جدیدترین مطالب

تحریم‌های جدید علیه ایران

تحریم‌های جدید علیه ایران

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: اسرائیل بعد از حمله ایران پیگیر اقدامات تحریمی و دیپلماتیک علیه ایران و قرار‌دادن سپاه در فهرست سازمان‌های حامی تروریسم و به‌اصطلاح «ایجاد یک جبهه جهانی و یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران» شده‌ است.

منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند

یک منبع در جنبش حماس گفت: این جنبش ۳۰ نفر از ژنرال‌ها و افسران شاباک را نزد خود اسیر نگه داشته است که در محل‌های کاملا امنی به سرمی برند و نظامیان صهیونیست نمی‌توانند به آنها دست یابند.

اسب‌های سرگردان و زخمی ارتش در خیابان‌های لندن

پنج راس اسب متعلق به واحد سوار نظام سلطنتی که گفته شده هنگام تمرین فرار کرده اند، در خیابان‌های مرکز لندن در برخورد با خودرو‌های عبوری زخمی شدند و رهگذران را در قلب سیاسی لندن حیرت زده کردند.

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

حمله پلیس آمریکا به معترضان حامی فلسطین مقابل خانه سناتور ارشد کنگره

تهران- ایرنا- پس از تصویب بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری از سوی مجلس سنای آمریکا که شامل کمک به رژیم صهیونیستی هم می‌شود، آمریکایی‌های حامی فلسطین مقابل خانه «چاک شومر» رهبر اکثریت این مجلس دست به تظاهرات زدند، اما با واکنش پلیس نیویورک روبرو شدند.

فارن پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد

تهران-ایرنا- «فارن پالسی» در مقاله‌ای تحلیلی با اشاره به ماه‌های سرنوشت ساز انتخاباتی پیش‌رو در آمریکا هشدار داد، تحریک بایدن از سوی نمایندگان افراطی برای تحریم نفتی ایران، ‌ونزوئلا و روسیه قیمت نفت خام را افزایش می‌دهد و نارضایتی رای دهندگان از افزایش احتمالی قیمت سوخت، ضربه بزرگی به کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها وارد خواهد کرد.

ارتش کره جنوبی به دنبال ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون به دلیل نگرانی‌های امنیتی

تهران- ایرنا- ارتش کره جنوبی به تازگی در حال بررسی ممنوعیت گوشی‌های آیفون در ساختمان‌های نظامی است، زیرا این دستگاه‌ها به طور کامل با محدودیت‌های این ارتش و نگرانی از نشت اطلاعات مطابقت ندارند.

ببینید | جزئیات جدید از محکومیت آمریکا به روایت معاون ابراهیم رئیسی

محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در حاشیه نشست هیئت دولت در روز چهارشنبه، پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳، گفت: آمریکا محاکم دادگستری ما اقدام متقابلی درباره آمریکا انجام داده اند زیراآمریکا پیش از اقدام ما مصونیت کشور ما را به صورت غیر قانونی نقض کرد که مغایر تمام کنوانسیون های بین المللی است. منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

Loading

رویکرد هسته‌ای انگلیس؛ ناقض الزامات خلع سلاحی ان.پی.تی

شورای راهبردی آنلاین - رصد: انگلیس یکی از پنج دولت دارای سلاح هسته‌ای است که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان.پی.تی) آن‌ها را به رسمیت شناخته و ملزم است که طبق ماده ۶ این معاهده، «مذاکرات را با حسن نیت در خصوص تدابیر موثر در خصوص توقف رقابت تسلیحات هسته‌ای در نزدیک‌ترین موعد و همچنین خلع سلاح هسته‌ای پیگیری کند.»

داریل جی. کیمبال در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی کنترل تسلیحات منتشر کرد، نوشت: بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در ماه مارس سند بازنگری یکپارچه دفاعی منتشر کرد که در آن درخواست شده است سقف تعداد کلاهک‌های هسته‌ای زرادخانه این کشور از 180 عدد در اواسط سال 2020 به 260 عدد برسد که این رشدی 44 درصدی است و شفافیت زرادخانه هسته‌ای این کشور را کاهش می‌دهد.

این تصمیم انگلیس تغییر معکوس عمده‌ای است که تلاش‌ها برای تقویت ان‌پی‌تی را پیچیده‌تر می‌سازد و تنش‌ها را با دیگر دولت‌های دارای سلاح هسته‌ای وخیم‌تر خواهد کرد.

مقامات دولت انگلیس علاقه‌مند هستند که زرادخانه بمب هسته‌ای خود را ابزار «مستقل بازدارندگی هسته‌ای» توصیف کنند که برای برخورد با «محیط امنیتی بین المللی در حال تغییر» طراحی شده است. این در حالی است که برنامه بمب هسته‌ای انگلیس مستقل نیست، زیرا به واسطه شکلی از استعمار هسته‌ای و همکاری هسته‌ای آمریکا به مدت چند دهه میسر شده است.

انگلیس اولین انفجار هسته‌ای آزمایشی خود را در استرالیا در سال ۱۹۵2 انجام داد که موجب آلودگی سرزمینی در آن کشور شد. انگلیس سپس به آزمایش‌های هسته‌ای خود در سایت آزمایشی نوادا ادامه داد که در زمین‌های مصادره شده از شوشون غربی واقع است. انگلیس از سال ۱۹۵۸ در قالب توافقنامه همکاری هسته‌ای نظامی، به شدت به حمایت فنی آمریکا برای حفظ این کلاهک‌های هسته‌ای خود وابسته است که در تناقض با روح ان‌پی‌تی قرار دارد.

مقامات انگلیس در حال حاضر مشغول لابی در کنگره آمریکا برای صرف میلیاردها دلار جهت تامین بودجه برنامه‌ای در دوران ترامپ برای توسعه کلاهک هسته‌ای جدید موسوم به W93 هستند که اشتباها این تصور را ایجاد کرده است که به انگلیس برای حفظ و نگهداری کلاهک‌های هسته‌ای خودش کمک خواهد کرد.

جهت گیری سیاست جدید انگلیس نه تنها الزامات خلع سلاحی ان‌پی‌تی را نقض می‌کند، بلکه به طور کامل مغایر با وعده جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای برداشتن گام‌هایی در جهت کاهش نقش تسلیحات هسته‌ای محسوب می‌شود.

بهترین راه برای کاخ سفید و اعضای کنگره برای حمایت از متحدان خود در لندن این است که به آن‌ها یادآوری کنند بازآرایی تسلیحات هسته‌ای و ساخت تسلیحات هسته‌ای جدید کاری غیرضروری از منظر راهبردی و برای امنیت بین المللی و روابط آمریکا و انگلیس زیان‌بار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *