جدیدترین مطالب

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

رایزنی تلفنی وزرای دفاع آمریکا و یونان و تقدیر از آتن برای مشارکت در تامین امنیت دریای سرخ

تهران- ایرنا- وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در تماسی تلفنی با نیکوس دندیاس همتای یونانی خود، از وی به خاطر مشارکت یونان در تامین امنیت دریای سرخ قدردانی کرده است.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان؛ آیت‌الله رئیسی عازم سریلانکا شد + فیلم

کراچی- ایرنا- آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران در پایان سفر رسمی خود به پاکستان پس از دیدار با مقام‌های بلندپایه این کشور و همچنین بازدید از شهرهای لاهور و کراچی، لحظاتی پیش عازم سریلانکا شد.

استولتنبرگ: ناتو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر ندارد

تهران- ایرنا- ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی، گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.

روز 201 طوفان‌الاقصی| کشف 51 پیکر دیگر در خان یونس

این روزها غزه و به خصوص شهر خان یونس شاهد برگ دیگری از جنایات ارتش اشغالگر است؛ کشف گورهای دسته‌جمعی صدها شهید، نشان می‌دهد که آن‌ها یا زنده به گور و یا به شکل اعدام میدانی به شهادت رسیده‌اند.

کشف پیکر 51 شهید دیگر در خان یونس

سازمان امدادرسانی غزه خبر داد که با کشف پیکر 51 شهید دیگر در شهر خان یونس، تعداد شهدای تفحص شده در بیمارستان الناصر و دیگر مناطق این شهر به 324 مورد رسید.

Loading

میدان ندادن به چین؛ شرط موفقیت مذاکرات طالبان و آمریکا در دوحه

۱۴۰۰/۰۹/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل افغانستان با بیان اینکه رویکرد ضد غربی در درون طالبان اساسا معنا و مفهومی ندارد، گفت: هنوز هم نگاه طالبان برای حل مسائلش به غرب است و تلاش می‌کند مسائلش را از طریق نگاه به غرب حل کند.

دکتر مجتبی نوروزی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به از سرگیری مذاکرات طالبان با آمریکا و اروپا در دوحه و همچنین برخی مواضع طالبان مبنی بر اینکه این گفتگوها ادامه مذاکرات پیشین طالبان با آمریکا در خصوص توافق‌نامه امضا شده میان دو طرف در دوحه است، خاطرنشان کرد: تقریبا از همان ابتدا هم برای بسیاری از تحلیلگران روشن بود که چیزی به نام «رویکرد ضد آمریکایی» و «استکبارستیزی» در جریانی به نام طالبان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه طالبان صرفا در داخل افغانستان دعوایی بر سر قدرت داشتند و آنچه از جزئیات توافقنامه دوحه منتشر شده و همچنین مواضع و عملکرد آن‌ها هم موید همین مساله است، افزود: بر اساس اظهارات معاون سخنگوی طالبان قرار بوده در مذاکرات دوحه درباره آزادسازی دارایی‌های مسدود شده افغانستان در آمریکا، اجرای کامل توافقنامه دوحه و برقراری روابط دیپلماتیک میان آمریکا و طالبان گفتگو شود.

این کارشناس مسائل افغانستان با اشاره به اظهارات معاون وزیر خارجه طالبان که گفته بود «اگر سفارت آمریکا در کابل بازگشایی شود، نیم ساعت بعد همه کشورهای اروپایی اینجا می‌آیند؛ ما در این زمینه تلاش و کوشش می‌کنیم و چون عضو هیئت مذاکره کننده با آن‌ها بوده‌ام، مطمئن هستم که انشاالله به زودی برمی‌گردند»، گفت: در واقع شاهد هستیم که هنوز هم نگاه طالبان برای حل مسائلش به غرب است و تلاش می‌کند مسائلش را از طریق نگاه به غرب حل کند و این سفر را هم در همین چارچوب می‌توان ارزیابی کرد.

نوروزی با یادآوری خواسته‌های متقابل آمریکا و طالبان از یکدیگر در مذاکرات دوحه، تصریح کرد: بعد از تحویل گرفتن دولت از سوی طالبان، آن‌ها با مشکلات جدی در حکومتداری مواجه شدند. با وجود این چالش‌ها، آن‌ها متوجه شدند که باید به سمت قدرت‌های جهانی گرایش پیدا کنند و با توجه به اینکه ساختار اقتصاد افغانستان هم پیش از این به کمک‌های قدرت‌های بیرونی وابسته بود، طالبان راه دیگری برای حل مشکلات خود نمی‌شناسد.

نوروزی با اشاره به بیانیه هیئت اروپایی که در آن از طالبان خواسته شده که گام‌های سریع، معنادار و ملموسی برای ایجاد دولت فراگیر بردارد و راه آشتی ملی را هموار کند، در خصوص امکان حل مشکلات طالبان و افغانستان در پی مذاکرات با غرب، ادامه داد: مهم ترین چالش در شرایط فعلی برای طالبان، چالش حکومت‌داری است. آن‌ها باید بتوانند با این چالش کنار بیایند و با توجه به اینکه سرمایه‌های اقتصادی و انسانی که می‌توانستند در حل این چالش به طالبان کمک کنند، از افغانستان خارج شده‌اند و طالبان امکانات کمی در اختیار دارند، امکان قرار گرفتن آن‌ها در مسیر حکومت‌داری مثبت بسیار کم است.

وی با بیان اینکه طالبان روز به روز با چالش‌های جدی‌تری در مسیر حکومت‌داری مواجه خواهند شد، به تلاش برخی افراد در درون طالبان برای برجسته کردن رویکرد منطقه‌گرایی در قبال رویکرد غرب گرایی پرداخت و اضافه کرد: در میان طالبان یک دستی در این رابطه وجود ندارد و شاهد گرایش‌های مختلف و بعضا متضاد در درون این جریان هستیم. برخی جریانات نگاه‌های منطقه‌ای و برخی دیگر نگاه‌های بین‌المللی دارند و البته دسته‌ای دیگر هم کلا نگاه به بیرون را منتفی می‌دانند.

این کارشناس مسائل افغانستان ادامه داد: به نظر می‌رسد طالبان در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات متعدد افغانستان، تلاش می‌کند همه امکانات موجود را بسنجد و با توجه به امکاناتی که دارد هر اقدامی را در دستور کار قرار دهد. طالبان از هیچ جریان، امکانی و بازیگری چشم‌پوشی نخواهد کرد، در همین چارچوب است که می‌توان به این نتیجه روشن رسید که رویکرد ضد غربی در درون این جریان اساسا معنا و مفهومی ندارد.

نوروزی درباره تحقق خواسته‌های طالبان با مذاکرات دوحه خصوصا در زمینه شناسایی بین‌المللی و همچنین آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده، گفت: مذاکرات دوحه می‌تواند یک قدم به پیش برای آن‌ها محسوب شود، اما نتایج آن بستگی به امتیازاتی دارد که طالبان پشت پرده به آمریکا و کشورهای اروپایی می‌دهد.

به گفته این تحلیلگر مسائل افغانستان؛ اگر طالبان امتیازات قابل توجهی برای غرب قائل شود، شاهد برخی گشایش‌ها خواهیم بود. خصوصا اینکه در شرایط فعلی دغدغه آمریکا، قدرت گرفتن چین از کانال پاکستان در معادلات افغانستان است و آمریکا بر منافع راهبردی‌اش در این زمینه تاکید خواهد کرد.  بنابراین اگر طالبان بتوانند علاوه بر تضمین‌های پیشین، تضمین‌های لازم را در خصوص عدم همکاری با گروه‌های افراط‌گرای بین‌المللی به غرب بدهند و همچنین اجازه ندهند چینی‌ها میدان‌دار اصلی افغانستان شوند، شاید قدمی به پیش برداشته شود و غربی‌ها برخی امتیازات جزئی را برای آن‌ها قائل شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *