جدیدترین مطالب

ملت یمن علی رغم همه فشارها همچنان حامی فلسطین است

سید عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه موضوع جنایت صهیونیست ها در غزه ننگی بر همه انسان هاست گفت : ملت یمن با وجود تمام فشارها تغییری در موضع اش در قبال فلسطین نداشته است . 

بدهی ۱۵ میلیارد پوندی شرکت آب انگلیس

گزارش‌های فاش شده نشان می‌دهد تیمز واتر بزرگترین شرکت آب انگلیس که یک چهارم جمعیت انگلیس از مشترکان آن هستند ۱۵ میلیارد پوند بدهی به بار آورده است.

سفر وزیر امور خارجه به ترکمنستان

حسین امیرعبداالهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به ترکمنستان خواستار توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای میان دو کشور همسایه شد. مقامات ایران و ترکمنستان در جریان این سفر همچنین موانع موجود بر سر راه تقویت همکاری‌ها را نیز بررسی کردند.

Loading

أحدث المقالات

سقوط یک اتوبوس به دره در آفریقای جنوبی ۴۵ کشته بر جای گذاشت

تهران- ایرنا- در پی سقوط اتوبوس حامل نمازگزاران عازم کنفرانس عید پاک از پلی در نزدیکی ماماتلاکالا در استان لیمپوپو آفریقای جنوبی به دره در روز پنجشنبه (به وقت محلی)، ۴۵ نفر جان باختند و یک نفر به شدت مجروح شد.

سقوط یک اتوبوس به دره در آفریقای جنوبی ۴۵ کشته بر جای گذاشت

تهران- ایرنا- در پی سقوط اتوبوس حامل نمازگزاران عازم کنفرانس عید پاک از پلی در نزدیکی ماماتلاکالا در استان لیمپوپو آفریقای جنوبی به دره در روز پنجشنبه (به وقت محلی)، ۴۵ نفر جان باختند و یک نفر به شدت مجروح شد.

ترامپ؛ کسی که می‌تواند آمریکا را نابود کند

تهران- ایرنا- بسیاری از تحلیگران آمریکایی معتقدند، فضای داخلی ایالات متحده شرایط را برای ایجاد یک جنگ داخلی گسترده در این کشور آماده کرده است و ترامپ می‌تواند طی فرایند انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، نقش تعیین کننده‌ای در بروز این جنگ ایفا کند.

شهادت ۱۸ فلسطینی در بمباران غزه

تهران- ایرنا- منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مرکز و جنوب غزه ۱۸ فلسطینی شهید شدند.

ایرلند: سوء تغذیه کودکان در غزه یک جنایت و رسوایی است

تهران- ایرنا- مایکل مارتین معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه ایرلند در جریان یک نشست خبری مشترک با ینس لنارچیچ کمیسر اتحادیه اروپا در امر مدیریت بحران و کمک‌های بشردوستانه به خبرنگاران، گفت: سوء تغذیه کودکان در غزه یک جنایت و رسوایی است.

Loading

پیامدهای ابتلای ترامپ به کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ابتلای ترامپ و همسرش به ویروس کووید - 19 به خبر اول ماه اکتبر تبدیل شده است. برای یک رهبر سیاسی، ابتلا به یک بیماری جدی، هم یک چالش شخصی است و هم یک چالش نهادی برای تداوم اطمینان و اعتماد به حاکمیت. در خصوص رئیس‌جمهور آمریکا، این نگرانی شامل سراسر جهان می‌شود. در چنین شرایطی، جهان چگونه باید با خطرات نهادی بیماری ترامپ مواجه شود؟

جرمی شاپیرو در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر کرد؛ نوشت: ابتلای رئیس‌جمهور ترامپ به کووید – 19 به‌خودی‌خود بی‌ثبات کننده نیست. ازنظر ساختاری، دولت ایالات‌متحده طبق متمم 25 قانون اساسی خود، بیش از هر کشور دیگری برای تعیین جانشین آمادگی دارد. این اقدام قبلاً هم به‌صورت موفقیت‌آمیزی انجام شده بود. در دولت جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور برای دو بار البته در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، اختیارات ریاست جمهوری را به معاونش تحویل داد.

در شرایط کنونی نیز، در حقیقت ترامپ دولت آمریکا را اداره نمی‌کند، بلکه فقط در فواصل زمانی مختلف اداره آن را مختل می‌کند؛ بنابراین عدم حضور وی، انسجام و ثبات سیاسی ایالات‌متحده را افزایش خواهد داد.

آنچه در دولت ترامپ همواره بی‌ثبات کننده بوده است، نه سیاست‌های او بلکه خود او است که با تصمیمات غیرقابل‌پیش‌بینی، اقدامات ناگهانی و حمله به متحدان باعث ایجاد بی‌ثباتی شده است. از این نظر، دولت‌های خارجی احتمالاً نگران تأثیر بیماری ترامپ بر روحیه شکننده‌اش خواهند بود. تقریباً یک دیدگاه جهانی مشترک در بین دولت‌های اروپایی وجود دارد که ترامپ ثبات اخلاقی ندارد و رفتارهای او بیشتر شبیه رفتار یک کودک نوپاست تا یک دیوانه.

بنابراین چندین احتمال نگران‌کننده درباره پیامدهای بیماری ترامپ وجود دارد:

  • ترامپ ممکن است برای 10 تا 14 روز آینده در قرنطینه کاخ سفید بماند و از طریق توییتر، نفرت پراکنی کرده و ناامیدی را بیش از گذشته گسترش دهد. ضمن آنکه ممکن است توئیت‌های او متحدان اروپایی و دیگران متحدان آمریکا را آزرده نماید.
  • انزوای نسبی او می‌تواند پارانوئید او را بیشتر تحریک کند و بذر هرج‌ومرج پس از انتخابات را بیشتر بکارد. این امر به‌طور بالقوه تأثیر بی‌ثبات کننده‌ای بر دموکراسی آمریکا خواهد داشت و حتی ممکن است باعث ناآرامی‌های داخلی در دوره بعد از انتخابات شود.
  • درصورتی‌که او رقابت‌های انتخاباتی را از دست بدهد، با توجه به نیاز شدید او به جلب‌توجه دیگران، او دیوانه‌وار بر سیاست‌هایی اصرار خواهد کرد که توجهات را جلب می‌کند. این اقدامات می‌تواند شامل شروع مجدد جنگ تجاری با چین باشد باهدف مجازات کشوری که او را مبتلابه ویروس کووید-19 کرده است و یا حتی تنش‌های تجاری با اروپا را آغاز کند.

ابتلای ترامپ به کرونا آن‌هم بعد از گذشت شش ماه از شیوع بیماری همه‌گیر کووید- 19 می‌تواند بیش‌ازپیش عدم صلاحیت ایالات‌متحده برای مقابله با این بیماری را تقویت ‌کند. به نظر می‌رسد دولت ترامپ به‌ویژه ازنظر سیاسی و فکری قادر به جدی گرفتن این بیماری و اجرای یک برنامه مؤثر، حتی در خانه خود ترامپ برای مقابله با آن نیست. کشورهای اروپایی معتقدند آمریکا صلاحیت کافی برای برخورد با کووید – 19 را ندارد. عدم توانایی آمریکا برای مقابله با کووید – 19، به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای به احساس صلاحیت و توانایی رهبری جهانی در ایالات‌متحده آسیب‌زده و نشان داده است که چگونه نبردهای عمیق و دائمی حزبی در ایالات‌متحده می‌تواند به سیاست‌ خارجی این کشور آسیب بزند.

البته اثر این اتفاق، بر انتخابات ریاست جمهوری که تیتر اول اکثر مطبوعات ایالات‌متحده را نیز به خود اختصاص داده (البته با فرض جدی نبودن بیماری رئیس‌جمهور) چندان زیاد نخواهد بود. رقابت‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور برای دو هفته متوقف خواهد شد و توجهات به عملکرد ضعیف او در مقابله با بیماری کووید – 19 معطوف خواهد شد. اگرچه هم‌زمان با شیوع گسترده این ویروس، رکود اقتصادی، خشونت‌ها و شورش‌های نژادی و حس برتری‌طلبی مجدد سفیدپوستان در آمریکا نیز افزایش‌یافته است.

اگر ترامپ موفق شود حریف خود، جو بایدن را در مناظره‌های پیش رو به ویروس کرونا آلوده کند و تاکتیک‌های کثیف مبارزات انتخاباتی را به اوج خود برساند وضعیت بسیار پیچیده‌تر خواهد شد. اگر بایدن مبتلا شود، این امر می‌تواند رقابت‌های ریاست جمهوری را به آشفتگی بیشتر برساند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *