما آلمان تنها کشوری است که کلید بازدارندگی در برابر هرگونه اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین را در دست دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *