جدیدترین مطالب

پیام های جام جهانی قطر

پیام های جام جهانی قطر

سید رحمان موسوی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: میزبانی جام جهانی توسط قطر یک پیام مهم دیگر دارد؛ اینکه این منطقه می تواند به عنوان دانشگاهی برای همه کشورهایی که به فوتبال علاقه دارند و می توانند همه آنها را بپذیرند، باشد.

جان باختن ۵ پناهجو در دریای مانش

۵ پناهجو ازجمله سه مرد، یک زن و یک کودک ۵ ساله هنگام عبور از دریای مانش برای رسیدن به انگلستان در یک سانحه دریایی جان باختند.

Loading

أحدث المقالات

وزارت خارجه قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد/ میانجی‌ها از اینکه پیش از ماه رمضان به توافق آتش بس دست نیافتند، احساس سرخوردگی می‌کنند

سخنگوی وزارت خارجه قطر، امروز (سه شنبه) تاکید کرد: تا زمانی که میانجیگری قطر در مساله غزه ادامه دارد، دلیلی برای بسته شدن دفتر حماس در دوحه وجود ندارد.

ببینید | رئیسی اسرائیل را به صورت جدی تهدید کرد؛ چیزی از این رژیم باقی نمی‌ماند!

رئیس‌جمهور در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه لاهور پاکستان گفت: نقطه مشترک نگاه مردم ایران و پاکستان دفاع از ملت مظلوم فلسطین است. ایران اسلامی دفاع از مقاومت و ملت مظلوم فلسطین را با افتخار ادامه خواهد داد. ملت بزرگ ایران، اسرائیل را در جریان حمله به کنسولگری ایران در دمشق که خلاف تمامی قوانین بین المللی بود،‌ تنبیه کرد. اسرائیل اگر دست از پا خطا کنند و تعرضی نسبت به خاک ایران اسلامی داشته باشند، شرایط کاملا متفاوتی برای آن‌ها رقم خواهد خورد و معلوم نیست که دیگر چیزی از آن باقی بماند./دانشجو

کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد

«حمید عاصم» عضو هیئت ملی مذاکره کننده یمن ضمن حمایت از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق گفت: حمله ایران به مواضع صهیونیست‌ها که کنسولگری ایران در دمشق را هدف قرار داده بودند، مانند زلزله‌ای بر سردشمن نازل شد.

بروکسل تحریم‌ شرکت‌های فروشنده فناوری تسلیحاتی به روسیه را بررسی می‌کند

تهران-ایرنا- تارنمای «بلومبرگ» امروز (سه‌شنبه) گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال ارزیابی تحریم‌های احتمالی علیه بیش از ۱۲ شرکتی است که به خرید کالاهای محدود شده توسط این بلوک، از جمله قطعاتی برای سامانه‌های هدایت تسلیحات و عرضه آنها به روسیه ادامه داده‌اند.

طالبان: سازمان ملل و سازمان همکاری‌های اسلامی در بخش بهداشت افغانستان همکاری کند

تهران- ایرنا- سرپرست وزارت بهداشت عمومی حکومت سرپرست طالبان امروز (سه‌شنبه) با مسئول دفتر کمیساریای سازمان ملل متحد و نماینده ویژه سازمان همکاری‌های اسلامی در افغانستان دیدار کرد و خواستار همکاری این سازمان‌ها در بخش بهداشت کابل شد.

Loading

ارزیابی روسیه از مواضع دو رقیب انتخاباتی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گردهمایی‌های ملی اخیر دموکرات‌ها و جمهوری خواهان نتایج شگفت آوری نداشت. آن‌ها تنها تلاش کردند تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توازن قدرت بین دو حزب را به نمایش بگذارند. همان‌طور که انتظار می‌رفت، جمهوری خواهان در کنار دونالد ترامپ ماندند و دموکرات‌ها از جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق حمایت کردند.

ایگور ایوانف در یادداشتی که وب سایت شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر کرد؛ نوشت: روسیه نیز مانند سایر کشورهای جهان، نظرات نامزدهای دموکرات و جمهوری خواه به‌ویژه در موضوعات مربوط به سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل را دنبال می‌کند. هر دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات با روش منحصر به فرد خود اعلام می‌کنند که به دنبال برتری آمریکا در رهبری جهان هستند، اما مباحث اصلی درباره ساختار سیاسی ایالات متحده برای دسترسی به این هدف اساسی متمرکز شده است.

 

موضع تند کاندیدای دو حزب علیه روسیه

شاید گفته شود که اظهارات اصلی‌تر در مورد موضوعات اساسی بعد از سوگند خوردن رئیس جمهور مطرح خواهد شد که البته این یک سخن کاملا درست است. با این حال، دو طرف موضع گیری خود را در مورد موضوعات ابتدایی برای مردم آمریکا و جامعه بین‌الملل بیان کرده‌اند. برای مثال، باید به واکنش دولت ترامپ و مخالفت با حوادث اخیر بلاروس و حادثه الکسی ناوالنی توجه داشته باشیم. پاسخ دولت ترامپ بسیار تند بود و این نشان می‌دهد که به جای پیشنهادهای سازنده درباره از سرگیری گفتگوها، دو نامزد اقدامات «تنبیهی» برای روسیه در نظر گرفته‌اند.

نمی توان گفت دیگر هیچ سیاست مدار عاقلی در ایالات متحده باقی نمانده است که اهمیت رابطه با روسیه را به هر دو نامزد گوشزد کنند. این موضوع به‌ویژه در نامه‌ی سرگشاده اخیر که توسط 103 نفر از دیپلمات‌های عالی رتبه سابق، مقامات رسمی و مقامات نطامی منتشر شد، مشهود بود. امضاءکنندگان این نامه انتقادات زیادی از عملکرد فعلی واشنگتن در ارتباط با روسیه داشتند و همچنین خواهان شروع گفتگوهای دیپلماتیک با روسیه بودند.

از سوی دیگر، روسیه نیز مصمم است در روابط خود با آمریکا مسیر سختی را طی کند. اگرچه مسکو همچون واشنگتن این موضوع را به صراحت بیان نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد هر دو کشور برای یک رویارویی بلند مدت آماده هستند.

در سیاست و دیپلماسی هیچ مشکل حل ناشدنی وجود نداشته و دیر یا زود یک راه حل پیدا خواهد شد. چنانکه یا یکی از طرف‌ها و یا هر دو طرف خواهد باخت. گزینه سومی هم ممکن است وجود داشته باشد که طرفین موفق شوند به موقع تهدیدهای موجود را رفع کنند و به یک توافقی برسند که برای هر دو طرف پیروزی محسوب شود.

رسیدن به یک توافق در موضوعات حیاتی همیشه چالش برانگیز بوده است و از آنجا که روابط روسیه و آمریکا سال‌هاست که به سمت وخیم‌تر شدن حرکت کرده است و اینکه هیچ کدام از کشورها به دیگری اعتماد ندارد، رسیدن به توافق در مورد این دو کشور سخت‌تر است. از نظر کارشناسان با تجربه در مسائل بین‌الملل که دوره جنگ سرد را نیز تجربه کرده‌اند، وخیم ماندن روابط این دو کشور شرایط را برای آینده دو کشور و همچنین سایر کشورهای جهان سخت‌تر می‌کند. اکثر کارشناسان معتقدند یک تغییر مثبت در روابط روسیه و آمریکا می‌تواند سرآغازی بر ایجاد یک فضای سالم بین‌المللی باشد.

 

ضرورت پذیرش واقعیت‌های روابط آمریکا و روسیه از سوی دو نامزد انتخاباتی

در طول دوران گذشته نیز ایده‌ها و پیشنهادهای مختلفی برای بهبود روابط آمریکا و روسیه ارائه شده‌اند که کاملاً واقع گرایانه هستند و منافع دو طرف را تامین می‌کنند. همچنانکه میخائیل گورباچوف و رونالد ریگان گفته بودند که در جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود نخواهد داشت. امروز نیز کرملین و کاخ سفید تائید می‌کنند که شرایط بین‌المللی پیچیده‌تر و سخت‌تر از گذشته است. از جمله این پیشنهادها از سرگیری مذاکرات «استارت جدید» بدون هیچ پیش شرطی است که طیف گسترده‌ای از موضوعات راهبردی را شامل می‌شود. پیشنهادهای دیگری نیز وجود دارد که از طریق کانال‌های مختلف به اطلاع رهبران سیاسی هر دو کشور می‌رسد.

با توجه به تقابل ژئوپلیتیکی روسیه و آمریکا، دو طرف باید بر روی مسائل امنیتی تمرکز کنند. در عین حال تجزیه و تحلیل تهدیدات عینی نیز نشان می‌دهد که اکثر چالش‌های امروز روسیه و آمریکا، از کشورهای ثالث ناشی می‌شود. بنابراین ارزیابی و برداشت‌های دو طرف از تهدیدها و چالش‌های بین‌المللی می‌تواند زمینه‌ای برای آغاز گفتگوها و توافق‌های احتمالی دو کشور نه فقط در موضوعات امنیتی که در سایر مسائل اختلافی دو کشور باشد؛ اما تحقق این هدف مشروط به پذیرش واقعیت‌های روابط روسیه و آمریکا از سوی هر دو نامزد انتخابات است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *