جدیدترین مطالب

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: تظاهرات دانشجویان در دانشگاه های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان روز به روز گسترده تر می شود؛ تظاهراتی که یادآور مخالفت ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است.

Loading

رقابت راهبردی آمریکا-چین در عرصه فن‌آوری

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مشاجره کنونی میان آمریکا و چین فراتر از تعرفه های تجاری و اقدامات تلافی جویانه است: محرک اصلی در این خصوص رقابت آنها برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری در جهان است. گزارش اندیشکده چتم هاوس به خطرات رقابت بزرگ‌تر راهبردی و نیز راه‌حل های بالقوه برای کاهش آثار رویارویی اقتصادی آمریکا و چین می‌ پردازد.

مارین اشنایدر پتسینگر، جو وانگ، یو جی و جیمز کرابتری پژوهشی را در این خصوص انجام دادند که بر روی وب‌سایت موسسه چتم هاوس منتشر شد. در چکیده این پژوهش آمده است:

  • محرک اصلی جنگ تجاری کنونی میان آمریکا و چین رقابت آنها برای سیطره بر عرصه فن آوری در جهان است. رئیس جمهور ترامپ به تعدادی از مسائل مربوط به تجارت با چین از جمله کسری تجاری آمریکا با چین و نام بردن از چین به عنوان اخلال‌گر ارزی اشاره کرده‌ است، اما سیاست ها و اقدامات چین در رابطه با انتقال اجباری فن آوری، سرقت مالکیت معنوی و دستکاری‌های غیر بازاری در بطن مسئله تشدید تعرفه‌ها قرار دارد.
  • با توجه به گسترش نفوذ بین المللی چین، همیشه بعید به نظر رسیده است که پکن همچنان پذیرای استانداردهای جهانی موجود و موسساتی باشد که توسط کشورهای توسعه یافته ایجاد شده و تا حد زیادی بر مبنای «اجماع واشنگتن» اقدام کرده‌اند.
  • تمایل چین به این که پرچم دار استانداردسازی در عرصه فن‌آوری باشد، همچنان محقق نشده است. استعداد فراوان این کشور در نوآوری مبنایی محکم در تلاش‌هایش برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری جهان است، اما ممکن است کنترل شدید آزادی‌های شخصی آن را تضعیف و شرکای جهانی بالقوه‌اش را منصرف کند.
  • مشخص نیست که آیا مداخلات دولت چین باعث خواهد شد که این کشور به خودکفایی در زمینه فن آوری که از مدت قبل خواهانش بوده است، برسد یا خیر. رویکرد چین در قبال مدیریت اقتصاد کلان با رویکرد آمریکا و دیگر اقتصادهای واقعی بازار به ویژه در زمینه سیاست در قبال پرورش نوآوری فاصله دارد.
  • بازیگران چینی مشغول جهانی سازی نوآوری فناورانه از طریق صادرات و واردات کالاها و خدمات مربوط به فن‌آوری برتر، سرمایه گذاری بین مرزی در شرکت‌های فن آوری و فعالیت‌های تحقیق و توسعه، همکاری های بین مرزی در زمینه تحقیق و توسعه و همکاری بین‌المللی در زمینه پژوهش‌های علمی فن‌آوری هستند.
  • در حالی که دولت چین شرکت‌های داخلی و موسسات پژوهشی داخلی را به مشغولیت در جهانی سازی نوآوری فناورانه سوق می‌دهد، اما نوآوری‌هایش در بخش فن‌آوری برتر باعث نارضایتی غرب شده است.
  • پاسخ فعلی آمریکا به رقابتش با چین برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری بعید است به موفقیت منتهی شود. آمریکا در صورتی شانس بهتری برای موفقیت خواهد داشت که بر رقابت پذیری آمریکا متمرکز شود، با شرکای هم فکر در سراسر جهان در خصوص رویکردهای مشترک در زمینه سیاست‌های مربوط به فن آوری همکاری کند و نظام تجارت بین المللی را تقویت نماید.
  • یک سازوکار نظارتی فنی در زمینه سرمایه گذاری خارجی می تواند مانع سوء‌استفاده ابرقدرت‌های رقیب در عرصه ژئوپلیتیک از همکاری‌های معمول مرزی در زمینه نوآوری فناورانه شود.

متن این پژوهش را می‌توانید با کلیک روی این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *