جدیدترین مطالب

پیام‌هایی که ایران برای آمریکا ارسال کرد

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: به صراحت گفته شد که تصمیم ایران برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی قطعی است و پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهیم داد، مگر اینکه آمریکا بخواهد اقدامی را در حمایت جنگی از این رژیم انجام دهد.

اکثر اسراییلی ها مخالف حمله به ایران هستند

اکثر اسراییلی ها مخالف حمله به ایران هستند

در این افکارسنجی که توسط دانشگاه عبری اورشلیم انجام گرفت، از پاسخگویان پرسیده شد که آیا به نظر آنها، اسرائیل باید به حمله شنبه شب ایران پاسخ دهد؟ ۵۲ درصد گفتند که بهتر است واکنشی نشان داده نشود تا دور کنونی نزاع خاتمه یابد. در عوض ۴۸ درصد پاسخ دادند که اسرائیل باید پاسخ دهد، حتی اگر به معنی گسترش نزاع کنونی باشد.

یک سالگی جنگ داخلی سودان

۱۵ آوریل ۲۰۲۳ صدای تیراندازی و دود ناشی از انفجار در خارطوم پایتخت سودان، بعد از چند هفته تنش میان دو ژنرال قدرتمند کشور، از شروع یک درگیری ویرانگر و فرسایشی خبر داد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش نگرانی ها در آمریکا و اروپا نسبت به پیشروی احتمالی نیروهای مسلح روسیه

نگرانی های فزاینده ای در ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی به این خاطر وجود دارد که نیروهای مسلح روسیه در هفته های آینده موفقیت های قابل توجهی داشته باشند و از خطوط مقدم جبهه در اوکراین عبور کنند.

پیام‌هایی که ایران برای آمریکا ارسال کرد

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: به صراحت گفته شد که تصمیم ایران برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی قطعی است و پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهیم داد، مگر اینکه آمریکا بخواهد اقدامی را در حمایت جنگی از این رژیم انجام دهد.

وزیرخارجه پاکستان: خواستار تنش زدایی فوری در خاورمیانه هستیم

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به اقدام نظامی تهران در قبال رژیم صهونیستی، آن را پاسخ جمهوری اسلامی به حمله اسرائیل به اماکن دیپلماتیک ایران در دمشق برشمرد و تاکید کرد اسلام آباد خواستار تنش زدایی فوری در منطقه خاورمیانه است.

Loading

ادامه بی‌وقفه برنامه هسته‌ای ایران

شورای راهبردی آنلاین - رصد: یک انفجار خساراتی را به یکی از تاسیسات هسته‌ای ایران درست در زمانی وارد کرد که این کشور به یک شراکت راهبردی جدید در حوزه انرژی با چین نزدیک می‌شود، اما ایران هیچ علائمی از آهسته شدن روند برنامه هسته‌ای را نشان نداده است.

ری تکیه، کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا در یادداشتی که وب سایت این اندیشکده منتشر کرد، با اشاره به انفجار اخیر در تاسیسات هسته‌ای نطنز نوشت: این حادثه چقدر به برنامه هسته‌ای ایران خسارت زد؟ برآوردها نشان می‌دهد که این انفجار توان ایران برای راه‌اندازی هزاران سانتریفیوژ پیشرفته نصب شده را تا دو سال به تاخیر می‌اندازد. نطنز مرکز اصلی تولید انبوه سانتریفیوژهای مختلف ایران است، اما تنها مرکز ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته نیست. پیشرفته‌ترین مدل با نام IR-8 در مرکز کالای الکتریک در تهران طراحی می‌شود.

با وجود تاخیرهایی که چنین حوادثی به بار می‌آورند، این برنامه به پیشروی ادامه خواهد داد، اما فعلا با سرعتی کمتر. در عین حال ایران احتمالا تمهیدات بیشتری برای حفاظت از تاسیساتش به کار خواهد بست.

 

ایران فعالیت‌های هسته‌ای را بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای موسوم به برجام از سرگرفته است. آیا برجام عملا مرده است؟

از وقتی که آمریکا در مه 2018 برجام را ترک کرد، ایران مفاد متعددی از آن را زیر پاگذاشت. غنی‌سازی را بالاتر از سطح تعیین شده انجام داد، از انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از کشور خودداری کرد، تحقیق و توسعه درباره سانتریفیوژهای پیشرفته را سرعت بخشید و آژانس را از دسترسی به دو تاسیسات محروم کرد. با این حال برجام هنوز کاملا نمرده است.

ظاهرا تا این لحظه ایران و دیگر اعضای برجام از جمله چین، فرانسه، آلمان، روسیه و انگلیس می‌خواهند این توافق را زنده نگهدارند. آن‌ها این توافق را به عنوان یک چارچوب اساسی کنترل تسلیحات در نظر می‌گیرند و همچنین امیدوارند که اگر جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود و طبق وعده‌اش به برجام برگردد، ایران نیز به پایبندی به آن برخواهد گشت. با این همه احیای این توافق دشوار خواهد بود؛ ایران تأکید دارد که درباره هیچ وجهی از این توافق دوباره مذاکره نخواهد کرد، زیرا آمریکا طرف متخلفی است که توافق را ترک و سپس ایران را تحریم کرده است. دولت دونالد ترامپ این توافق را به این دلیل ترک کرد که معتقد بود به رفتارهای ایران مانند حمایت از دولت سوریه و حوثی‌ها پاداش می‌دهد.

 

چین در آستانه امضای توافقات انرژی با ایران است که دو کشور را از نظر اقتصادی به هم نزدیک‌تر می‌کند. این به چه معناست؟

این توافق بر اساس پیش نویس 18 صفحه‌ای آن که به بیرون درز کرده و به سند شراکت جامع 25 ساله ایران-چین معروف است، مستلزم سطوح بالای همکاری میان دو کشور است. ایران متعهد می‌شود نفت خام را با قیمتی مورد توافق دو طرف در اختیار چین قرار دهد و امکان فروش با نرخ تخفیف را باز می‌گذارد. به علاوه چین به بازیگری مهم در توسعه تاسیسات نفت، گاز طبیعی و پتروشیمی ایران تبدیل می‌شود. همچنین در بسیاری از حوزه‌های اقتصاد ایران مانند کشاورزی، بانکداری، زیرساخت و ارتباطات از راه دور فعال خواهد بود. این پیش نویس همچنین روابط نظامی نزدیک‌تر را خواستار است. اگر این توافق نهایی شود به شکلی بی‌سابقه ایران را به یک قدرت خارجی متعهد خواهد کرد.

مهم است که یادآوری شود این یک پیش نویس آرمانی است، اما اگر به ثمر بنشیند نشان خواهد داد که دولت ایران اهداف بلند مدت برای جوان‌سازی اقتصاد ایران با تکیه بر سرمایه‌گذاری و تجارت غربی را کنار گذاشته است. با این حال تصور گره خوردن به یک قدرت واحد برای دوره زمانی دراز مدت به مذاق بسیاری در ایران سازگار نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *