جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد.

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

ضربات مهلک حزب‌الله بازدارندگی رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده است

تهران- ایرنا- «زهیر اندراوس» نویسنده و تحلیلگر جهان عرب گفت: ضربات مهلکی که حزب الله به صهیونیست ها در جبهه زمینی و با سرنگون کردن پهپادهای رژیم اسرائیل وارد کرده، نه تنها بازدارندگی این رژیم را تضعیف کرده، بلکه به آن نیز پایان داده است.

Loading

نگرانی و تردیدهای آمریکا در همکاری با محمد بن زاید

شورای راهبردی آنلاین – رصد: توافق عادی‌سازی روابط اسرائیل - امارات می‌تواند فرصتی برای تقویت روابط آمریکا و امارات باشد، اما نباید فراموش کرد که شیخ محمد بن زاید، ولیعهد امارات شبیه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نیست.

آرون دیوید میلر در یادداشتی که وب سایت اندیشکده کارنگی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: بنابراین قبل از اینکه واشنگتن حمایت بی‌قیدوشرط خود از یک حاکم اقتدارگرای دیگر عرب را آغاز کند، باید در مورد آنچه از این رابطه می‌خواهد و همچنین چگونگی اعمال فشار به امارات برای رسیدن به اهدافش تصمیم‌گیری کند. در غیر این صورت واشنگتن باید خود را برای مواجهه با یک رهبر اقتدارگرای دیگر در خاورمیانه آماده کند که ارزش‌ها و منافع آمریکا را تضعیف و با آن‌ها مثل یک احمق بازی می‌کند.

محمد بن زاید 59 ساله به‌عنوان یک رهبر مدرن سکولار دو برابر بن سلمان سن دارد و دو برابر او هوشمندتر است. وی نه‌تنها نخست‌وزیر اسرائیل را وادار به تعلیق الحاق کرانه باختری کرد، بلکه توانست خرید جنگنده‌های F35 را تسهیل و موقعیت خود را به‌عنوان کشور عربی موردعلاقه واشنگتن تثبیت کند.

محمد بن زاید در تلاش است تا امارات متحده را که دارای منابع عظیم نفتی و گازی است، به قطب انرژی منطقه‌ تبدیل کند و ضمن افزایش حوزه نفوذ خود در لیبی، شاخ آفریقا و یمن جنوبی از اشتباهات همتای سعودی خود بپرهیزد. برخلاف عربستان سعودی، امارات متحده نشان داده است که صلاحیت نظامی در پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا را دارد. امارات در کنار استرالیا، دومین کشور غیر عضو ناتو است که به ایالات‌متحده اجازه پرواز در افغانستان برای حمایت نزدیک از نیروهای آمریکایی را داده است. آمریکا همچنین اجازه استفاده از پایگاه‌های هوایی و دریایی خود برای امارات را صادر کرده است.

بااین‌وجود، برخی از اقدامات حاکمان امارات قابل‌چشم‌پوشی نیست. نظارتی که امارات متحده عربی بر شهروندان خود دارد و عدم وجود آزادی‌های اساسی، به ویژه آزادی بیان و آزادی مطبوعات این کشور را در ردیف کشورهای «غیرآزاد» در رتبه‌بندی موسسه «خانه آزادی» قرار داده است. دبی سابقه وحشتناکی در برخورد با کارگران مهاجر دارد و همچنین شهرت بدی در پول‌شویی بین‌المللی برای عناصر فاسد و تبهکاران دارد.

امارات همچنین نقش تأثیرگذاری در شعله‌ور شدن درگیری‌های نظامی جاری در لیبی برای مخالفت با دولت مورد حمایت آمریکا و سازمان ملل در طرابلس دارد. اگرچه امارات نیروهای خود را از یمن جنوبی خارج کرده، ولی همچنان از طریق نیروهای نیابتی خود در آنجا تأثیرگذار است. همچنین امارات در همکاری نزدیک با سعودی‌ها، قطر یکی از شرکای امنیتی آمریکا در خلیج (‌فارس) را تحت‌فشار قرار داده است.

 

ترامپ همدست رژیم سعودی در نقض حقوق بشر در یمن و قتل خاشقچی

درحالی‌که احتمالاً دولت دوم ترامپ همین رویکرد کنونی‌اش را در قبال امارات متحده عربی ادامه خواهد داد، دولت بایدن این فرصت را دارد که دکمه تنظیم مجدد روابط آمریکا و امارات را فشار دهد. بایدن باید مراقب باشد تا در دام محمد بن سلمان نیفتد و مراقب رفتار خود با امارات باشد. تا زمانی که رفتار ترامپ با دولت بن سلمان به‌گونه‌ای ادامه یابد که در هر حالتی، آمریکا خریدار نفت عربستان است، بن سلمان به رفتارهای پرخطرش ادامه خواهد داد. چراکه او مطمئن است ایالات‌متحده روش‌های دیگری برای فروش سلاح به پادشاهی عربستان پیدا خواهد کرد. به‌این‌ترتیب آمریکا به همدست دولت سعودی در دور زدن حقوق بشر در یمن و همچنین همدستی در قتل خاشقچی تبدیل‌شده است.

دولت بایدن باید در تعامل با امارات دو موضوع مهم را در نظر بگیرد. اول اینکه منافع و ارزش‌های آمریکا و امارات در موضوعات مختلف متفاوت هستند. دوم اینکه امارات قرار نیست به شریک راهبردی آمریکا تبدیل شود و ائتلاف ضد ایرانی را رهبری کند و یا به هر قیمتی عادی‌سازی با اسرائیل را به سرانجام برساند. اگر برنامه فروش جنگنده‌های F35 به امارات متوقف شود و یا اسرائیل دوباره بخواهد کرانه باختری را به اسرائیل ملحق کند، محمد بن زاید در رویکرد خود بازنگری خواهد کرد.

محمد بن زاید از آمریکا چه چیزهایی می‌خواهد؟ به رسمیت شناختن نقش او به‌عنوان پادشاه جدید خلیج (فارس)، پشتیبانی از سیاست‌های ترجیحی امارات در منطقه و دسترسی نامحدود به بازار اسلحه ایالات‌متحده؛ اما سؤالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که آمریکا از او چه می‌خواهد و واشنگتن چگونه می‌تواند از اهرم فشار محدود خود برای دستیابی به اهدافش استفاده کند.

تا زمانی که فروش سلاح‌های پیشرفته به امارات متحده عربی توسط ایالات‌متحده ادامه دارد، آمریکا باید فشار حداکثری جهت الزام امارات به توقف نقض حقوق بشر را ادامه دهد. همچنین آمریکا باید برای اتمام درگیری‌ها در یمن، امارات را تحت‌فشار قرار دهد. آمریکا بایستی یمن را مجبور به اتمام رقابت با قطر کند. امارات همچنین باید سعودی‌ها را برای آغاز گفت‌وگو با ایران که می‌تواند کاهش‌دهنده تقابل عربستان و ایران و عامل ثبات و امنیت در منطقه باشد سوق دهد.

در سال‌های اخیر ما شاهد اتفاقات وحشتناکی بودیم. به‌عنوان‌مثال دولت ترامپ به سعودی‌ها اجازه داد اعتراضات داخل کشور را سرکوب کند، بزرگ‌ترین فاجعه انسانی را در یمن را ایجاد کند و برخلاف منافع آمریکا در منطقه رفتار کند. ایالات‌متحده آمریکا نمی‌تواند و نباید اجازه دهد که امارات متحده رفتار عربستان سعودی را تکرار کند. دولت جدید باید از این فرصت استفاده کرده و ثابت کند که به دنبال دفاع از ارزش‌ها و منافع آمریکا است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *