جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

واکنش ایران به گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است .

رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام/ از رابطه با یک پورن استار تا خارج کردن اسناد طبقه شده

دونالد ترامپ در حالی وارد یک مسابقه جدید انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری با «جو بایدن» شده که این بار هم‌زمان درگیر بزرگترین پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهام‌های متعدد است. برای نخستین‌بار در آمریکا، در کنار نام ترامپ در فهرست رئیسان جمهوری، موارد متعدد اتهام‌ها و پرونده‌های حقوقی_قضایی ثبت شده است.

کشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه با اشاره به کشف بیش از 140 گور دسته‌جمعی در نوار غزه اعلام کرد که بسیاری از اجساد فلسطینی‌ها در این گورها تکه تکه هستند و باید یک کمیته تحقیقات بین‌المللی برای رسیدگی به این جنایت وحشتناک اسرائیل تشکیل شود.

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

با افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم طرفداران فلسطینی در دانشگاه‌های آمریکا را «یهودستیز» دانست و با «وحشتناک» خواندن این اعتراضات گفت که تظاهرات «باید متوقف شود.»

Loading
بررسی اجلاس امنیتی مونیخ 2020

فقدان انسجام و توان برای حل مشکلات اروپایی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اجلاس امنیتی مونیخ 2020 مشکلات و خطراتی را روی میز گذاشت. بخش زیادی از تلاش‌ها در این اجلاس صرف تحلیل میزان پیچیدگی و خطرناک بودن وضعیت امنیتی جهان شد. مذاکرات درباره خطرات امنیتی آینده به‌عنوان‌مثال در فضای سایبر، توسعه سریع فن‌آوری‌های دارای کاربرد دوگانه یا تغییرات اقلیمی و پیامدهایش بسیار تخصصی‌تر شده‌اند. بااین‌حال آنچه نگران‌کننده است این موضوع است که چقدر سطح انرژی سیاسی یکپارچه برای پاسخگویی به این چالش‌ها پایین است.

مارتین بیالکی، کریستین مولینگ، دانیلا شوارتزر در مقاله‌ای مشترک که در سایت شورای روابط خارجی آلمان منتشر شد، نوشتند: سخنرانی‌ها درصحنه اصلی اجلاس مونیخ نشان داد که چه کسی می‌تواند اهداف روشنی را تدوین کند و قصد دارد از ابزارهای ضروری برای رسیدن به آن‌ها استفاده کند و چه کسی نمی‌تواند این کارها را انجام دهد. خبر بد این است که وضعیت در آلمان و اروپا با وجود روی کار آمدن یک کمیسیون اروپایی جدید، یک رئیس‌جمهور فرانسوی که می‌خواهد اقدام کند و یک شراکت فراآتلانتیک که موردحمایت احزاب دموکراتیک و جمهوری‌خواه آمریکایی است، همچنان مأیوس‌کننده است. متعاقباً در برخی بیانیه‌ها در این صحنه و به‌ویژه در مذاکراتی که در حاشیه‌های برنامه رسمی رخ داد، ناشکیبایی قابل‌لمسی در اروپا و در رأس آن در آلمان قابل مشاهده بود.

 

غرب فرو می‌ریزد، غرب پیروز می‌شود

هر کسی که به سخنان فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس‌جمهور آلمان و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گوش داده باشد، باید اذعان کند که عقاید درباره وضعیت «غرب» نمی‌تواند متفاوت‌تر از این باشد. رئیس‌جمهور آلمان اتحاد غرب را در خطر می‌بیند. اشتاین‌مایر بر اهمیت سازمان‌ها و مقررات بین‌المللی به‌ویژه مقررات سازمان ملل و خطر ازهم‌پاشیدگی آن‌ها تأکید کرد.

بااین‌حال پمپئو در نگرانی‌های رهبری آلمان درباره غرب شریک نبود. او در عوض، دیدگاهش در خصوص یک سیاست خارجی و اقتصادی روشن بر مبنای منافع ملی را ارائه کرد. او هیچ‌گونه آگاهی از مشکلات ناشی از نگرانی‌های اروپایی درباره نظم جهانی موجود و اتحاد دفاعی ناتو را به نمایش نگذاشت. وقتی پمپئو بدیهی دانست که «غرب پیروز خواهد شد، ما باهم پیروز خواهیم شد»، حاضران در سالن خاموش ماندند. تشویق نکردن او نمادی از سطح پایین اعتماد اروپا به واشنگتن 9 ماه پیش از انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا بود.

چین موضوع تعیین‌کننده مذاکرات ازجمله در سخنرانی مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا بود، آن‌قدر که موضوع روسیه در مقایسه با آن نقش کم‌اهمیت‌تری را در اجلاس مونیخ داشت. این تحولات بر لزوم توضیح امانوئل مکرون به شرکای اروپایی این کشور و آمریکا درباره درخواست کشورش برای رابطه جدید با مسکو تأکید داشت.

 

مکرون پیش برد، آلمان متوقف کرد

موضوع رابطه فرانسه – آلمان و تأثیراتش بر اروپا نیز در این نشست مطرح بود. مکرون آشکارا ناشکیبایی خود را بیان کرد و عقایدش برای همکاری اروپایی در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را توضیح داد. واکنش دولت آلمان به سخنرانی تبلیغاتی او درباره سیاست امنیتی در دانشکده جنگ که یک هفته پیش از اجلاس مونیخ ایراد شد، ضعیف بود. از آن زمان به بعد آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان ساکت بوده است و وزیر دفاع آلمان فرصتی برای دست دادن با او نداشته است. این واکنش‌های خاموش ناشی از این واقعیت است که دولت آلمان ناتو و نه فرانسه را مسئول دفاع از اروپا می‌داند. آلمان به‌ویژه با تنش‌های سیاسی داخلی جاری، تمایل دارد از بازگشایی بحث درباره جایگزین‌های بازدارندگی هسته‌ای جلوگیری کند. فقدان موضع‌گیری آلمان در موضوعات راهبردی مربوطه باعث حیرت به‌ویژه در میان شرکت‌کنندگان بین‌المللی شد.

نتایج اجلاس مونیخ 2020 در راستای سیاست خارجی آلمان و اروپا تأمل‌برانگیز است. هرکسی که نتواند اهدافی روشن را به‌جز تمایل به پایبندی به «نظم جهانی» ترسیم کند، نمی‌تواند ادعایی معتبر برای رهبری داشته باشد. پایبندی به ارزش‌ها و اصول این نظم قدیمی ظاهراً ازنظر اصولی صحیح است. درهرصورت، مهم است که از مرتبط دانستن آن با یک «نظم جدید» و فرصت برای کمک به شکل دادن به این نظم جدید غفلت نشود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *