جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

Loading

درس‌هایی از شکست نظامی قدرت‌های مختلف در افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: با بررسی تجربه مداخله 20 ساله آمریکا در افغانستان، می‌توان درس‌هایی آموخت. جنگجویان سرسخت افغانستان و سرزمین عجیب‌وغریب آن، متجاوزان خارجی ازجمله اسکندر مقدونی، امپراتوری بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی را شکست داده‌اند.

وب‌سایت اندیشکده آمریکایی رند در یادداشتی نوشت: اگرچه مشابهت‌هایی بین افغانستان و ویتنام وجود دارد، اما از مداخلات گذشته دیگر قدرت‌ها می‌توان درس‌هایی آموخت. جنگ‌های متعدد بریتانیا در افغانستان نه به دلیل شباهت تمدنی آن به ایالات‌متحده، بلکه به دلیل اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد آن‌ها به پیروزی، بسیار آموزنده است.

انگلیسی‌ها اولین بار در سال 1839 با هدف برکناری حاکم افغان که با روسیه همکاری می‌کرد، به افغانستان حمله کردند و یک دولت حائل تحت تسلط بریتانیا بین قلمرو روسیه و هند ایجاد کردند؛ اما در طی دو سال بعدی، افغان‌های ناراضی از اشغالگران خارجی، به‌صورت دوره‌ای به آن‌ها حمله کرده و درنهایت، علیه آن‌ها اعلان جهاد کردند که درنتیجه آن، گروهی از افغان‌ها، مقامات و سربازان انگلیسی کشته شدند. تلاش اولیه برای مذاکره با رهبر شورشیان منجر به قتل مذاکره‌کنندگان بریتانیایی شد و اجساد آن‌ها در خیابان‌ها کشیده شدند. پس‌ازآن نیروهای انگلیسی با بالا بردن پرچم سفید شهر را تخلیه کردند.

انگلیسی‌ها 40 سال بعد دوباره به افغانستان حمله کردند اما باز هم شکست خوردند.

به‌طور خلاصه، در یک دوره 80 ساله، انگلیسی‌ها بارها و بارها علیه ارتش افغانستان جنگ کردند. آن‌ها همواره فکر می‌کردند که این کشور را فتح کرده‌اند، اما با نتیجه‌ای غیرازاین مواجه می‌شدند. چنانکه آن‌ها در مقایسه با ایالات‌متحده چندین برابر بیشتر تلفات داشته‌اند. برخی از دلایل این ناکامی‌های مکرر بریتانیا در افغانستان توسط یک خبرنگار به نام وینستون چرچیل که در برخی از این درگیری‌ها حضور داشت، شرح داده‌شده بود. گزارش‌های او از مناطق مرزی حاوی توصیفات جالبی بود. علی‌رغم تعصبات قرن نوزدهمی، وی به مردم افغانستان به‌عنوان «مردمی مقاوم، جنگجو، شجاع و توانمند» احترام گذاشت و خاطرنشان کرد که «هر مرد افغانی یک سرباز است».

چرچیل معتقد بود که وحشیگری آن‌ها بی‌انتها نبوده و قدرت جنگی آن‌ها که با شور و حرارت مذهبی نیز آمیخته فقط و فقط علیه بیگانگان است. او همچنین به توانایی شگفت‌آور آن‌ها در استفاده مؤثر از سرزمین‌ها و استحکامات طبیعی و همچنین بهره‌گیری از آخرین سلاح‌های آن زمان اشاره کرده بود.

مداخله ایالات‌متحده و متحدانش در افغانستان، ازجمله مداخلات بریتانیا در سال‌های 1839-1919، اکنون تبدیل به تاریخ شده است. ایالات‌متحده که به نظر می‌رسید طی چند ماه افغانستان را فتح کرده است، در طول دو دهه نتوانست این کار را انجام دهد. مردان عصبانی و کینه‌توز، با شور و اشتیاق مذهبی خود با تمام توان در برابر آن‌ها ایستادگی کردند که نتیجه آن، مرگ هزاران نفر از نظامیان آمریکایی، متحدان آن و افغان‌ها، بوده است. بدون شک درس‌های این شکست 20 ساله مانند جنگ ویتنام برای دهه‌ها موردبحث قرار خواهد گرفت. بااین‌حال، شاید اولین درس ساده این باشد که با بهره‌گیری از تجربیات بریتانیایی‌ها، شوروی و آمریکا، دیگر نباید در امور افغانستان دخالت کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *