جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

رئیس جمهور وارد سریلانکا شد

رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا، دقایقی قبل وارد سریلانکا شد….

نگرانی صهیونیست‌ها از احتمال صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو/ اشغالگران به کرانه باختری یورش بردند

منابع آگاه می‌گویند که نگرانی در مورد صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی در جلسه‌ای در دفتر نخست‌وزیری مطرح شد.

روز 201 طوفان‌الاقصی| کشف 51 پیکر دیگر در خان‌یونس

این روزها غزه و به‌خصوص شهر خان‌یونس شاهد برگ دیگری از جنایات ارتش اشغالگر است؛ کشف گورهای جمعی صدها شهید نشان می‌دهد که آن‌ها یا زنده به گور و یا به‌شکل اعدام میدانی به شهادت رسیده‌اند.

آب پاکی حماس روی دست کشورهای عربی

تهران- ایرنا- رسانه عرب زبان رای‌الیوم نوشت که «اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت که پیشنهاداتی را برای دستیابی به آتش بس در غزه مطرح کرده اند.

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

Loading

انتظار مردم و نخبگان افغانستان از بازنگری توافق صلح توسط بایدن

شورای راهبردی آنلاین - رصد: گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی بعدازآن که در تاریخ ۲۵ ژانویه بین دولت افغانستان و طالبان از سر گرفته شد، پیشرفت اندکی داشت و بعدازآنکه دولت بایدن اعلام کرد که توافق صلح ۲۰۲۰ آمریکا-طالبان را موردبازنگری قرار خواهد داد، دو طرف با یکدیگر دیداری نکرده‌اند.

مخفی عزیزی در گزارشی که در وب‌سایت اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر شد، نوشت: درحالی‌که تیم دولت افغانستان منتظر ازسرگیری گفت‌وگوها در دوحه است، رهبران طالبان به سراسر منطقه سفرکرده با مقامات ایران روسیه و پاکستان دیدار داشته و برای جلب حمایتشان تلاش کرده‌اند.

در زمان امضای توافق ۲۰۲۰ به ریاست دولت ترامپ، بسیاری در دو سوی آتلانتیک آن را توافقی دارای نواقص خواندند؛ به‌ویژه به این دلیل که زنان افغان و جامعه مدنی را شامل نمی‌شود. ازنظر بسیاری از کارشناسان در افغانستان و جامعه بین‌الملل این توافق بیشتر به نفع طالبان بوده است.

اقدام دولت بایدن برای بازنگری در این توافق با استقبال بسیاری روبرو شد. درحالی‌که همه منتظر نتایج این بازنگری هستند و انتظار اتخاذ مسیر جدیدی را در دولت بایدن ندارند، باید دید که افغان‌ها چه انتظاراتی دارند و چه تغییراتی را خواستارند؟

میرآغا، پوپل مدیر اخبار طلوع نیوز معتقد است که این‌یک توافق یک‌طرفه است که منافع اکثریت مردم افغان را شامل نمی‌شود و به ارزیابی دقیق برای بازنگری نیاز دارد. از زمان امضای این توافق خشونت‌ها افزایش‌یافته و به ناامیدی مردم افغانستان دامن زده است. با توجه به افزایش سطح خشونت و ناامنی، تجارب گذشته و نبود اراده از جانب همه طرف‌های درگیر، به‌زحمت می‌توان تصور کرد که این روند در آینده نزدیک موفق شود.

دولت جدید آمریکا باید تعهدات طالبان را قاطعانه ارزیابی و این گروه را پاسخگو کند. باید بررسی شود که آیا طالبان به تعهداتش درباره قطع ارتباط با گروه‌های تروریستی بین‌المللی عمل کرده است یا خیر؟ مردم برای اینکه به روند صلح‌باور داشته باشند باید تأثیر گفت‌وگوهای صلح را در زندگی خود ببینند.

ازنظر پوپل، بحران افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و این معضل باید از طریق یک‌راه حل سیاسی رفع شود اما طالبان باید بداند که نمی‌تواند به قدرت برگردد و انتظار داشته باشد که مانند قبل از سال ۲۰۰۱ حکومت کند.

با توجه به تحولات اخیر در این روند به‌ویژه بازنگری این توافق، به‌دشواری می‌توان باور داشت که پیشرفت قابل‌توجه به سمت صلح در آینده نزدیک ایجاد شود. این روند به تأخیر افتاده و گفت‌وگوهای بین‌الافغانی به بن‌بست کامل رسیده است.

نجیب ایوب، مدیرکل سازمان خدمات توسعه و بشردوستانه برای افغانستان معتقد است: توافق دوحه از همان ابتدا دارای مسائلی بود. یک مسئله مهم این بود که آمریکایی‌ها فقط توانستند طالبان را متقاعد کنند که به‌عنوان بخشی از این توافق به آن‌ها حمله نکند. آمریکا باید برای تحت‌فشار گذاشتن طالبان به‌منظور متعهد شدن به آتش‌بس و توقف کشتن افغان‌ها از هرگونه اهرمی که در دسترس دارد استفاده کند.

طالبان دست‌کم دو شرط از چهار شرط مندرج در این توافقنامه را رعایت نکرده است. سطح خشونت افزایش‌یافته و آن‌ها روابطشان با دیگر گروه‌های تروریستی را قطع نکردند. نبود سازوکار نظارتی برای راستی‌آزمایی اینکه آیا وعده‌ها محقق شده است یا خیر یک مشکل بزرگ این توافق بوده است.

بازنگری توافق توسط دولت بایدن فرصت خوبی را برای بازنگری در رفتار طالبان در سال گذشته و ارزیابی این‌که آیا به وعده‌هایشان عمل کردند یا خیر، فراهم می‌کند. راه‌حل برای بحران کنونی فقط یک‌راه حل سیاسی است.

بازنگری باید متکی بر تحلیل دقیق متن توافقنامه باشد. بازنگری باید طوری باشد که اجازه تفاسیر مختلف از متن را ندهد.

بازنگری این توافق به مردم افغانستان امید داده است که اقدامات خشن طالبان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و سطح خشونت و تهدید تحت کنترل درخواهد آمد و سازوکاری نظارتی برای نقض مفاد توافق ایجاد خواهد شد.

عبید علی، پژوهشگر ارشد و تحلیلگر سیاسی، شبکه تحلیلگران افغانستان می‌گوید: انتظار می‌رود در این بازنگری بخش‌هایی از توافق تعدیل و متوازن‌تر شود. بازنگری باید هر دو طرف بحران را در کشتار و مسلح ساختن غیرنظامیان مسئول بداند و مقرراتی را برای حفاظت از غیرنظامیان در تمام نواحی تحت کنترل به اجرا درآورد.

 

فرمول دولت موقت مغایر با برقراری صلح و امنیت دائم

توافق دوحه پشت درهای بسته و در نبود دولت افغانستان تدوین و منعقد شد. مسائل منعکس در آن کمابیش بر منافع طالبان مبتنی است و این امر مشروعیت دولت افغانستان را تضعیف کرده است. دولت جدید آمریکا باید در بازنگری به فراتر از بازیگران سیاسی نگاه کند. درحالی‌که بازنگری در حال انجام است و آمریکایی‌ها به دنبال بررسی گزینه‌ها هستند فکر نمی‌کنم فرمول دولت موقت به برقراری صلح و امنیت دائم کمکی کند.

سید محمدباقر کاظمی، استاد دانشگاه جهان می‌گوید: یکی از خواسته‌های اصلی مردم افغانستان از روند دوحه، احیا و تقویت امنیت در این کشور است. طالبان، باوجود تعهدشان به آمریکا بر اساس این توافق، هیچ اقدامی در جهت برقراری صلح انجام نداده‌اند. در عوض یک تاکتیک جدید کشتن و ترور هدفمند را دنبال کرده‌اند. اگر طالبان واقعاً به دنبال صلح است باید به خواسته مردم افغانستان توجه کند و خشونت علیه مردم را متوقف کند. رسیدن به صلح واقعی بدون صلح و توقف کشتارها غیرممکن است.

امیدواریم در بازنگری توسط دولت بایدن سطح واقعی خشونتی که ما در افغانستان تجربه می‌کنیم مشخص و طالبان به گفتگو با دولت افغانستان متعهد شود. بحران افغانستان چندوجهی است و چند دهه جنگ آن را پیچیده‌تر هم کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *