جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از آزمون زودهنگام سیاست خارجی بایدن تا لزوم حفظ خودمختاری ذهنی با پیشرفت در فن‌آوری

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آزمون زودهنگام سیاست خارجی دولت بایدن و برنامه هسته‌ای ایران، خطرات جنگ آمریکا با روسیه و چین، تاب‌آوری در برابر تهدیدات سایبری کره شمالی، بازآفرینی روابط ترانس‌آتلانتیک در خصوص اقلیم، دموکراسی و فن‌آوری، دینامیک‌های داخلی و نقش در حال تغییر پاکستان در جهان، اروپا و وعده‌های بایدن، لزوم حفظ خودمختاری ذهنی با پیشرفت در فن‌آوری و چگونگی جلوگیری از حملات سایبری به سامانه‌های تسلیحات هسته‌ای ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه

تسریع در برنامه هسته‌ای ایران و آزمون زودهنگام سیاست خارجی بایدن: ساموئل هایکی، تحلیلگر مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت که دولت بایدن که به‌زودی سرکار می‌آید می‌تواند در همان روز اول لغو تحریم‌ها را آغاز کند. درعین‌حال تهران می‌تواند گام‌هایی را برای پایبندی به محدودیت‌های توافق هسته‌ای بردارد.

بگین سادات

تهدید ترکیه به تحریم نامعقول است: آنکارا اولین بار در سال 1998 وقتی رم از استرداد عبدالله اوجالان خودداری کرد، کوشید تا از تحریم تجاری به‌عنوان سلاح سیاست خارجی استفاده کند. ترکیه از آن به بعد امتیازاتی از تحریم ملی به دست آورد اما این تحریم‌ها خیلی زود قدرت خود را از دست داد.

هوور

هدف: آمریکا: چین مشتاق رفتن ترامپ است تا بتواند به موقعیتی جهانی برگردد که در آن سوءاستفاده‌های بی‌شماری که به آمریکا آسیب می‌رساند، تحمل شود.

بروکینگز

ایجاد تاب‌آوری در برابر تهدید سایبری کره شمالی: مرکز مطالعات سیاسی شرق آسیا در موسسه بروکینگز میزگردی را درباره امنیت سایبری و تاب‌آوری، با تمرکز بر تهدیدهای سایبری کره شمالی و تأثیر فن‌آوری‌های دیجیتال بر دینامیک‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی برگزار کرد. نظرات کارشناسان را می‌توان در این گزارش مطالعه کرد.

بازگرداندن قرن 21 به مسیر درست: خاویر سولانا در یادداشتی برای اندیشکده بروکینگز نوشت اغلب خوانندگان اشتیاقی را که با آن به قرن بیست و یکم وارد شدیم به یاد دارند. آن زمان، زمان امیدهای فراوان، سرمقاله‌های پرطمطراق و جسارت‌های بی‌بدیل غرب بود.

روسیه، چین و خطرات جنگ: گفتگو با ژنرال مارک میلی: بروکینگز در تاریخ دوم دسامبر میزبان ژنرال مارک مایلی بیستمین رئیس ستاد مشترک آمریکا بود. آنچه او درباره چگونگی نگاه به روابط پردردسر آمریکا با روسیه و چین گفت حائز اهمیت و اصلاحیه‌ای مفید برای نظامیان و غیرنظامیانی است که معتقدند آمریکا روزی به‌سوی رویارویی خشن با یک یا هر دوی این قدرت‌های غیردوستانه می‌رود.

تردید سیاسی چطور به اقتصاد آمریکا صدمه می‌زند: درس‌هایی از ایتالیا: ناظران بیرونی سیاست‌های آمریکا از میزان خصومت سیاسی داخلی در آمریکا و مشروعیت زدایی خودساخته از نهادهای دموکراتیک آن در دو دهه گذشته گیج و مشوش شده‌اند.

دینامیک‌های داخلی و نقش در حال تغییر پاکستان در جهان: مذاکرات درباره پاکستان در دو دهه گذشته بر جنگ آمریکا در افغانستان و مشاجرات پاکستان با افراط‌گرایان متمرکز بوده است، درحالی‌که تاریخ غنی، دینامیک‌های داخلی پیچیده و آرمان‌های شهروندان پاکستان از این روایت‌ها حذف شده بود.

فارن پالسی

رویکرد بایدن در قبال کره شمالی و گزینه ان.پی.تی: جو بایدن وعده می‌دهد که سیاست خارجی آمریکا را به دوران قبل از ترامپ بازمی‌گرداند. رویکرد بایدن روابط با متحدان را احیا می‌کند، رویکردهای چندجانبه را در قبال مشکلات جهانی دنبال می‌کند، بر هنجارهای حقوق بشری و دموکراتیک دوباره تأکید می‌کند و تعامل گزینشی با دشمنان مهم مانند چین و روسیه را ارتقاء می‌دهد.

کارنگی

بازآفرینی روابط ترانس‌آتلانتیک در خصوص اقلیم، دموکراسی و فن‌آوری: برای بازگرداندن روابط ترانس آتلانتیک به مسیر قبلی خود و اطمینان از این‌که این روابط در آینده مناسب باقی می‌ماند، آمریکا و اتحادیه اروپا باید مطرح کردن ایده‌های ملموس و برداشتن گام‌های قابل‌اجرا در خصوص مسائل اقلیم و انرژی، دموکراسی و حقوق بشر و فن‌آوری دیجیتال را در اولویت کارهای خود قرار دهند.

بروگل

وعده بایدن: ازنظر اروپایی‌ها، پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا نوید تغییری اساسی با اهمیتی جهانی را می‌دهد.

چتم هاوس

چگونگی جلوگیری از حملات سایبری به سیستم‌های تسلیحات هسته‌ای: حملات سایبری به سامانه‌های فرماندهی، کنترل و ارتباطات یا حتی دیگر سامانه‌های مرتبط با دارایی‌های هسته‌ای می‌تواند مناقشات را به شکل خطرناکی تشدید کند.

لزوم حفظ خودمختاری ذهنی با پیشرفت فن‌آوری: حقوق دیرینه آزادیِ فکر و عقیده باید در طراحی، استفاده و تنظیم مقررات مربوط به فن‌آوری و هوش مصنوعی حفظ شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *