جدیدترین مطالب

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

شادی زائران حرم حضرت زینب از اقدام تنبیهی

زائران در حرم حضرت زینب (س) در شهر دمشق با پخش نقل و شیرینی پاسخ تنبیهی ایران را تبریک گفتند و اعلام کردند ۷۵ سال است که در انتظاریم، حمله موشکی ایران لبخند را بر لب‌های مظلومان نشاند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: ریزپرنده‌های ساقط شده در اصفهان خسارت جانی و مالی نداشته‌اند

نیویورک – ایرنا-«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با تبیین تحولات اخیر در منطقه، در واکنش به ساقط شدن چند ریز پرنده توسط پدافند هوایی ایران در اصفهان گفت: حامیان رسانه ای اسرائیل در تلاشی مذبوحانه سعی داشند از شکست مجددشان پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگنمایی کنند.

ببینید | پاسخ جالب همراه امیرعبداللهیان به سوال خبرنگار درباره حمله اسرائیل به ایران!

ویدیوی جالبی که امروز در رسانه‌های نزدیک به اسرائیل پربازدید شده را ببینید. خبرنگاری در نیویورک از امیرعبداللهیان می‌پرسد «درباره “حمله” شب گذشته نظری ندارید؟» که یکی از همراهان وزیر امور خارجه در جواب، به کنایه می‌گوید «چه حمله‌ای؟»/بیسیمچی

Loading

چین و بازگشت رقابت راهبردی قدرت‌های بزرگ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: صعود چین به جایگاه دومین اقتصاد بزرگ دنیا، بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان و دومین کشور جهان به لحاظ میزان بودجه دفاعی، امور جهانی را به هم ریخته است.

بروس جونز در مقاله‌ای که اندیشکده بروکینگز منتشر کرد، نوشت: تغییر راهبرد پکن به سمت موضع جسورانه‌تر در قبال غرب، تغییری را در پویایی بین‌المللی از الگوهای همکاری چندجانبه به سوی یک الگوی رقابت تقویت می‌کند. بنابراین ما در حال ورود به دوره‌ای از رقابت میان قدرت‌های بزرگ و مهم هستیم و حتی می‌توان گفت به چنین دوره‌ای وارد شده‌ایم.

اگرچه بازیگران مختلفی در این پویایی آشکار حضور دارند، اما انتخاب‌های چین و آمریکا بیش از دیگران اهمیت خواهد داشت. تعامل میان انتخاب‌های آن دو کشور به چشم اندازهای صلح به ویژه در شرق آسیا، رفاه در سطح جهان، شکل دادن به پویایی اجتماعی و اقتصادی فاز بعدی توسط فن‌آوری و چشم انداز نقش و فضای اختصاص داده شده به دموکراسی و حقوق بشر در اموربین‌الملل شکل خواهد داد. پاسخ آمریکا باید تقویت اتحادهای این کشور و دفاع از آموزه‌های مهم نظم چندجانبه باشد، اما در عوض، آمریکا (و انگلیس که در خدمت بخش اعظم سیاست خارجی آمریکا است) سراغ یک جانبه‌گرایی رفته است.

در خصوص انتخاب‌های آمریکا و چین سه سناریو وجود دارد. ممکن است با «بازگشت قانون جنگل» روبرو شویم؛ دوره‌ای از رقابت بدون نظارت میان قدرت‌های اول جهان با خطر سرعت رو به رشد مناقشه نظامی. در سناریوی ایده‌آل‌تر، همه قدرت‌ها حدودی از احترام را برای معاهدات مهم و مقررات نظام بین‌الملل قائلند و نظم کنونی موجود می‌تواند حفظ شود. یا این که ممکن است شاهد ظهور دوره‌ای از رقابت شدید باشیم که در آن خطر مناقشه وجود دارد، اما غالب نیست و قدرت‌های لیبرال مهم با هم در قالب ترتیباتی جدید برای دفاع ازمنافع کلیدی و ارزش‌های مهم کار می‌کنند.

رهبران چین ابراز خوشبینی می‌کنند در حالی که سیاست آمریکا دچار بی‌نظمی است؛ اما این گمراه‌کننده است. در حالی که در کوتاه‌مدت پویایی رقابت قدرت‌های بزرگ فرصت‌هایی را در اختیار چین (و روسیه) قرار می‌دهد، آمریکا همچنان از توازن ریسک و فرصت بهتری برای شکل دادن به امور بین‌الملل در دوره‌ای که پیش روست برخوردار است. به علاوه، در میان قدرتمندترین متحدان آمریکا مانند ژاپن، آلمان و حتی انگلیس، و شرکایی نظیر هند قدرت و سرزندگی ادامه دارد. بسیج آن قدرت برای مقابله با واقعیت‌های جدیدِ رقابتِ قدرت های بزرگ چالشی برای سیاست آمریکا در دوره پیش رو است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *