جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

Loading

أحدث المقالات

هر آنچه که در حادثه اصفهان گذشت/ وقتی تیر صهیونیست‌ها به سنگ خورد

چندین صدای شبیه انفجار در اصفهان و تبریز باعث شد تا مردم این دو شهر، صبح جمعه را با حجم زیادی از اخبار متناقض درباره حمله اسرائیل آغاز کنند. هم‌زمان شایعاتی از حمله به عراق و سوریه نیز منتشر شد. خبرآنلاین در گزارشی به بررسی منشأ انفجارها پرداخته و نقش اسرائیل را در این زمینه بررسی کرده است.

Loading

امتیاز به ترامپ؛ ممنوعیت حضور هوآوی در شبکه G5 انگلیس

شورای راهبردی آنلاین - رصد: یک امتیاز برای دولت ترامپ. انگلیس ماه‌ها بعد از اعلام مجاز بودن هوآوی به ایفای نقش محدود در توسعه نسل پنجم اینترنت در این کشور از تصمیم خود برگشته و اعلام کرده است که بعد از 31 دسامبر 2020 خرید تجهیزات جدید هوآوی ممنوع خواهد بود و باید تا پایان سال 2027 تمامی تجهیزات هوآوی از شبکه‌های نسل پنج اینترنت حذف شوند و ممنوعیت فعلی حضور هوآوی در بخش‌های حساس شبکه 5G همچنان اجرا خواهد شد.

دام سیگال در یادداشتی که وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا منتشر شد، نوشت: پکن و هوآوی با نارضایتی هشدار دادند که این تصمیم روند دیجیتالی شدن انگلیس را کند خواهد کرد.

این تصمیم برای تلاش‌های کاخ سفید در راستای جلوگیری از گسترش بین‌المللی هوآوی، به‌ویژه در اروپا، یک برد مهم محسوب می‌شود. مقامات انگلیس در مواجهه با فشار و تهدیدهای آمریکا -مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا درجایی هشدار داد که توافق با هوآوی تبادل اطلاعات آمریکا-انگلیس را به مخاطره خواهد انداخت- استدلال کردند که می‌توانند از عهده چالش‌های امنیتی حضور شرکت‌های چینی در توسعه شبکه‌های نسل پنجم اینترنت برآیند و چینی‌ها را به داشتن سهم 35 درصدی در این بازار محدود می‌کنند. این استدلال‌ها سرپوشی را برای دیگرانی فراهم کرد که از اظهارنظر در خصوص هوآوی خودداری می‌کردند. اگر نزدیک‌ترین شریک اطلاعاتی آمریکا معتقد بود که می‌شود ریسک حضور چین در توسعه اینترنت نسل پنجم را کاهش داد، این تفکر به دیگر پایتخت‌های اروپایی سرایت می‌کرد و به‌این‌ترتیب شاید می‌توانستیم شاهد توافقی باشیم که هوآوی را به‌طور کامل منع نمی‌کرد؛ اما چنین آینده‌ای دیگر ممکن به نظر نمی‌رسد و همچنین فشار برای خارج کردن هوآوی از فرانسه و آلمان نیز بیشتر خواهد شد.

به نظر می‌رسد که دو عامل در پس تغییر تصمیم انگلیس قرار دارد. اول، تحریم‌های آمریکا علیه هوآوی و قانون محصول مستقیم تولید خارج که در مه 2020 در وزارت بازرگانی صادر شد، محاسبات ریسک را تغییر داد. آژانس‌های اطلاعاتی انگلیس به این نتیجه رسیدند که این تحریم‌ها زنجیره‌های تأمین هوآوی را به‌شدت مختل خواهد کرد و درنتیجه پس از تحریم اعتماد به تجهیزات هوآوی فوق‌العاده دشوار و شاید غیرممکن خواهد شد. دوم، بحران کووید-19، سرکوب هنگ کنگ و دیگر مسائل باعث وخامت قابل‌توجه روابط انگلیس و چین شده است. 83 درصد از شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی جدید گفتند که به چین اعتماد ندارند.

تلاش زیادی باید صورت گیرد. گذر از هوآوی میلیاردها دلار هزینه به دنبال خواهد داشت و دیگران، به‌ویژه در جهان درحال‌توسعه، ضرورتاً با دوعاملی که محرک تصمیم بریتانیا بود، روبرو نخواهند بود. آن‌ها احتمالاً محصولات ارزان و قابل‌اعتماد هوآوی را بسیار جذاب می‌دانند. آمریکا بسیج و آماده‌سازی در داخل برای ترغیب به نوآوری و ارائه جایگزین برای شرکت‌های ارتباطات از راه دورچین را آغاز کرده است، اگرچه اختلافات سیاسی وجود دارد که دادن این پاسخ را کند می‌کند. باوجود همه آنچه گفته شد، آمریکا بعد از ماه‌ها پیام‌های ضدونقیض و روبرو شدن با موانع، درنهایت چیزی را که می‌خواست به دست آورده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *