جدیدترین مطالب

رژیم صهیونیستی پس از ۶ ماه همچنان سردرگم است

عضو دفتر سیاسی حماس گفت تلاش‌های نتانیاهو و کابینه او برای آزادی اسرای اسرائیلی با گزینه نظامی شکست خورد و هیچ جایگزینی برای یک توافق حقیقی برای مبادله اسرا با مقاومت وجود ندارد.

ایران در حمله به اسرائیل از حق قانونی دفاع از خود استفاده کرد

نماینده مجلس انگلیس خطاب به اسرائیل و حامیانش گفت: شما تصور می‌کردید صبر راهبردی ایران، یک بلوف است و فقط حرف می‌زند و از عمل خبری نیست، آنچه روی داد نشان داد که درباره جمهوری اسلامی ایران، اشتباه می‌کردید.

نتانیاهو تصمیم گرفت جنگ غزه را بین المللی کند

تحلیلگر فرانسوی گفت: این نتانیاهو بود که تصمیم گرفت جنگ غزه را با حمله به کنسولگری ایران بین المللی کند و اکنون به جای آنکه موضوع روز ادامه کشتار در غزه باشد، رهگیری ۹۰ درصد موشکهاست.

Loading

أحدث المقالات

شورای همکاری خلیج فارس: تنش‌های نظامی در خاورمیانه نگران‌کننده است / تمام طرف ها باید با خویشتنداری منطقه را از جنگ دور کنند

شورای همکاری خلیج فارس امروز-دوشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: نسبت به تحولات اخیر منطقه و تنش‌های نظامی در خاورمیانه و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه‌ای ابراز نگرانی شدید می‌کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارم

بورل گفت: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارد، اما امیدوار است که این مساله به تنش بیشتر منجر نشود. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین ادامه داد، یک اختلاف‌نظر فاحش در داخل ائتلاف جناح راستی اسرائیل بین افراط‌گرایان حامی اقدام تلافی‌جویانه خشن و یک فراکسیون میانه‌روتر و معقول وجود دارد.

توصیه آژانس هوانوردی اروپا به رعایت “احتیاط” در حریم هوایی ایران و اسرائیل

آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا (EASA) روز دوشنبه ۱۴ آوریل همچنان بر رعایت “احتیاط” در حریم هوایی اسرائیل و ایران تاکید کرد. آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با اشاره به تنش‌های آخر هفته پیرامون حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، یادآوری کرد: «هیچ پرواز غیرنظامی در معرض خطر قرار نگرفت.»  
 

مکرون: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را رهگیری کردیم؛ اسرائیل از تنش پرهیز کند

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تأیید کرد که ارتش فرانسه در طول شنبه شب تا بامداد یکشنبه به درخواست اردن در عملیات «رهگیری» موشک‌ها و پهپادهایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرده بود، شرکت کرده است.مکرون گفت: «ما در اردن یک پایگاه هوایی داریم […] و حریم هوایی اردن با این حملات نقض شده بود. هواپیماهای‌مان را به پرواز در آوردیم و آنچه را که باید رهگیری می‌کردیم، کردیم.»

ترامپ در دادگاه نیویورک: این حمله‌ به یک رقیب سیاسی است

«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا روز دوشنبه و پس از ورود به دادگاه منهتن جهت رویارویی با ۳۴ اتهام جنایی در اولین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اعلام کرد که «هیچ پرونده‌ای وجود ندارد». وی ادامه داد: این تعقیبات سیاسی است… این یک حمله به آمریکاست.

واشنگتن تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد؛ مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم‌های خرید نفت خام ایران از سوی موسسات چینی را به رای می‌گذارد

به گزارش بلومبرگ، مجلس نمایندگان آمریکا در چند ساعت آینده در زمینه لایحه ممنوعیت خرید نفت خام ایران از سوی چین رای‌گیری می‌کنند. بر اساس این لایحه که بخشی از قانون ۵۹۲۳ کنگره مبنی بر تحریم‌های انرژی ایران و چین در سال ۲۰۲۳ است، تحریم‌های علیه ایران را گسترش می‌دهد تا تمامی معاملات بین موسسات مالی چینی و بانک‌های ایرانی برای خرید نفت و فرآورده‌های نفتی را پوشش دهد.

Loading

دوستان چین در شرایط رقابت سنگین با آمریکا

شورای راهبردی آنلاین-رصد: چین و آمریکا در بحبوحه تشدید رقابت با یکدیگر، در حال تقویت روابط دیپلماتیک خود در هندواقیانوسیه و فراتر از آن هستند. ایجاد این شراکت‌ها مزیت‌های قابل توجه، از دسترسی به پایگاه نظامی تا رسیدن به نتایج مطلوب سیاسی و نیز فرصت‌های تجاری بالقوه‌ای را برای آن‌ها به همراه دارد.

درک گراسمن در تحلیلی که وب سایت اندیشکده آمریکایی رند منتشر کرد، نوشت: با وجود تهدیدهای دولت ترامپ در خصوص جنگ تجاری و زیرسوال بردن اتحادهای آمریکا، واشنگتن به لحاظ دیپلماتیک بسیار خوب عمل کرده است. آمریکا روابط با متحدانش در هندواقیانوسیه یعنی استرالیا، ژاپن، فیلیپین، کره جنوبی و تایلند را، حتی با وجودی که مانیل و بانکوک روابط گرمی با پکن دارند، پررنگ‌ترکرده است.

واشنگتن در مورد هند پیشرفت‌هایی داشته، شراکت غیر رسمی خود با تایوان را ارتقا داده، تعامل با کشورهای جزایر اقیانوس آرام را افزایش داده است و در بیشتر مناطق جنوب شرق آسیا رقابت می‌کند. دیدگاه آمریکا درباره هندواقیانوسیه، مبنی بر آزاد و باز نگه داشتن این منطقه، در کشورهای دوست در اروپای غربی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس نیز بازتاب داشته است. آمریکا با شرکای خود هماهنگی‌های چند جانبه انجام داده است.

برعکس، چین در سال‌های اخیر اعتماد همسایگانش را تحلیل برده است. لحن پرخاشگرانه، سیاست خارجی متخاصم و لفاظی‌های تقریباً همیشگی چین باعث شده است که دوست جدیدی نداشته باشند. چین هیچ اتحادی ندارد و شراکتش بیشتر با کشورهایی است که غیرقابل اعتماد، بی‌اهمیت و یا هر دو هستند.

به عنوان مثال روسیه، قدرتمند‌ترین دوست چین را در نظر بگیرید. از وقتی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۲ به قدرت رسیده، به دفعات با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرده است. او حتی از پوتین به عنوان بهترین و صمیمی‌ترین دوست خودش یاد کرده است. دو کشور منافع مشترک بسیاری دارند. روسیه با منافع آمریکا مخالف است و این با نیازهای چین مطابقت دارد.

اما حتی با وجودی که چین و روسیه همکاری امنیتی با یکدیگر را به‌طور مستمر از طریق تبادلات نظامی، توافقات سری، مانورهای مشترک و نیز همکاری در صنایع نظامی و فن آوری تقویت کرده‌اند، عمیقاً به یکدیگر تردید دارند.

مسکو از نفوذ رو به رشد پکن در جمهوری‌های استقلال یافته از شوروی سابق در آسیای میانه و ادعاهای حاکمیتی چین در دریای چین جنوبی ناراضی است. روسیه ترجیح می‌دهد که چین از اقیانوس اطلس بیرون باشد. به علاوه، روسیه به ویتنام و هند که هر دو دشمن چین محسوب می‌شوند، تسلیحات و پشتیبانی نظامی ارائه می‌کند.

مسکو اندکی پس از آن که چین در ماه ژوئن در مناطق مرزی هیمالیا با هند وارد نزاع شد، معامله فروش سامانه اس-400 با پکن را به تعویق انداخت یا لغو کرد؛ به عبارت دیگر بارها به نظر آمده است که مسکو علیه منافع پکن عمل می‌کند و پکن بدون داشتن اتحادهای امنیتی، نباید در صورتی که مورد حمله‌ای قرار گیرد، انتظار کمک مسکو را داشته باشد.

کره شمالی تنها کشوری است که چیزی شبیه به یک اتحاد امنیتی با چین دارد. در سال ۱۹۶۱ دو کشور یک توافق دوستی، همکاری و کمک دو جانبه را امضا کردند که چین را به مداخله در کره شمالی در صورتی که این کشور مورد حمله واقع شود، ملزم می‌کند.

با این حال شی جین پینگ در مارس ۲۰۱۸ برای اولین بار با کیم جونگ اون ملاقات کرد. ملاقاتی که دلیلش، نشست برنامه‌ریزی‌شده کیم با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود. رهبران کره شمالی و چین به ندرت به صورت رو در رو با یکدیگر دیدار می‌کنند. به نظر می‌رسد که از نظر شی جین‌پینگ، کیم جونگ به دلیل آزمایشات هسته‌ای و موشکی و ناسپاسی در برابر پشتیبانی‌های چین فردی بسیار بی ملاحظه است. کیم احتمالاً به امید اینکه روزی از وابستگی اقتصادی کشورش به چین کم کند تا حدودی با آمریکا تعامل دارد. چین که قادر به کنترل کیم جونگ اون نیست، در قبال مسئولیت در برابر کره شمالی کمترین ارزش ژئو استراتژیک را به دست می‌آورد. قرار است سال آینده پیمان ۱۹۶۱ دوباره مورد مذاکره قرار گیرد و نتیجه آن مذاکرات وضعیت سلامت رابطه فعلی را مشخص خواهد کرد.

چین اغلب در حال ارتقای شراکتش با پاکستان است که بعد از پایان جنگ سرد برای آشفته کردن هند از آن حمایت کرده است. اسلام آباد در سال‌های اخیر برای جلوگیری از عبور تروریست‌های پاکستان و افغانستان از مرز چین، به پکن کمک کرده است. پاکستان در عوض درخواست داشته است که پکن ادعاهایش در کشمیر را به رسمیت بشناسد.

اما پاکستان در رقابت قدرت بزرگ میان چین و آمریکا، هیچ نفع ملموسی برای چین نداشته است. احتمالا پاکستان از عهده کریدور اقتصادی چین-پاکستان برنخواهد آمد. در حالی که موقعیت جغرافیایی پاکستان در کنار اقیانوس هند طبیعتا سرمایه عظیمی محسوب می‌شود اما بندر گوادار هرگز به یک پایگاه دریایی تبدیل نشده است.

کامبوج بهترین دوست چین در جنوب شرق آسیا است. کامبوج از ادعای حاکمیت چین در دریای چین جنوبی حمایت می‌کند و از ابتکار کمربند و جاده نفع می‌برد. ظاهرا پکن در حال ساخت پایگاه‌های نظامی در ریم و دارا ساکور است.

با دسترسی پکن به آن پایگاه‌ها، دامنه عملیات‌های نظامی چین و تهدید چندوجهی آن گسترش می‌یابد و این امر کامبوج را به سودمندترین شریک راهبردی ژئواستراتژیک چین تبدیل می‌کند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که کامبوج اخیرا یک تاسیسات دریایی آمریکا در ریم را تخریب کرده است و به نظر می‌رسد که قرار است پکن از این مزیت بهره ببرد.

اما دست کم در حال حاضر هان سن، نخست‌وزیر کامبوج حتی از اذعان به این که چین در حال ساخت پایگاه‌هایی در این کشور است، خودداری می‌کند زیرا این امر ناقض قانون اساسی کامبوج است. ممکن است پنوم‌پن به فراهم کردن دسترسی به چیزی که در درجه اول نباید وجود داشته باشد، تمایل چندانی نداشته باشد؛ بنابراین این داستان هنوز تمام نشده و باید با دقت ان را دنبال کرد.

در هر صورت، دوستان چین در مقایسه با آمریکا، فراوان و قابل اعتماد نیستند. این چالشی مهم برای پکن در حالی است که رقابت قدرت بزرگ در حال شدت گرفتن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *