جدیدترین مطالب

تحریم‌های جدید علیه ایران

تحریم‌های جدید علیه ایران

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: اسرائیل بعد از حمله ایران پیگیر اقدامات تحریمی و دیپلماتیک علیه ایران و قرار‌دادن سپاه در فهرست سازمان‌های حامی تروریسم و به‌اصطلاح «ایجاد یک جبهه جهانی و یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران» شده‌ است.

منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند

یک منبع در جنبش حماس گفت: این جنبش ۳۰ نفر از ژنرال‌ها و افسران شاباک را نزد خود اسیر نگه داشته است که در محل‌های کاملا امنی به سرمی برند و نظامیان صهیونیست نمی‌توانند به آنها دست یابند.

اسب‌های سرگردان و زخمی ارتش در خیابان‌های لندن

پنج راس اسب متعلق به واحد سوار نظام سلطنتی که گفته شده هنگام تمرین فرار کرده اند، در خیابان‌های مرکز لندن در برخورد با خودرو‌های عبوری زخمی شدند و رهگذران را در قلب سیاسی لندن حیرت زده کردند.

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

مسکو- ایرنا- نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی کشورها در امور امنیتی، در سخنانی ضمن ارزیابی وضعیت کنونی امنیت اطلاعات در جهان، پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای کاستن از آسیب‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب در این عرصه مطرح کرد.

پسکوف: بسته تسلیحاتی آمریکا میدان جنگ را به نفع کی‌یف تغییر نمی‌دهد

تهران- ایرنا- سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به تصویب بسته جدید کمک آمریکا به اوکراین در کنگره ایالات متحده، گفت: تحویل بیشتر سخت افزارهای نظامی آمریکا وضعیت در میدان جنگ را به نفع کی‌یف تغییر نمی‌دهد.

انحراف عمدی آب‌های مشترک ایران و افغانستان؛ طالبان آب هیرمند را به شوره‌زار می‌ریزد تا به ایران نرسد

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

Loading

اوکراین و بن‌بست غرب با پیشنهاد روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اندیشه و تفکر غرب درباره معمای مینسک نادرست و متناقض بوده است. دیدگاه رایج این است که اجرای توافق مینسک به معنای یافتن راه‌حل میانه بین نظر روسیه و اوکراین است.

دونکان اَلن در مطلبی که شورای آتلانتیک آن را منتشر ساخت، نوشت: درحالی‌که جهان در کشمکش مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا قرار دارد، جنگ در شرق اوکراین وارد هفتمین سال شده است. تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری اوکراین که از سال 2014 تاکنون جان بیش از 14 هزار نفر را گرفته است با انتخاب ولادیمیر زلنسکی به‌عنوان رئیس‌جمهور اوکراین شدت بیشتری گرفته است. وزرای امور خارجه گروه نرماندی متشکل از آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین قرار است در ژوئن 2020 با یکدیگر دیدار کنند تا مسیر را برای برگزاری نشست سران آماده کنند که آخرین بار در دسامبر 2019 در پاریس پس از سه سال فاصله با یکدیگر دیدار کردند.

سیاستمداران با گزینه دشواری مواجه هستند. توافق مینسک دسامبر سال 2014 و فوریه 2015 تنها چارچوب موجود برای پایان دادن به جنگ در شرق اوکراین است، اما چارچوب یادشده بر دو تفسیر ناسازگار و آشتی‌ناپذیر از حاکمیت اوکراین استوار است. این امر چیزی است که تحلیلگران از آن به‌عنوان معمای مینسک یاد می‌کنند، یعنی آیا اوکراین مستقل است آن‌گونه که مقامات این کشور اصرار دارند یا حاکمیت آن باید محدود شود آن‌گونه که روس‌ها می‌گویند؟

اوکراین توافق مینسک را ابزاری برای اعاده حاکمیتش بر مناطق دونتسک و لوهانسک قلمداد می‌کند که در حال حاضر در اختیار روسیه است. تفسیر اوکراین از توافق مینسک مستلزم اقداماتی همچون آتش‌بس، خروج نیروهای روسیه از شرق اوکراین، کنترل اوکراین بر مرز مشترک با روسیه، برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در منطقه یادشده و نهایتاً انتقال قدرت به این منطقه بر اساس برنامه تمرکززدایی سال 2014 است. درنتیجه اوکراین قادر خواهد بود گزینه‌های سیاست داخلی و خارجی خود را به‌پیش ببرد. این امر چیزی است که روسیه آمادگی پذیرش آن را ندارد.

در مقابل، روسیه توافق مینسک را ابزاری برای تجزیه حاکمیت اوکراین قلمداد می‌کند. روسیه بر این باور است که انتخابات در منطقه دونباس باید قبل از به دست‌گیری کنترل این منطقه و کنترل بر مرز بین‌المللی توسط اوکراین برگزار شود. به باور کارشناسان این امر موجب خودمختاری جامع نیروهای طرفدار روسیه در شرق اوکراین شده و قدرت مرکزی مستقر در کیف را فلج خواهد کرد. در این سناریو اوکراین قادر نخواهد بود حکمرانی مؤثری داشته باشد یا سیاست خارجی‌اش را با غرب همسو سازد.

اندیشه و تفکر غرب درباره معمای مینسک نادرست و متناقض بوده است. دیدگاه رایج این است که اجرای توافق مینسک به معنای یافتن راه‌حل میانه بین نظر روسیه و اوکراین است؛ اما تلاش‌ها برای حصول چنین راه‌حلی، ازجمله طرح مورل و فرمول اشتاین مایر نتایج مطلوبی به همراه نداشته است. بجای دستیابی به موفقیت، این تلاش‌ها فشار بر اوکراین را بیشتر کرده و خطر بی‌ثباتی به همراه دارد، ضمن اینکه منجر به تغییری در سیاست روسیه نمی‌شود.

سیاستمداران غربی باید دست از حل‌وفصل امری متناقض و غیرقابل‌حل بردارند و در عوض صراحت معمای مینسک را بپذیرند: اوکراین مستقل است یا نیست. در چنین شرایطی مصالحه و آشتی یک گزینه نیست.

راه‌حل بدیل برای دست‌یابی به اجرای توافق مینسک دفاع از حاکمیت اوکراین است. این امر به معنای حمایت از تفسیر اوکراین از توافق مینسک است. چنین رویکردی از چارچوب توافق مینسک به‌عنوان ابزاری جهت کاهش تنش و مدیریت منازعه استفاده خواهد کرد. ضمناً کشورهای غربی باید از اصلاحات سیاسی و اقتصادی در اوکراین حمایت کرده و از توافق مشارکت اوکراین با اتحادیه اروپا به‌عنوان سنگری جهت تقویت مقاومت اوکراین در برابر فشار روسیه استفاده نمایند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *