جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading

تاثیر تغییر دولت در سیاست خارجی انگلیس؟

۱۴۰۱/۰۴/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد با تغییر دولت در بریتانیا در پرونده‌های سیاست خارجی لندن تغییرات قابل توجهی رخ دهد، گفت: ممکن است در مواردی از جمله جنگ اوکراین، حمایت‌های بریتانیا از این کشور اروپای شرقی به علت بحران‌های اقتصادی بریتانیا کاهش یابد.

امیرحسین عسکری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه دولت بوریس جانسون به علت دو دسته از بحران‌های خودساخته دولت و بحران‌های ناشی از شرایط بیرونی مجبور به استعفا شد، تصریح کرد: آنچه موجب ایجاد بحران و چالش برای دولت جانسون شد، بحران‌های خودساخته و همچنین مسئله ایرلند شمالی بود که در نهایت او را ناچار به استعفا کرد.

وی درخصوص احتمال تغییر در پرونده‌های مهم سیاست خارجی انگلیس با ایجاد تغییراتی در دولت این کشور گفت: مهم‌ترین مسئله این است که آیا حزب محافظه‌کار همچنان قدرت را در دانینگ استریت در دست خواهد داشت یا حزب کارگر می‌تواند در انتخابات سراسری پیش رو حزب محافظه‌کار را شکست دهد. اگر قدرت توسط حزب محافظه‌کار حفظ شود، باید دید چه کسی جانشین بوریس جانسون خواهد شد.

 

نگاه حزب محافظه کار به سیاست خارجی

این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه تاکنون افراد مختلفی برای رهبری حزب محافظه‌کار و در نهایت نخست‌وزیری اعلام آمادگی کرده‌اند، توضیح داد: یک گروه، چهره‌هایی مانند «لیز تراس»، «گرانت شاپز» و افرادی مانند آن‌ها هستند که نگرش و گرایشی شبیه به جانسون دارند و در صورت حضور این افراد در قدرت، بعید به نظر می‌رسد تغییرچندانی در پرونده‌های روابط خارجی بریتانیا ایجاد شود. به عنوان نمونه «لیز تراس» از نظر پوشش ظاهری و رفتار، خود را مانند «مارگارت تاچر» نشان می‌دهد و حتی پیش از جنگ اوکراین در سفر به مسکو با ظاهری شبیه به «مارگارت تاچر» در کاخ کرملین حاضر شد تا پوتین را از تهاجم به اوکراین منصرف کند.

عسکری افزود: دسته دوم؛ با اینکه از درون حزب محافظه‌کار هستند، اما با رویه‌های جانسون مخالفند؛ افراد مانند «ریشی سوناک»، «ساجد جاوید» در این دسته قرار می‌گیرند. در صورتی که یک رنگین پوست مانند «ریشی سوناک» یا «ساجد جاوید» و یا «ندیم زهاوی» قدرت را در دانینگ استریت در دست بگیرند، ممکن است تغییراتی اندک، اما نه چندان قابل توجه در پرونده‌های سیاست خارجی بریتانیا اتفاق بیفتد.

 

رویکرد حزب کارگر به پرونده‌های مهم سیاست خارجی

وی بابیان اینکه اگر سکان دانینگ استریت به حزب کارگر منتقل شود، تنها گزینه محتمل این است که «سر کی‌یر استامر» قدرت را در دانینگ استریت به دست آورد، ادامه داد: حزب کارگر نیز از دو جناح تشکیل می‌شود که جناح چپ با ویژگی‌هایی مانند تجدیدنظرطلبی در روابط بین‌الملل و اتحاد با آمریکا یا ضدیت با رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود؛ افرادی مانند «جرمی کوربین» دراین دسته قرار می‌گیرند. این جناح با انجمن مسلمانان بریتانیا، پویش توقف جنگ و حزب «شین فین» در ایرلندشمالی ارتباط نزدیکی دارد.

عسکری گفت: جناح راست حزب کارگر از حیث پرونده‌های سیاست خارجی تفاوت چندانی با حزب محافظه‌کار ندارد و از آنجا که استامر به جناح راست و یا حداقل متمایل به راست تعلق دارد، در صورت به قدرت رسیدن وی نمی‌توان انتظار داشت که تغییر چندانی به صورت مستقیم ازسوی وی در پرونده‌های سیاست خارجی رخ دهد؛ اما فشارهای درون حزبی مانند فشارهای جناح چپ ممکن است استامر را در شرایط فشار، به پیگیری برخی سیاست ها وادار نماید.

این تحلیلگر مسائل اروپا، بریتانیا و ایرلند با بیان اینکه درخصوص توافق هسته‌ای و مذاکرات برجام تقریبا رویه مشابهی از سوی حزب کارگر و حزب محافظه‌کار دنبال شده، اضافه کرد: احتمال تغییر سیاست در خصوص این موضوع بسیار بعید است.

 

سیاست آتی انگلیس نسبت به جنگ اوکراین

وی همچنین با اشاره به تلاش‌های بریتانیا برای اعمال فشار به روسیه و مواضع خصمانه آن پس از جنگ اوکراین، ادامه داد: اگر افراد نزدیک به جانسون بتوانند رهبر حزب محافظه‌کار و سپس نخست‌وزیر بریتانیا شوند، گرچه ممکن است حمایت از اوکراین به اندازه حمایت‌های دولت جانسون نباشد، اما تغییر خاصی نیز در رویکرد بریتانیا نسبت به اوکراین اتفاق نخواهد افتاد. در صورتی که حزب کارگر نیز قدرت را در دست گیرد به نظر نمی‌رسد تغییر چندانی در رویکرد این حزب نسبت به بحران اوکراین ایجاد شود؛ زیرا استامر، به عنوان رهبر حزب در فوریه ۲۰۲۲ خواستار اعمال تحریم‌ها و فشارهای سخت و سنگین بر روسیه به علت تهاجم به اوکراین شده بود.

عسکری بابیان اینکه ممکن است از شدت حمایت‌ها و حجم کمک‌هایی که بریتانیا در دوره جانسون در قبال اوکراین داشت تا حدودی کاسته شود، تاکید کرد: مسئله‌ای که ممکن است هر نخست وزیری را در بریتانیا برای رویگردانی یا کاهش کمک‌های لندن به اوکراین تحت فشار قراردهد، بحران هزینه‌های زندگی است که به شدت شهروندان بریتانیایی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی یادآورشد: در اثر این بحران، علاوه بر اعتراضات مدنی و اجتماعی گسترده، اتحادیه‌هایی مانند اتحادیه راه‌آهن، کارکنان بخش بهداشت ملی و سایر بخش‌ها دست به اعتصاب گسترده زده‌اند و اعتصاب اتحادیه راه‌آهن به عنوان بزرگ‌ترین اعتصاب در۳۰ سال اخیر در بریتانیا شناخته می‌شود. بنابراین به نظر نمی‌رسد با تغییر دولت، در پرونده‌های سیاست خارجی لندن تغییرات قابل توجهی رخ دهد، اما می‌تواند در مواردی از جمله جنگ اوکراین حمایت‌های بریتانیا را از این کشور اروپای شرقی به علت بحران‌های اقتصادی موجود در داخل بریتانیا کاهش دهد؛ هرچند به نظر نمی‌رسد بریتانیا از رویکرد سرسختانه خود نسبت به روسیه عدول کند.

این کارشناس مسائل اروپا در خصوص مناسبات بریتانیا با آمریکا با استعفای جانسون از نخست وزیری گفت: تاکنون نشانه‌ای از سوی هر دو حزب کارگر و محافظه‌کار نسبت به تمایل برای کاهش سطح مناسبات با آمریکل مشاهده نشده است. تنها مورد استثناء در این زمینه، جناح چپ حزب کارگر است که تحت اندیشه‌های جرمی کوربین قرار دارد که به شدت ضد آتلانتیک‌گرایی و مخالف با آمریکا است. با توجه به اینکه کوربین نیز در حال حاضر در داخل حزب قدرت و نفوذ چندانی ندارد و تنها به عنوان یک نماینده پارلمان فعالیت می‌کند، به نظر نمی‌رسد نگرش‌های او بتواند چندان بر خط مشی اصلی حزب کارگر اثرگذار باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *