جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

امیرعبداللهیان: مبنای قضاوت ما رفتار آمریکاست؛ پرواز ریزپرنده‌ها در حد اسباب‌بازی بود

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

نگاهی به رزمایش اتمی اخیر پنتاگون با هدف مقابله با روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آیا آمریکا واقعاً دست به انتقام هسته‌ای تاکتیکی علیه استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای غیرراهبردی در جریان حمله به یکی از متحدان ناتو خواهد زد؟ به قول هملت این یک سوال است.

کان کاساپوغلو در مطلبی که مرکز مطالعات اقتصادی و سیاست خارجی منتشر کرد، نوشت: در فوریه 2020، فرماندهی استراتژیک آمریکا تمرین نظامی با هدف شبیه‌سازی تبادل هسته‌ای محدود با نیروهای هسته‌ای روسیه انجام داد.

گزارش‌های خبری حاکی از آن است که در تمرین نظامی یادشده، استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در ضربه اول توسط مسکو در میدان اروپا و پاسخ آمریکا شبیه‌سازی شد.

تمرین نظامی پنتاگون متمرکز بر استفاده از موشک‌های بالستیک مجهز به کلاهک کوچک هسته‌ای قابل پرتاب از زیردریایی موسوم به W76-2 بود. به‌ویژه سند بازنگری وضعیت هسته‌ای سال 2018 به برنامه‌های ترامپ جهت ساخت و تولید موشک‌های بالستیک مجهز به کلاهک کوچک هسته‌ای قابل پرتاب از زیردریایی موسوم به W76 اشاره دارد.

کلاهک جدید مبتنی بر سلاح گرما-هسته‌ای W76 با قدرت انفجار 90 کیلوتن (مقدار انرژی آزاد شده در اثر انفجار) است. گزارش‌های موجود درباره انواع مختلف کلاهک‌های کوچک هسته‌ای موسوم به W76-2 نشان می‌دهد که کلاهک هسته‌ای تاکتیکی جدید قدرت انفجار کمتر از 10 کیلوتن دارد.

 

تسلیحات هسته‌ای غیرراهبردی روسیه

نگاه دقیق‌تر به مباحث سیاسی و نظامی کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا در ارتباط با تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه یا تسلیحات هسته‌ای غیرراهبردی در واژگان نظامی روسیه بیانگر دو مکتب فکری متمایز است.

از یک‌سو، دیدگاه خوش‌بینانه برآورد می‌کند که روسیه نمی‌تواند منازعه هسته‌ای محدود را حفظ کند و کرملین این واقعیت را درک کرده است. از این رو، برنامه‌ریزان نظامی روسیه به هرگونه گزینه هسته‌ای در منبع متعارف متوسل نخواهند شد.

از سوی دیگر، دیدگاه محتاطانه‌تر دارایی‌های هسته‌ای غیرراهبردی روسیه را مد نظر قرار می‌دهد که شامل 2000 کلاهک است و بخش جدایی‌ناپذیر از برنامه‌ریزی نظامی این کشور است. اگر درست باشد، این امر نشانه پتانسیل بسیار خطرناک برای تشدید تقابل در منطقه نظامی روسیه غرب و جناح شرقی ناتو است.

نوشته‌ها و گزارش‌های کشورهای غربی بر دو سناریوی استفاده از سلاح هسته‌ای غیرراهبردی در ضربه اول متمرکز است.

سناریوی اول حول محور ضربه هسته‌ای محدود به تجمّعات، تاسیسات و نیروهای ناتو در جناح شرقی با هدف کسب برتری قرار دارد.

سناریوی دوم چشم‌انداز نمایش ضربه توسط روسیه با هدف وارد نساختن خسارت، ولی بازداشتن بسیج تمام عیار نیروها و دارایی‌ها توسط ناتو را ارزیابی می‌کند.

 

سناریوهای خطرناک

نیروهای مسلح روسیه چه زمان و تحت چه شرایطی از تسلیحات تاکتیکی در وضعیت درگیری استفاده خواهند کرد؟

تمرین‌های نظامی عمده روسیه ماهیت هسته‌ای را به تصویر کشیده‌اند. در تمرین نظامی زاپاد از سال 1999 (تمرین نظامی اصلی که هر سال در بخش غربی روسیه برگزار می‌شود)، نیروهای مسلح این کشور استفاده از سلاح هسته‌ای در ضربه اول را بارها شبیه‌سازی کرده‌اند. این تمرین بعداً به تمرین‌های نظامی وستوک (تمرین نظامی عمده در شرق روسیه) نیز تسری پیدا کرد.

به علاوه، سناریوهای هسته‌ای روسیه در مجموعه گسترده‌ای از ماموریت‌ها صورت می‌گیرد که شامل استفاده از ابزار‌های کوچک علیه تهدید جدایی‌طلبان تا ضربات هسته‌ای عمده با موشک‌های بالستیک قاره‌پیما است. حتی خطرناک‌تر اینکه، در اوج عملیات جنگ ترکیبی روسیه در سال 2014 در اوکراین، مسکو تمرین هسته‌ای گسترده‌ای انجام داد.

دکترین نظامی فعلی روسیه در سال 2014 منتشر شد. براساس این سند راهبردی، مسکو می‌تواند به گزینه هسته‌ای علیه حمله هسته‌ای به هر بخش از خاک روسیه یا متحدانش و نیز واکنش متقابل به یک تهدید متعارف چالش‌انگیز متوسل شود که می‌تواند به‌طور اساسی تهدید موجودیتی باشد.

برنامه‌ریزی دفاعی فعلی روسیه سه لایه جغرافیایی جنگ (محلی، منطقه‌ای و در مقیاس بزرگ) را مد نظر دارد. درگیری محلی شامل استفاده محدود از ظرفیت نبرد و بدون استفاده از سلاح هسته‌ای است. جنگ‌های منطقه‌ای که به‌واسطه درگیری‌های محلی ممکن است تشدید شود ماهیت بین کشوری دارد و ممکن است استفاده از ظرفیت‌های هسته‌ای ضرورت پیدا کند. جنگ‌ها در مقیاس بزرگ فراتر از درگیری‌های مسلحانه منطقه‌ای است و می‌تواند تبادل هسته‌ای گسترده را به همره داشته باشد.

 

بروز جنگ

براساس برآورد آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا درباره قدرت نظامی روسیه، ارتش این کشور روبه گسترش است و از واحدهای بزرگ با تجهیزات و ادوات سنگین تشکیل شده که قادر به پیشبرد جنگ مدرن تمام عیار است. روسیه ارتشی دارد که می‌تواند در کشورهای دیگر در حوزه پیرامونی خود یا مناطق دورتر مداخله کند. ارتش جدید روسیه ابزاری است که می‌تواند برای تقویت بلندپروازی مسکو به‌عنوان نیروی پیشرو در جهان چندقطبی مورد استفاده قرار گیرد.

در راستای ارزیابی فوق‌الذکر و براساس گزارش‌های اندیشکده رند، ارتش روسیه ظرف کمتر از سه روز می‌تواند در اطراف پایتخت‌های منطقه بالتیک مستقر شود.

نیروهای مسلح روسیه توانایی بسیج تعداد قابل توجهی از نیروها در زمان کوتاه، بهره‌برداری از ابهامات سیاسی و نظامی در دوره انتقال از زمان صلح به زمان جنگ و انجام مانورهای نظامی در مقیاس بزرگ دارد. وجود سلاح و ابزار‌های ضددسترسی و منع منطقه‌ای در زرادخانه تسلیحات راهبردی روسیه همراه با برتری مهم مسکو در جنگ الکترونیکی به نیروهای زمینی کرملین زمان کافی جهت انجام عملیات رعدآسا می‌دهد.

براساس دکترین نظامی روسیه و اصلاحات دفاعی در زمان پوتین، ستادهای عملیاتی دیگری به نیروهای مسلح اضافه شده‌اند. این تقویت نظامی سازماندهی بهتری در اختیار واحدها و تیپ‌ها در زمان انجام حملات قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، از زمان پایان جنگ سرد، اغلب کشورهای عضو ناتو در ظرفیت‌های ترکیبی نیروهای مسلح در مقیاس بزرگ سرمایه‌گذاری نکرده‌اند. در صورت تصمیم کرملین به محک زدن انسجام متحدان غربی، این کار را باید با استفاده از عامل غافلگیری انجام دهد. روسیه قادر به ابهام‌آفرینی در منطقه خاکستری در زمان تغییر از زمان صلح به زمان جنگ است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *