جدیدترین مطالب

«وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به تجاوزات صهیونیست‌ها بود

سفیر سوریه در تهران درباره عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونیستی گفت: «وعده صادق» عملیات دفاعی مشروع از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب حق دفاع از خود و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد.

هیچ کشور‌ی اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است

کریمی کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به عملیات تنبیهی وعده صادق گفت: هیچ کشوری اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است،این عملیات ، وزن ژئوپلوتیک ایران در محیط خاورمیانه و حتی در محیط جهانی را افزایش داد و توان بازدارندگی ایران را بالا برد.

کامرون خطاب به نتانیاهو: درگیری را تشدید نکنید

وزیر خارجه انگلیس که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است ضمن تکرار ادعا‌ها علیه پاسخ مشروع ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه، به سران این رژیم هشدار داد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه، درگیری‌ها را تشدید نکنند تا بتوانند روی بحران غزه متمرکز بمانند.

حکم دادگاه فدرال آرژانتین در مورد پرونده آمیا معطوف به اغراض سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد ادعا‌های بی‌اساس و غیرمستند مندرج در حکم منتشره از سوی دادگاه کیفری فدرال آرژانتین در ارتباط با پرونده «لاپوشانی مستندات مربوط به پرونده آمیا»، این اقدام را معطوف به اهداف و اغراض سیاسی دانست و آن را محکوم کرد.

هشدار ایران به گروه ۷

سفارت ایران در «رُم» در آستانه نشست وزرای خارجه گروه هفت پیرامون وقایع اخیر در غرب آسیا، هشدار داد که اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال ایران و همراهی غیر مسوولانه کشور‌های غربی با اقدامات رژیم اسرائیل، موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

تله تل‌آویو برای واشنگتن/ آیا اسرائیل، آمریکا را وارد تنش با ایران می‌کند؟

درحالی‌که کابینه اسرائیل حمله نظامی به ایران را تصویب کرده، همراهی یا عدم همراهی امریکا با اسرائیل به مسئله سیاست خارجی این کشور و ائتلاف غربی‌ها متشکل از کشورهای اروپایی تبدیل شده است. اما آیا امریکا مقابل عمل انجام شده قرار خواهد گرفت یا بایدن تنش را کنترل خواهد کرد؟ برای بررسی پاسخ‌ها گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

ترکیه‌: غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است

تهران- ایرنا- نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، هشدار داد که نوار غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است.

نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند

تهران- ایرنا- گروهی از نماینده دموکرات کنگره آمریکا ادعای جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی ناقض قوانین بین‌المللی نیست را رد و تاکید کردند که (رژیم) اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند.

لندن: اسرائیل باید دسترسی بدون مانع آنروا به شمال غزه را فراهم کند

تهران- ایرنا- باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در جریان نشست روز چهارشنبه (به وقت محلی) شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، گفت: لندن آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را به رسمیت می‌شناسد و (رژیم) اسرائیل باید دسترسی بدون مانع این سازمان به شمال غزه را فراهم کند.

ببینید | جزئیات مهم از تسلیحات استفاده شده سپاه در حمله به اسرائیل

عملیات «وعده صادق» در پاسخ به حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق رقم خورد. این عملیات در ساعات پایانی روز شنبه ۲۵ فروردین آغاز شد و اهداف مشخصی در سرزمین‌های اشغالی هدف پهپادهای انتحاری و موشک‌های بالستیک و کروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. منبع: ایرنا

درخواست کمیته آمریکایی برای تحریم نظامیان صهیونیست و بی توجهی بلینکن به جنایات صهیونیست‌ها

تهران- ایرنا- وب سایت آمریکایی پرو پابلیکا بامداد پنجشنبه گزارش داد که یک کمیته وابسته به وزارت خارجه آمریکا پیش‌تر خواستار تحریم برخی از واحدهای نظامی رژیم صهیونیستی به خاطر نقض حقوق بشر شده بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به آن توجهی نشان نداده است.

Loading

پیامدهای کووید-19 و انتخابات آمریکا بر روابط پکن – واشنگتن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: همه‌گیری کووید-19 زندگی ما و جهان اطراف ما را دگرگون کرده است. با این حال، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این همه‌گیری، مورد توجه نسبتا کمی قرار گرفته است. نه تنها ما در زندگی روزانه خود تغییرات عظیمی تجربه کرده‌ایم، بلکه وارد جهانی شده‌ایم که آینده آن بیش از پیش ناشناخته است.

پاول جویتز در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد، نوشت: این ناشناخته‌ها چگونه بر نحوه تفکر مردم در خصوص سیاست خارجی و به‌ویژه روابط چین-آمریکا تاثیر می‌گذارد؟

 

کووید-19 و ناشناخته‌ها

بیشتر جهان برای ما ناشناخته است؛ اما در زندگی روزانه، معمولا ما کارهای زیادی انجام می‌دهیم، درحالی که از آن‌ها آگاهی نداریم. عقلانیت عمدتا به عنوان توانایی اقدام عاقلانه در شرایط دانش ناکافی و محدود، تعریف می‌شود.

در دنیای سیاست خارجی، به‌ویژه در زمان بحران، مسلما کارشناسانی با دانش بسیار، بهترین رهبران و سیاستمداران هستند. اما آن‌ها در آگاهی از محدودیت دانش خویش نیز متخصص هستند. بهترین رهبران کسانی هستند که در گذشته، تحت شرایط محدود تصمیمات خوبی گرفته‌اند.

با این حال، کووید-19 باعث بروز ناشناخته‌های زیادی در حوزه‌های متعدد شده است. برای تصمیم‌گیران سیاست خارجی آمریکا، اکنون فهرست بلندی از چیزهایی وجود دارد که ناشناخته بوده و غالبا هم قابل شناخت نیستند. به عنوان مثال، ما نمی‌توانیم مسیر این ویروس (مکان و احتمال افزایش آن) را پیش بینی کنیم. ما نمی‌توانیم سرعت یا سیر درمان و واکسن آن و پیامدهای اقتصادی و راه شکست این ویروس را پیش‌بینی کنیم. احتمال تغییر دائمی زندگی روزانه ما به واسطه اقدامات انجام شده برای شکست کووید-19 و همچنین، پیامدهای سیاسی بلند مدت آن بر کسی معلوم نیست.

 

تاثیر ناشناخته‌ها بر روابط چین-آمریکا

تاثیر این ناشناخته‌ها بر فعالان سیاست خارجی بیش از دیگران بوده و این امر در مورد روابط چین-آمریکا نیز صدق می‌کند.

روابط چین-آمریکا در همه بخش‌ها به وضوح در مسیر شدیدا منفی حرکت می‌کند. اگرچه اساس روابط رقابتی دو کشور به قبل از ریاست جمهوری ترامپ برمی‌گردد، اما در دوره ترامپ این روابط شدیدا رو به وخامت گذاشته است. روابط چین-آمریکا از زمان عادی‌سازی روابط آن‌ها در سال 1979، در بدترین وضع خود به سر می‌برد. حداقل چهار عامل باعث عدم شناخت مسیر روابط چین-آمریکا در آینده می‌شود:

نخست، تکامل کووید-19 قدرت هر دو کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. هم «قدرت سخت» و هم «قدرت نرم» هر دو کشور به‌طور چشمگیری تحت تاثیر قرار گرفته است، اما طرق این تاثیر هنوز عمدتا ناشناخته است.

دوم، مبارزات انتخابات ریاست جمهوری بین دونالد ترامپ و جو بایدن در 3 نوامبر تاثیر شگرفی بر روابط چین-آمریکا خواهد داشت، اما نتیجه این انتخابات اکنون کاملا نامعلوم است.

سوم، میزان قدرت سیاسی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در داخل این کشور نامعلوم است. اگرچه شخصیت‌های باتجربه چین پیوسته اظهار می‌کنند که چین کشوری دیکتاتوری نبوده و دارای صداهای متفاوت در داخل حزب کمونیست این کشور و جامعه آن است، اما از زمان مائو، شی جین پینگ، بیش از هر زمان دیگری قدرت را در دست خود متمرکز کرده و مسئولیت پنهانکاری اولیه و مهار ظاهرا موفقیت‌آمیز این ویروس برعهده اوست.

چهارم، بلاتکلیفی‌های کلی در خصوص تاثیر کووید-19 بر دیگر کشورهای جهان، مزید بر علت بلاتکلیفی در روابط چین-آمریکا شده است. در بیشتر اروپا، آسیا و جهان در حال توسعه، بهداشت عمومی، اقتصاد و سیاست گرفتار آشوب شده است. این کشورها در نحوه پیشبرد روابط خود با چین و آمریکا در شرایط بحرانی خویش بلاتکلیف بوده و این بلاتکلیفی آن‌ها بر روابط چین-آمریکا نیز تاثیر می‌گذارد.

 

ناشناخته‌ها و اظهارنظر در مورد روابط چین-آمریکا

این ناشناخته‌های گسترده، کار کارشناسان سیاسی مربوط به روابط چین-آمریکا را شدیدا پیچیده کرده است. قاعدتا به جای پیش‌بینی آینده و نقد گذشته، باید به اقداماتی پرداخت که باید انجام داد؛ اما ناشناخته‌های زیاد امروز، هر گونه اقدام درباره روابط چین-آمریکا را دشوار کرده است.

کارشناسان باید برای رهبران، توصیه‌های سیاسی تدارک دیده و تحلیل هایی در اختیار دولت آمریکا قرار دهند. اما اگر تصور کنیم که ترامپ مجددا انتخاب خواهد شد، توصیه‌های تجویزی بسیاری از کارشناسان خیالبافی خواهد بود. اگر فرض بر انتخاب بایدن باشد، نوشته‌های تجویزی با احتمالات خیلی گسترده‌ای مواجه خواهد بود، چراکه بایدن سیاست‌های خاص خود را خواهد داشت و سیاست‌های وی نیز مسلما با سیاست‌های ترامپ متفاوت خواهد بود.

اگر ترامپ انتخاب شود، خصومت فزاینده وی با چین مسلما تشدید خواهد شد، جنگ سرد دیگری در خواهد گرفت، خطر رویارویی نظامی افزایش خواهد یافت و برای حل چالش‌های جهانی، همکاری با چین و سایر کشورها بیش از پیش کاهش خواهد یافت.

اگر بایدن انتخاب شود، وی در مقایسه با دولت اوباما با شدت بیشتری با چین برخورد خواهد کرد، اما به نسبت ترامپ، رویکرد اساسا متفاوتی در روابط آمریکا با چین اتخاذ خواهد کرد که در برخی حوزه‌ها سخت‌گیرتر از ترامپ و در برخی دیگر نرم‌تر از او رفتار خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *