جدیدترین مطالب
أحدث المقالات
رصد اندیشکدههای غربی
از آزمون زودهنگام سیاست خارجی بایدن تا لزوم حفظ خودمختاری ذهنی با پیشرفت در فنآوری
گزیدهای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقهمندان به موضوعات راهبردی بینالمللی در پی ازنظرتان میگذرد. رصد و ارائه چکیدهای از این مطالب بهمنزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکدهها نیست.
مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه
تسریع در برنامه هستهای ایران و آزمون زودهنگام سیاست خارجی بایدن: ساموئل هایکی، تحلیلگر مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه درباره برنامه هستهای ایران گفت که دولت بایدن که بهزودی سرکار میآید میتواند در همان روز اول لغو تحریمها را آغاز کند. درعینحال تهران میتواند گامهایی را برای پایبندی به محدودیتهای توافق هستهای بردارد.
بگین سادات
تهدید ترکیه به تحریم نامعقول است: آنکارا اولین بار در سال 1998 وقتی رم از استرداد عبدالله اوجالان خودداری کرد، کوشید تا از تحریم تجاری بهعنوان سلاح سیاست خارجی استفاده کند. ترکیه از آن به بعد امتیازاتی از تحریم ملی به دست آورد اما این تحریمها خیلی زود قدرت خود را از دست داد.
هوور
هدف: آمریکا: چین مشتاق رفتن ترامپ است تا بتواند به موقعیتی جهانی برگردد که در آن سوءاستفادههای بیشماری که به آمریکا آسیب میرساند، تحمل شود.
بروکینگز
ایجاد تابآوری در برابر تهدید سایبری کره شمالی: مرکز مطالعات سیاسی شرق آسیا در موسسه بروکینگز میزگردی را درباره امنیت سایبری و تابآوری، با تمرکز بر تهدیدهای سایبری کره شمالی و تأثیر فنآوریهای دیجیتال بر دینامیکهای امنیتی، اقتصادی و سیاسی برگزار کرد. نظرات کارشناسان را میتوان در این گزارش مطالعه کرد.
بازگرداندن قرن 21 به مسیر درست: خاویر سولانا در یادداشتی برای اندیشکده بروکینگز نوشت اغلب خوانندگان اشتیاقی را که با آن به قرن بیست و یکم وارد شدیم به یاد دارند. آن زمان، زمان امیدهای فراوان، سرمقالههای پرطمطراق و جسارتهای بیبدیل غرب بود.
روسیه، چین و خطرات جنگ: گفتگو با ژنرال مارک میلی: بروکینگز در تاریخ دوم دسامبر میزبان ژنرال مارک مایلی بیستمین رئیس ستاد مشترک آمریکا بود. آنچه او درباره چگونگی نگاه به روابط پردردسر آمریکا با روسیه و چین گفت حائز اهمیت و اصلاحیهای مفید برای نظامیان و غیرنظامیانی است که معتقدند آمریکا روزی بهسوی رویارویی خشن با یک یا هر دوی این قدرتهای غیردوستانه میرود.
تردید سیاسی چطور به اقتصاد آمریکا صدمه میزند: درسهایی از ایتالیا: ناظران بیرونی سیاستهای آمریکا از میزان خصومت سیاسی داخلی در آمریکا و مشروعیت زدایی خودساخته از نهادهای دموکراتیک آن در دو دهه گذشته گیج و مشوش شدهاند.
دینامیکهای داخلی و نقش در حال تغییر پاکستان در جهان: مذاکرات درباره پاکستان در دو دهه گذشته بر جنگ آمریکا در افغانستان و مشاجرات پاکستان با افراطگرایان متمرکز بوده است، درحالیکه تاریخ غنی، دینامیکهای داخلی پیچیده و آرمانهای شهروندان پاکستان از این روایتها حذف شده بود.
فارن پالسی
رویکرد بایدن در قبال کره شمالی و گزینه ان.پی.تی: جو بایدن وعده میدهد که سیاست خارجی آمریکا را به دوران قبل از ترامپ بازمیگرداند. رویکرد بایدن روابط با متحدان را احیا میکند، رویکردهای چندجانبه را در قبال مشکلات جهانی دنبال میکند، بر هنجارهای حقوق بشری و دموکراتیک دوباره تأکید میکند و تعامل گزینشی با دشمنان مهم مانند چین و روسیه را ارتقاء میدهد.
کارنگی
بازآفرینی روابط ترانسآتلانتیک در خصوص اقلیم، دموکراسی و فنآوری: برای بازگرداندن روابط ترانس آتلانتیک به مسیر قبلی خود و اطمینان از اینکه این روابط در آینده مناسب باقی میماند، آمریکا و اتحادیه اروپا باید مطرح کردن ایدههای ملموس و برداشتن گامهای قابلاجرا در خصوص مسائل اقلیم و انرژی، دموکراسی و حقوق بشر و فنآوری دیجیتال را در اولویت کارهای خود قرار دهند.
بروگل
وعده بایدن: ازنظر اروپاییها، پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا نوید تغییری اساسی با اهمیتی جهانی را میدهد.
چتم هاوس
چگونگی جلوگیری از حملات سایبری به سیستمهای تسلیحات هستهای: حملات سایبری به سامانههای فرماندهی، کنترل و ارتباطات یا حتی دیگر سامانههای مرتبط با داراییهای هستهای میتواند مناقشات را به شکل خطرناکی تشدید کند.
لزوم حفظ خودمختاری ذهنی با پیشرفت فنآوری: حقوق دیرینه آزادیِ فکر و عقیده باید در طراحی، استفاده و تنظیم مقررات مربوط به فنآوری و هوش مصنوعی حفظ شود.
0 Comments