جدیدترین مطالب

تحریم‌های جدید علیه ایران

تحریم‌های جدید علیه ایران

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: اسرائیل بعد از حمله ایران پیگیر اقدامات تحریمی و دیپلماتیک علیه ایران و قرار‌دادن سپاه در فهرست سازمان‌های حامی تروریسم و به‌اصطلاح «ایجاد یک جبهه جهانی و یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران» شده‌ است.

منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند

یک منبع در جنبش حماس گفت: این جنبش ۳۰ نفر از ژنرال‌ها و افسران شاباک را نزد خود اسیر نگه داشته است که در محل‌های کاملا امنی به سرمی برند و نظامیان صهیونیست نمی‌توانند به آنها دست یابند.

اسب‌های سرگردان و زخمی ارتش در خیابان‌های لندن

پنج راس اسب متعلق به واحد سوار نظام سلطنتی که گفته شده هنگام تمرین فرار کرده اند، در خیابان‌های مرکز لندن در برخورد با خودرو‌های عبوری زخمی شدند و رهگذران را در قلب سیاسی لندن حیرت زده کردند.

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

مسکو- ایرنا- نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی کشورها در امور امنیتی، در سخنانی ضمن ارزیابی وضعیت کنونی امنیت اطلاعات در جهان، پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای کاستن از آسیب‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب در این عرصه مطرح کرد.

پسکوف: بسته تسلیحاتی آمریکا میدان جنگ را به نفع کی‌یف تغییر نمی‌دهد

تهران- ایرنا- سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به تصویب بسته جدید کمک آمریکا به اوکراین در کنگره ایالات متحده، گفت: تحویل بیشتر سخت افزارهای نظامی آمریکا وضعیت در میدان جنگ را به نفع کی‌یف تغییر نمی‌دهد.

انحراف عمدی آب‌های مشترک ایران و افغانستان؛ طالبان آب هیرمند را به شوره‌زار می‌ریزد تا به ایران نرسد

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

Loading
دستکاری اجتماعی در یک محیط اطلاعاتی در حال تغییر

خطر جنگ اجتماعی در فضای مجازی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: توسعه محیط‌های اطلاعاتی پیشرفته به سرعت در حال ایجاد مقوله جدیدي از پرخاشگری بالقوه در فضاي سایبری است که شامل اقداماتی برای دستکاری یا مختل کردن مبانی اطلاعاتیِ ضروري براي عملکرد موثر نظام‌های اقتصادی و اجتماعی است.

مایکل جی مازار، ریان مایکل بائر، ابیگیل کیسی، سارا هینتز، لوک جی ماتیوس، پژوهشگران موسسه رند این تهدید رو به رشد را در تحلیلی که درباره ویژگی‌ها و اثرات آن برای آینده انجام داده‌اند و روی پایگاه اینترنتی این اندیشکده منتشر شد، جنگ اجتماعیِ در فضای مجازی نامیدند.

نویسندگان این پژوهش برای درک خطر جنگ اجتماعی در فضای مجازی به بررسی شواهد در طیفی از مقولات پرداختند تا برخی رئوس کلی مقدماتی را در خصوص چگونگی تکامل احتمالی این تکنیک‌ها در آینده ترسیم کنند.

این تحقیق مبتنی است بر 1) پژوهشی مفصل درباره روندها و ویژگی در حال تغییر محیط‌های اطلاعاتی در آمریکا و دیگر دموکراسی‌های پیشرفته؛ 2) یافته‌های تحقیقات علوم اجتماعی درباره نگرش ها و عقاید؛ 3) توسعه فن‌آوری‌های نوظهور مربوطه که با اقداماتی در زمینه دستکاری اجتماعی خصمانه و اقدامی پیچیده‌تر و خطرناک‌تر، یعنی جنگ اجتماعی در فضای مجازی، رابطه دارند.

نویسندگان این پژوهش سپس سه سناریو را در خصوص اینکه دستکاری اجتماعی چطور می‌تواند بر اجتماعات پیشرفته در دهه آینده تاثیر بگذارد، ترسیم می‌کنند.

این تحلیل به مجموعه مقدماتی از ویژگی‌هایی اشاره دارد که می‌توانند به تعریف چالش در حال ظهور جنگ اجتماعی در فضای مجازی کمک کنند؛ از جمله اینکه امنیت ملی بیش از پیش بر یک محیط اطلاعاتی ارتجاع‌پذیر و یک توپوگرافی اجتماعی قوی متکی خواهد بود و این مناقشه بیش از پیش میان و در بین شبکه‌ها به راه خواهد افتاد.

اگرچه انجام تحقیقات بیشتر ضروری است، اما نویسندگان در خاتمه این تحقیق به راه‌های مختلف برای تقویت تاب آوری دموکراتیک در مواجهه با این خطر روبه‌رشد از جمله از طریق ایجاد ایمن‌سازی و تاب‌آوری در برابر بدترین اشکال دستکاری اجتماعیِ بر مبنای اطلاعات و از طریق درک بهتر عملکردها و ضعف‌های فن‌آوری‌های در حال ظهور اشاره می‌کنند.

 

یافته‌های مهم

  • امنیت ملی بیش از پیش به یک محیط اطلاعاتی تاب آور و حتی به یک توپوگرافی اجتماعی قوی متکی خواهد بود. این عناصر احتمالا به اشکال کلاسیک امنیت اطلاعات و نیز نهادهای قوی میانجی و جمعیتی نیازمند هستند که به طور دائمی در برابر تکنیک‌های دستکاری اجتماعی ایمن‌سازی شود.
  • مانعی که میان تلاش‌های عمومی و خصوصی و مسئولیت‌ها وجود دارد در حال محو شدن است؛ امنیت ملی بر همکاری بازیگران خصوصی و سرمایه گذاران عمومی متکی خواهد بود. فن‌آوری‌ها و تکنیک‌های این نوع مناقشه، به شکلی روزافزون در دسترس طیف گسترده‌ای از بازیگران قرار دارد. قدرت خصوصی در این عرصه با قدرت عمومی برابری می‌کند و در برخی موارد از آن فراتر می‌رود.
  • مناقشه به شکلی روزافزون میان و بین شبکه‌ها راه خواهد افتاد. بازیگران دولتی احتمالا چنین شبکه‌هایی را توسعه می‌دهند تا قابلیت‌های خود را در زمینه جنگ اجتماعی در فضای مجازی در برابر اقدام تلافی جویانه تقویت کنند. درک یک شبکه جهانی مبهم، حفظ یک تصویر دقیق از آن و اقدام تلافی‌جویانه در برابر آن کاری بسیار دشوار خواهد بود.

 

توصیه‌ها

  • سرمایه‌گذاری برای پژوهش و درک محدودیت‌های آگاهی ما از ویژگی حقیقی محیط اطلاعاتی در حال تکامل و مسیرهای احتمالی آن، دینامیک‌های علت و معلولی مهم در این تحول، چگونگی واکنش جمعیت‌ها به اشکال مختلف دستکاری اجتماعی و اینکه موثرترین پاسخ‌ها چه چیزهایی می‌تواند باشد.
  • ایجاد شکل‌هایی از ایمن‌سازی و تاب‌آوری در برابر بدترین شکل‌های دستکاری اجتماعی مبتنی بر اطلاعات.
  • جدی گرفتن نقش پیشتازی که امروزه رسانه‌های اجتماعی ایفا می‌کنند و جدی گرفتن ویژگی رویه‌سازی که بسیاری از مباحث مربوط به کنترل اطلاعات در آن عرصه اجرا می‌کنند.
  • سرمایه‌گذاری برای ایجاد موسسات واسطه اطلاعاتی جدید و کاملا قابل اطمینانی که بتوانند به افکار عمومی کمک کنند تا وقایع را متوجه شوند.
  • کار کردن برای رسیدن به هنجارهای بین‌المللی که استفاده از جنگ اجتماعی در فضای مجازی را محدود می‌کند.
  • درک بهتر عملکردها و ضعف‌های فن‌آوری‌های در حال ظهور، به ویژه کانال‌های اطلاعاتی مبتنی بر هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و افزوده، و تصمیم‌سازی‌های الگوریتمی.

برای دریافت متن کامل این پژوهش روی این لینک کلیک کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *