جدیدترین مطالب

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

دلایل و پیامدهای تغییر موضع آمریکا درباره شهرک‌سازی صهیونیست‌ها

۱۳۹۸/۰۹/۱۴ | خبر تاپ, رصد, سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکا در بیانیه ای عجیب اعلام کرده است شهرک سازی های اسرائیل دیگر مغایر با قوانین بین المللی نیست. پیامدهای احتمالی این اقدام چیست؟

آرون دیوید میلر در مصاحبه‌ با اندیشکده کارنگی به ابعاد مختلف حمایت آمریکا از شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی پرداخته است.

پمپئو چه گفت؟

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه 18 نوامبر 2019 اعلام کرد که آمریکا از این پس، شهرک‌سازی های اسرائیل در کرانه باختری (و احتمالا در شرق بیت المقدس و بلندی های جولان) را مغایر با حقوق بین‌الملل  نمی داند.

پمپئو به طور خاص به این واقعیت اشاره داشت که در این موضوع برخلاف رویکرد باراک اوباما، رئیس جمهور سابق، دولت دونالد ترامپ موضع خود را به شیوه دولت ریگان در سال 1981 پیوند می دهد که این شهرک سازی ها «غیرقانونی نیستند»، اما پمپئو به این نکته اشاره نکرد که دیدگاه ریگان در مورد شهرک سازی ها بسیار سخت و پیگیرانه بوده و خواستار توقف شهرک سازی ها شده بود.

 

چرا حالا؟

دلایل زمانبندی دقیق این اظهارات معلوم نیست. سیاست های داخلی همواره در صدر دستورکار ترامپ بوده است. البته، در حوزه های انتخابیه طرفدار اسرائیل، به ویژه یهودی ها، مشروعیت بخشیدن به شهرک سازی های اسرائیل نتایج مطلوبی خواهد داشت. مقامات ارشد دولت ترامپ، مخصوصا دیوید فریدمن، سفیر آمریکا [در اسرائیل] و طرفدار دیرینه شهرک سازی ها [ی اسرائیل] و حامی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از زمان آغاز ریاست جمهوری ترامپ برای تغییر در این سیاست تلاش کرده است. علاوه بر این، شکی نیست که نتانیاهو تحت فشار شدید قرار گرفته و برای بقای سیاسی خود مبارزه می کند، این اقدام [آمریکا] را راه نجات احتمالی قلمداد می کند. با این حال، دقیقا معلوم نیست که چطور این اقدام آمریکا باعث رهایی نتانیاهو خواهد شد – چراکه نتانیاهو احتمالا با اتهاماتی مختلف از رشوه تا کلاهبرداری مواجه خواهد شد.

 

این اقدام آمریکا به چه معناست؟

برخی ممکن است این اقدام اخیر آمریکا را به عنوان اقدامی نمادین و فاقد پیامدهای عملی تلقی کنند، اما به هر حال، دولت ترامپ حتی اگر فعالیت شهرک سازی اسرائیل را تشویق نکرده باشد، فعالانه با آن موافقت کرده است. از زمان آغاز مذاکرات اعراب – اسرائیل در دهه 1990، دولت های قبلی آمریکا ( به استثنای موارد محدود) از مساله حقوقی این موضوع شدیدا اجتناب کرده و به اعتراضات لفظی بسنده کرده اند.

با این وجود، این تصمیم دولت ترامپ را باید در راستای عزم ظاهری وی برای بازآرایی سیاست آمریکا در قبال مناقشه فلسطین- اسرائیل نگاه کرد. ترامپ اهمیت موضوع پناهندگان فلسطینی و تشکیل دولت [فلسطینی] را کاهش داده و سپس بیت المقدس را پایتخت دولت اسرائیل اعلام کرده است، و همچنین به پیوندهای عمیق فلسطینیان با این شهر و روابط شان با آن توجه چندانی نکرده است. در حال حاضر، ترامپ به این رفتار اسرائیل (فعالیت شهرک سازی) چراغ سبز نشان داده و به آن اعتبار بخشیده است؛ در حالی که این رفتار اسرائیل بیش از همه شانس حل و فصل سیاسی را تخریب کرده است.

پمپئو سعی کرد تا چنین القاء کند که این تغییر [سیاست آمریکا] تاثیری در وضعیت نهایی کرانه باختری نخواهد داشت؛ اما برخلاف تلاش وی، چنین تاثیری را در پی خواهد داشت. همچنین، تغییر سیاست آمریکا باعث بیگانگی هرچه بیشتر فلسطینیان خواهد شد و آنها باید در هر نوع راه حل احتمالی مناقشه اعراب – اسرائیل، [این شهرک ها را] از اسرائیلی ها خریداری کنند. علاوه بر این، این امر ممکن است باعث بروز خشونت ها شود؛ به‌طوری‌که پس از اعلامیه پمپئو، وزارت امور خارجه آمریکا هشدار سفر صادر کرده و به شهروندان آمریکا در خصوص احتمال بروز خشونت هشدار داده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *