جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از امنیت سایبری اتحادیه اروپایی تا محکم‌کاری روسیه در افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دستور کار تجاری و زیست‌محیطی برای سازمان تجارت جهانی، چرایی نفع بایدن از محدود کردن اختیارات جنگی، محدود شدن سیاست اقلیمی آمریکا به دلیل چالش‌های داخلی این کشور، امنیت سایبری اتحادیه اروپایی و چرایی حمله دزدان دریایی ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

پترسون

دستور کار تجاری و زیست محیطی برای سازمان تجارت جهانی؟: درحالی‌که اقتصادهای مهم با برنامه‌های جاه‌طلبانه برای سبز شدن اقتصادهای خود پیش می‌روند، زمان آن فرارسیده است که پیوند میان توسعه پایدار تجاری و حفاظت و نگهداری محیط‌زیست تقویت شود.

بلفر

چرایی نفع بردن بایدن از محدود کردن اختیارات جنگی خود: اصلاح اختیارات مربوط به توسل به نیروی نظامی آن‌قدر هم که به نظر می‌رسد، نوع‌دوستانه نیست. دولت بایدن اخیراً اعلام کرد که می‌خواهد برای لغو مجوز 2001 و 2002 توسل به نیروی نظامی و جایگزین کردن آن با چارچوبی مختصر و خاص که اطمینان می‌دهد «می‌توانیم از آمریکایی‌ها در برابر تهدیدات تروریستی محافظت کنیم» با کنگره کار کند. به‌عبارت‌دیگر به نظر می‌رسد که جو بایدن می‌خواهد کنگره اختیاراتی را که در حال حاضر نیروهای آمریکایی تحت آن فعالیت می‌کنند، محدود و به‌این‌ترتیب توان خود را برای صدور دستور حمله به آن‌ها محدود کند. چرا باید چنین کاری انجام دهد؟

چالش‌های داخلی می‌تواند سیاست اقلیمی آمریکا را محدود کند: بعد از شروع به کار جو بایدن و کاملا هریس در تاریخ 20 ژانویه سال جاری میلادی، دولت جدید روند بازگشت به توافق پاریس درباره تغییرات اقلیمی را آغاز کرد. آمریکا 30 روز بعد از تهیه گزارش مقدماتی در سازمان ملل دوباره جایگاهش را به‌عنوان عضوی از این توافق به دست آورد. بلافاصله بعد از آغاز به کار دولت بایدن، دستورات اجرایی بیشتر ازجمله دستوری صادر شد که تغییرات اقلیمی را دارای نقشی محوری در سیاست خارجی و امنیت ملی معرفی می‌کرد.

کارنگی

امنیت سایبری اتحادیه اروپایی و بخش مالی: اخیراً مقررات امنیت سایبری اتحادیه اروپا بر خطرات بخش مالی متمرکزشده، بااین‌حال سیستم‌های مقرراتی پیچیده و هم پوشاننده بیانگر نیاز رو به افزایش به یک چارچوب جامع امنیت سایبری است.

چرا روسیه در افغانستان محکم کاری می‌کند: مسکو دولت فعلی افغانستان را خودمختار نمی‌داند و در تلاش است میان همه نیروهای مختلف درصحنه تعادل ایجاد کند تا بتواند نفوذش را در صورت سقوط هرکدام از آن نیروها حفظ کند.

بروگل

چهار رکن یک راهبرد دیجیتال: دایره دیجیتال کمیسیون اروپایی در تلاش است تا مبانی محکمی را ایجاد کند. این یک شروع است. بااین‌حال یک دستور کار جاه‌طلبانه دیجیتال مستلزم داشتن یک راهبرد جامع و منسجم است.

بروکینگز

چرا دزدان دریایی حمله می‌کنند: شواهد مکانی: در سال 1991 در چند مایلی سواحل سومالی یک کشتی هدف حمله سه قایق از مردان مسلحی قرار گرفت که برخی خدمه کشتی را کشتند و آن را به آتش کشیدند و غرق کردند. مهاجمان برای سرقت محموله کشتی، گروگان‌گیری یا باج گرفتن تلاشی نکردند. احتمالاً ساکنان این سواحل که با کشتی‌های خارجی خصومت داشتند تصمیم گرفته بودند خودشان کارها را به عهده بگیرند.

نگرانی از ظهور چین فقط پاسخ آمریکا را ضعیف می‌کند: آمریکایی‌ها نگرانی رو به افزایشی در این خصوص دارند که چین در حال خیزش، آمریکا را در عرصه جهانی به چالش بکشد؛ اما آمریکا هم چنان از بسیاری جهات قدرتی قوی‌تر محسوب می‌شود.

چرا ماندن در افغانستان کم ضررترین گزینه برای دولت بایدن است: آیا آمریکا می‌تواند به جنگ همیشگی خود در افغانستان به شکلی مسئولانه خاتمه دهد؟

مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه

توافق ایران: گذشته و حال: هدف توافق هسته‌ای ایران محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور بود. با پیوستن مجدد و فوری به این توافق می‌توانیم آمریکا و جهان را امن‌تر کنیم.

 تمدید استارت نو: بعدازآن که به زمان از دست رفتن محدودیت‌های دو زرادخانه هسته‌ای بزرگ جهان نزدیک شده بودیم، استارت نو تا سال 2026 تمدید شد. درحالی‌که آمریکا و روسیه زرادخانه‌های خود را مدرنیزه می‌کنند، تهدید وقوع یک رقابت تسلیحات هسته‌ای بر لزوم تداوم همکاری‌ها تأکید می‌کند.

چتم هاوس

دموکراسی، حقوق بشر و دیپلماسی: در اوت 2020 مردم بلاروس در اعتراض به باقی ماندن الکساندر لوکاشنکو در رأس قدرت به خیابان‌ها ریختند. برخی کشورها و اتحادیه اروپا در هفته‌های پس‌ازآن در پاسخ به تقلب در انتخابات، تحریم‌هایی محدود را علیه این کشور اعمال و سرمایه‌های برخی اعضای مهم حاکمیت را مسدود کردند.

میدل ایست فوروم

چرا عربستان برای اسرائیل اهمیت دارد؟: گزارش‌ها از آمادگی بن سلمان برای دیدار با بنیامین نتانیاهو در جریان سفر به ابوظبی جای تعجبی نداشت. علت این امر نه‌فقط شایعه یک ملاقات در نوامبر گذشته بلکه دینامیک‌های منطقه‌ای عمیق‌تری است که اسراییل و عربستان و نیز اسراییل و شرکای توافقات ابراهیم را در خلیج (فارس) به هم نزدیک‌تر کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *