جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

کرونا؛ فرصتی برای تغییر و مقابله با مداخلات خارجی در خاورمیانه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پاندمی کرونا به خودی خود به تغییر سیاسی در خاورمیانه و شمال آفریقا منجر نخواهد شد، این تغییر هم به توانایی دولت‌ها و هم توان جنبش‌های اعتراضی برای سرمایه‌گذاری در این زمان بستگی دارد. در کل، بحران‌ها جهان را تغییر نمی‌دهد، این مردم هستند که چنین کاری را انجام می‌دهند.

ژرژ فهمی، عضو برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم هاوس در تحلیلی که این اندیشکده روی وب سایتش منتشر کرد، نوشت: کووید-19 فرصتی را برای رژیم‌های این منطقه فراهم کرده است تا بتوانند به اعتراضات پایان دهند. خیابان‌ها و میدان‌های الجزایر، بغداد و بیروت که چند ماه قبل مملو از معترضان بود حالا به دلیل شیوع کرونا خالی شده و گردهمایی‌های سیاسی نیز به حالت تعلیق درآمده‌اند. کرونا چیزی را حاصل کرده که تک تیراندازها، تبلیغات حامی رژیم و حتی بحران اقتصادی نمی‌توانست انجام دهد.

به علاوه رژیم‌های سیاسی بعضا از این بحران بهره برده‌اند تا بتوانند با بازداشت معترضان کنترل بر عرصه سیاسی را گسترش دهند.

در هر صورت، این بیماری با وجود چالش‌هایی که با خود همراه آورده، فرصت‌هایی را نیز برای جنبش‌های اعتراضی در این منطقه ایجاد کرده است.

اگرچه این بحران به حضور مردم در خیابان‌ها پایان داده، اما اشکال جدیدی از فعالیت‌ها را در قالب ابتکارات همبستگی برای کمک به آن‌هایی ایجاد کرده است که تحت تاثیر پیامدهای این بحران قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال در الجزایر، فعالان حراک، پویش‌هایی آنلاین برای افزایش آگاهی درباره ویروس کرونا راه انداخته و از مردم خواسته‌اند در خانه بمانند.

دیگران اماکن عمومی را تمیز و ضدعفونی کرده‌اند. در عراق گروه‌های معترض فعالیت‌شان را به سمت افزایش آگاهی و توزیع مواد غذایی ضروری برای کمک به کاهش مشکل کمبود غذا و بالا رفتن قیمت‌ها در این کشور برده‌اند. این ابتکارات مشروعیت جنبش‌های اعتراضی را بالا می‌برد و اگر با پیامی سیاسی همراه شود، می‌تواند فرصتی مهم را برای گسترش پایگاه مردمی، برای آن‌ها فراهم کند.

گلایه‌ از اقتصاد، فساد، خدمات عمومی ضعیف از جمله نگرانی‌های موج اخیر اعتراضات بود و کرونا سطح آسیب‌پذیری اقتصادی در این منطقه را بیش‌تر در معرض نمایش گذاشت. کووید-19 نابرابری‌های اجتماعی-اقتصادی را در کشورهای این منطقه واضح‌تر کرد. این بحران بر آسیب‌پذیری درصد بالای نیروی کار غیررسمی (فاقد امنیت اجتماعی از جمله بیمه سلامت و مستمری) در این کشورها که قادر نبوده‌اند از عهده ضربه ناشی از قرنطینه برآیند، تاکید کرد.

کرونا نیاز به سرمایه‌گذاری دولتی بیش‌تر در نظام‌های سلامت عمومی به منظور کارآمدتر کردن آن‌ها و کاهش فساد را برجسته و دلیل معترضان برای نیاز به اصلاحات شدید اجتماعی-اقتصادی را تقویت کرد.

در سطح ژئوپلیتیک، این بحران رویکرد ثبات محور قدرت‌های غربی در قبال این منطقه را زیر سوال برد. سال‌ها بود که قدرت‌های غربی به نیروهای امنیتی در این منطقه کمک می‌کردند تا با تروریسم مبارزه کنند، اما کرونا ثابت کرد که چالشی مهلک‌تر از تروریسم برای این منطقه و غرب است.

بازیگران بین‌المللی باید در مواجهه با این چالش، در رویکردشان تجدیدنظر کنند تا شامل حمایت از ابتکارات مربوط به سلامت و آموزش و نیز آزادی بیان و شفافیت شود. آن طور که سیاستگذاران غربی خودشان استدلال می‌کنند، عدم شفافیت چین و پاسخ کند این کشور باعث شیوع کرونا شد.

بنابراین، این بحران به جنبش‌های اعتراضی منطقه این فرصت را می‌دهد که روی این دوران سرمایه‌گذاری کنند و سیاست‌های قدرت‌های غربی را که متمرکز بر ثبات منطقه‌ای برای مبارزه با تروریسم است، عقب برانند.

اما بحران‌ها جهان را تغییر نمی‌دهند. کووید-19 به خودی خود به تغییر سیاسی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا منجر نمی‌شود، بلکه فرصت‌ها و خطراتی را همراه می‌آورد که اگر از آن‌ها بهره‌برداری شود، به بازیگران سیاسی اجازه خواهد داد دستور کار خودشان را پیش ببرند. اگرچه این بحران به بسیج‌های مردمی خاتمه و به برخی رژیم‌ها اجازه داد محکم‌تر بر عرصه سیاسی چنگ بزنند، اما در پس این چالش، برای جنبش‌های اعتراضی فرصت‌های واقعی وجود دارد.

وضعیت کنونی این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌کند که از طریق نوآوری‌های همبستگی، پایگاه مردمی خود را گسترش دهند و برای پاسخ به نابرابری‌های اجتماعی – اقتصادی اهمیت بیشتری قائل شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *