جدیدترین مطالب

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

وزرای خارجه کشور‌های گروه ۷ (G۷): از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند /: ایران باید به خاطر اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش در خاورمیانه پاسخگو باشد

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ اعلام کردند: از همه طرف ها می خواهیم که هرگونه تشدید تنش در خاورمیانه را متوقف کنند. آنها گفتند: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند.

وزیر خارجه روسیه: مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران اظهار داشت: «مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست».

پاسخ بلینکن به پرسشی درباره اطلاع واشنگتن از حمله منتسب به اسرائیل: آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است

اولین سوال خبرنگاران از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کاپری ایتالیا درباره گزارش‌ها از حمله منتسب به اسرائیل به ایران بود و اینکه آیا آمریکا از این حمله مطلع بود یا نه. او به این سوال پاسخ نداد و فقط گفت که «آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.»

گروه ۷ کشورهای همکاری کننده با روسیه را تهدید به تحریم کرد

در بیانیه کشورهای گروه ۷ آمده است: «ما اقدام به اعمال تحریم‌های مضاعف علیه شرکت‌ها و افراد در کشور‌های ثالث که به روسیه در دستیابی به ابزار‌ها و تجهیزات دیگر مناسب تولید تسلیحات و یا توسعه صنایع نظامی کمک می‌کنند، خواهیم کرد.»

Loading

آثار منفی تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در دوران کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را در نوامبر ۲۰۱۸ و پس از خروج از توافق هسته‌ای برجام با ایران دوباره وضع کرد. این تحریم‌ها در دوره همه گیری کرونا بر نظام بهداشتی ایران اثر منفی داشته است.

سانا آلویرا در تحلیلی که موسسه مطالعات صلح و درگیری هند منتشر کرد، نوشت: آمار ابتلا به کرونا در ایران رشد سریعی داشت. در موج دوم کرونا هم این آمار جهشی بود. در این اثنا، ایران برای مواجهه با این بیماری از صندوق بین‌المللی پول درخواست ۵ میلیارد دلار وام کرده است.

همه گیری کرونا در ایران به‌طور خاص به دلیل اثر اقتصادی تحریم‌های آمریکا است. دیده‌بان حقوق بشر در گزارش اکتبر ۲۰۱۹ خود دریافت که «تحریم‌های کنونی اقتصادی با وجود قائل شدن استثناهایی در حوزه بشردوستانه، عامل تحمیل رنج غیر ضروری به شهروندان ایرانی است که دچار بیماری هستند و شرایط دشوار پزشکی را تحمل می‌کنند.»

کاهش ارزش ریال هم به شدت به توان دولت برای ارائه خدمات بهداشتی از زمان شروع ویروس کرونا آسیب زده است. ممنوعیت خرید دلار این امکان را از ایران سلب کرده است که بتواند تجهیزات ضروری را از خارج از مرزهایش خریداری کند و کمک مالی از دیگر کشورها و سازمان‌ها دریافت نماید. این وضعیت باعث شد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار تعلیق تحریم‌ها به دلیل بحران بهداشتی شود. میچل باچلت، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر هم درخواست مشابهی را مطرح کرد.

دولت ترامپ همچنان می‌گوید که تحریم‌ها استثناءهایی را در حوزه اقلام بشردوستانه قائل شده است. درست است که تحریم‌های آمریکا به صورت محدود و در صورت صدور مجوز بر تراکنش‌های تامین مواد خوراکی، اقلام کشاورزی و پزشکی اعمال نمی‌شود، اما واکسن‌های خاص، دستگاه‌های استریلیزاسیون و دیگر دستگاه‌های حیاتی برای مبارزه با این ویروس، مجوز صادرات به ایران را ندارند.

گرچه اینستکس اتحادیه اروپا به عنوان تنها مجرای دور زدن تحریم‌های آمریکا شناخته می‌شود و از مسیرهای مختلف ایران تلاش دارد بر تحریم‌ها غلبه کند، اما صرفا چند استثنای پزشکی کفایت نمی‌کند. ایران نیازمند طیفی از منابع برای مواجهه موثر با شیوع کرونا است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *