جدیدترین مطالب

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: تظاهرات دانشجویان در دانشگاه های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان روز به روز گسترده تر می شود؛ تظاهراتی که یادآور مخالفت ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است.

Loading

تمرکز آمریکا بر کنترل تسلیحات هسته‌ای چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکایی‌ها معتقدند که چین باید مشمول معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای شود و هدف اصلی باید کنترل و محدود ساختن گسترش نیروی هسته‌ای این کشور باشد.

تیم موریسون در مطلبی که موسسه هودسون آن را منتشر ساخت، نوشت: ترامپ اعلام کرد که قصد دارد چین را مشمول معاهده کنترل تسلیحات نماید، امری که مطابق با استراتژی امنیت ملی آمریکا و استراتژی دفاع ملی پنتاگون است.

وقتی‌که آمریکا استراتژی امنیت ملی خود را در دسامبر 2017 منتشر کرد، واشنگتن برای اولین بار از زمان جنگ سرد پذیرفت که عصر رقابت استراتژیک با رقبای همتا بازگشته است.

استراتژی امنیت ملی ترامپ بیان می‌دارد که برای دهه‌ها سیاست واشنگتن ریشه در این باور داشت که حمایت از ظهور چین و همگرایی این کشور در نظم بین‌المللی پساجنگ، حزب کمونیست (چین) را لیبرال خواهد ساخت؛ اما برخلاف امیدواری‌های ما، چین قدرت خود را به هزینه حاکمیت دیگران توسعه داده است.

جنگ سرد جدید؟ نه کاملاً. بازگشت به رقابت بین قدرت‌های بزرگ؟ بله و رقابتی که برای مدتی در جریان است.

استراتژی دفاع ملی پنتاگون که مدتی کوتاه پس از استراتژی امنیت ملی ترامپ در ژانویه 2018 منتشر شد یک سند انقلابی بود. در این سند اعلام شد که عصر پساجنگ سرد موسوم به سود ناشی از صلح و اینکه در این دوره آمریکا و غرب فقط باید نگران گروه‌های تروریستی کوچک باشند به سر آمده است.

در این سند همچنین آمده است: چالش اصلی امنیت و رفاه آمریکا، ظهور مجدد رقابت استراتژیک بلندمدتی است که استراتژی امنیت ملی آن را به قدرت‌های تجدیدنظرطلب، ازجمله چین دسته‌بندی کرده است.

انتقادی از استراتژی‌های یادشده صورت نگرفته و کمیته‌ای متشکل از اعضای جمهوری‌خواه و دمکرات کنگره در ارزیابی استراتژی‌های یادشده، آن‌ها را مثبت ارزیابی نموده و فرضیه اصلی اسناد مذکور مبنی‌بر رقابت امنیتی بلندمدت شامل چین را مورد تمجید قرار دادند.

استراتژی امنیت ملی دولت ترامپ به این نکته اشاره دارد که بسیاری از ابزارهای در اختیار آمریکا، ازجمله معاهده کنترل تسلیحات برای تضمین امنیت مردم این کشور است. هم‌زمان، دولت آمریکا روشن ساخته است که معاهده کنترل تسلیحات امری مقدس و غیرقابل تغییر نیست. ازاین‌رو، ترامپ به دنبال گزینه‌هایی جهت کشاندن چین به معاهده کنترل تسلیحات است، چراکه این کشور را رقیب استراتژیک بلندمدت خود قلمداد می‌کند و نمی‌تواند اجازه دهد که سلاح هسته‌ای چین بدون هیچ‌گونه محدودیتی گسترش یابد.

یکی از حامیان آمریکایی خلع سلاح هسته‌ای در هفته‌نامه نیو ریپابلیک نوشت: درحالی‌که پیشرفت فزاینده ظرفیت‌های هسته‌ای چین مایه نگرانی است، پیشنهاد‌ها برای سه‌گانه ساختن معاهده کنترل تسلیحات (شامل آمریکا، روسیه و چین) تلاشی بیهوده خواهد بود.

سپهبد رابرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا طی اظهاراتی در می‌2019، در موسسه هودسون فعالیت‌های بازیگران مهم در عرصه تسلیحات هسته‌ای، ازجمله چین و روسیه را تشریح کرد. معمولاً مرسوم نیست که یک فرمانده ارشد نظامی از جامعه اطلاعاتی آمریکا چنین اظهارات علنی درباره برنامه‌های هسته‌ای دشمنان مطرح نماید؛ اما اظهارات وی بخشی از فعالیت‌های آگاه‌سازی مردم آمریکا به نیابت از کل جامعه اطلاعاتی این کشور بود، مبنی بر اینکه چرا مهم است دولت آمریکا بر تسلیحات هسته‌ای چین متمرکز شود.

سپهبد رابرت اشلی در موسسه یادشده بیان داشت: «در دهه آتی، چین احتمالاً ظرفیت‌ها و توانایی‌های هسته‌ای خود را در مسیر اجرای سریع توسعه و متنوع‌سازی زرادخانه هسته‌ای دو برابر خواهد ساخت. چین به‌زودی سه‌گانه هسته‌ای خود را عملیاتی خواهد ساخت و ارتش این کشور تا سال 2050 به‌طور کامل به نیروی درجه‌یک در جهان تبدیل خواهد شد».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *