جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
رئیس هیئت پزشکان بدون مرز در یمن:
فاجعه انسانی در یمن نتیجه ۵ سال مداخله نظامی عربستان
تنها چند روز بعد از اینکه مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در یمن از نشانههای میدواری برای حل و فصل سیاسی جنگ یمن صحبت کرد، کارولاین دوکارمه، رئیس هیئت پزشکان بدون مرز در یمن در گفتگو با تیم سردبیری موسسه امور بینالمللی روسیه، از فروپاشی نظام بهداشت و درمان یمن و تلاشهای پزشکان بدون مرز خبر داد.
آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از متن این گفتگوست.
در حال حاضر وضعیت یمن چگونه است؟ آیا چشماندازی برای برقراری ثبات و کاهش خسارتهای انسانی وجود دارد؟
کارولاین دوکارمه: وضعیتی که در یمن شاهد هستیم بسیار نگران کننده است. در اثر پنج سال جنگ و خرابی، نظام بهداشت و درمان فرو پاشیده است. فقدان بیمارستانهای فعال و نبود کادر پزشکی، فقدان تجهیزات، دارو و تدارکات پزشکی صدها هزار نفر از مردم را در خطر بیماری و مرگ قرار دادهاست.
تاسیسات و امکانات بیمارستانی و پزشکی فعال، محدود به برخی نواحی است و یمنیها باید مسیر طولانی را برای دسترسی به خدمات بهداشت و درمان طی کنند. قدرت خرید مردم بطور مستمر طی چهار سال گذشته کاهش یافته است و پرداخت هزینه حمل و نقل مانع جدی برای دسترسی به خدمات پزشکی است. این امر بدان معنا است که بیماران اغلب به موقع در مراکز درمانی حضور نمییابند و به موقع به خدمات درمانی دسترسی پیدا نمیکنند که بعضاً برای آنها پیامدهای مرگبار دارد. زنان باردار با عوارض مختلف به دلیل مسائل مالی و مسافت طولانی دیر به مراکز درمانی منتقل میشوند و این امر بخت زنده ماندن مادر و فرزند را کم میکند. مجروحان جنگی دقایق ارزشمندی را قبل از اینکه وضعیتشان ثبات یابد از دست میدهند و این امر ممکن است به قیمت جانشان تمام شود. در مناطقی چون عبس به عنوان میزبان 100 هزار آواره یمنی، افراد غیرنظامی در خطر مصدومیتهای ناشی از بمباران هواپیماهای عربستانی یا مرگ قرار دارند. این افراد به دنبال مناطق امن در کمپهای غیررسمی یا زندگی مشترک با خانوادههای دیگر هستند. همه این افراد و خانوادهها دسترسی به حداقل خدمات اولیه ندارند و کمبود شدید آب و غذا وجود دارد و دسترسی به خدمات بهداشت و درمان به شدت محدود است.
چه مشکلاتی پزشکان بدون مرز برای رسیدگی به مشکلات انسانی دارند؟ کدامیک از مشکلات انسانی حساستر است؟
کارولاین دوکارمه: در طول سال گذشته، پزشکان بدون مرز برای ارائه خدمات در یمن با موانع زیادی مواجه بودهاند. بمبارانهای مستمر نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان دسترسی ما به افراد نیازمند به کمکهای انسانی را دچار مشکل کردهاست. بعلاوه، مشکلات و موانع اداری نیز وجود دارد.
امنیت و ایمنی پرسنل سازمان پزشکان بدون مرز چگونه است؟ آیا متخصصان فعال در حوزه بهداشت و درمان دچار خسارت جانی شدهاند؟
کارولاین دوکارمه: امنیت در یمن برای کارکنان و متخصصان بهداشت و درمان مولفه مهمی برای استمرار ارائه خدمات است. اخیراً بیمارستانی در بندر المخا که توسط پزشکان بدون مدیریت میشود در اثر بمباران هواپیماهای عربستان سعودی دچار خسارات زیادی شده و به شدت دچار تخریب شدهاست. داروخانه بیمارستان در آتش بمباران سوخت.
کارکنان بیمارستان و متخصصان فعال در امر بهداشت درمان مورد حمله قرار گرفتهاند و بیمارستانهای پزشکان بدون مرز پنج بار از سوی هواپیماهای عربستان سعودی بمباران شدهاند. ایمنی و امنیت متخصصان و کارکنان بهداشت و درمان یمن باید مورد توجه قرار گیرد که اینگونه نیست.
پیشبینی شما از بهبود وضعیت انسانی در یمن چیست؟
کارولاین دوکارمه: بعد از پنج سال جنگ و بمباران، مردم یمن مشکل جدی برای دسترسی به کالاهای اساسی همچون سوخت، غذا، دارو و آب دارند. ممنوعیت ورود کالاهای اساسی توسط نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان وضعیت انسانی در یمن را تشدید کردهاست. افراد غیرنظامی نه تنها از جنگ آسیبهای زیادی دیدهاند، بلکه جنگ و بمباران آنها را از حداقل زندگی و دسترسی به بهداشت و درمان حداقلی محروم کردهاست.
فروپاشی نظام بهداشت و درمان و تخریب زیرساختهای درمانی در اثر بمباران و جنگ موجب شیوع بیماری عفونی و دسترسی بسیار محدود به خدمات درمانی شدهاست. تاثیرات جنگ بر جمعیت غیرنظامی و نظام بهداشت و درمان بسیار زیاد است و در کوتاه مدت ارائه این قبیل خدمات بسیار ضروری و حیاتی میباشد.
0 Comments