جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد

تهران-ایرنا- رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی که پیشتر استعفای رئیس سازمان اطلاعات نظامی این رژیم را «اقدامی شایسته» خوانده بود، از «بنیامین نتانیاهو» هم خواست به دلیل ناتوانی در برابر مقاومت فلسطین از سمت خود کناره‌گیری کند.

ایروانی: رژیم صهیونیستی با حمله به اماکن دیپلماتیک مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با بیان اینکه ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت می‌کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

Loading

اهداف سفر اشرف غنی به پاکستان

۱۳۹۸/۰۴/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مهمترین هدف سفر آقای اشرف غنی به پاکستان، جلب نظر دولت اسلام‌آباد و حمایت‌های آقای عمران‌خان برای کمک به روند صلح در افغانستان است. محمدرضا عسگری مورودی - کارشناس مسائل شبه‌قاره

سفر اشرف غنی احمدزی، رئیس‌جمهور افغانستان به پاکستان در شرایطی صورت گرفت که حدود 2 ماه پیش موضع عمران خان‌، نخست وزیر پاکستان درباره نقش منفی دولت کابل در روند صلح افغانستان بسیار جنجال‌برانگیز شد و مقامات و گروه‌های سیاسی افغان نسبت به این موضع واکنش‌های تندی داشتند. البته وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که رسانه‌ها از صحبت‌های عمران‌خان برداشت نادرستی کرده‌اند و دولت پاکستان از حاکمیت ملی در افغانستان حمایت می‌کند و قصد تضعیف دولت ملی کابل را نداشته است. در چنین شرایطی سفر اشرف غنی با توجه به اینکه وی طی چند ماه آینده باید بار دیگر خود را در معرض رقابت با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قرار دهد و شانس خود را برای انتخاب مجدد در ریاست جمهوری افغانستان محک بزند، این سفر به پاکستان بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر مهمترین دغدغه اشرف غنی پیشبرد روند صلح در افغانستان است و امیدوار است که بتواند در ماه‌های منتهی به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در نوامبر 2019، گام‌های مثبتی در این عرصه بردارد و با یک کارت برنده وارد رقابت با دیگر نامزدهای ریاست جمهوری افغانستان شود.

از این حیث، مهمترین هدف سفر آقای اشرف غنی به پاکستان، جلب نظر دولت اسلام‌آباد و حمایت‌های آقای عمران‌خان برای کمک به روند صلح در افغانستان است. از نگاه دولت کابل، پاکستان شفافیت و صداقت لازم را در کمک به روند صلح در افغانستان ندارد و همین مسئله موجب شده است تا به هر ترتیب هر تلاشی در افغانستان برای رسیدن به صلح و تفاهم با طالبان با هدف برقراری آتش‌بس و خاتمه جنگ ناکام بماند.

لذا به نظر می‌رسد در بین گمانه‌هایی که در خصوص اهداف سفر اشرف‌غنی به اسلام‌آباد مطرح شده، کفه ترازو به نفع اهداف سیاسی مبتنی بر جلب نظر دولت پاکستان برای روند صلح در افغانستان بیشتر سنگینی می‌کند.

در این بین پاکستان در مواجهه با نقش خود پیرامون ترغیب طالبان به گفتگوهای صلح در افغانستان، مواضعی را مطرح می‌کند که بخشی از آنها را دولت کابل نمی‌پذیرد.

دولت پاکستان بارها اعلام کرده که نفوذ مورد انتظار دولت افغانستان در میان طالبان را ندارد و اگر این نفوذ را داشت حتما می‌توانست روند ناامنی‌ها در پاکستان را کنترل کند. به رغم تایید این موضع دولت پاکستان از سوی برخی محافل رسانه‌ای در افغانستان و پاکستان اما دولت کابل بر این باور است که مقامات اسلام‌آباد نفوذ حائزاهمیتی بر طالبان دارند و می‌توانند آنها را متقاعد کنند که وارد فرآیند صلح افغانستان شوند.

از یک سال گذشته که عمران خان زمام امور را در پاکستان برعهده گرفته، این امید را در بین مقامات افغان ایجاد کرده که دولت پاکستان در یک تغییر رویکرد نسبت به تحولات  در افغانستان بتواند در روند صلح نقش موثرتری را ایفا کند. همچنین باید توجه داشت که دولت‌های پیشین پاکستان به رغم سیاست‌های اعلامی خودشان در کمک به برقراری صلح، آنگونه که مورد انتظار دولت کابل بوده گام‌هایی را در این عرصه برنداشته‌اند. اگرچه بخشی از طالبان مانند شورای کویته با برخی از جریان‌های سیاسی و گروه‌های مذهبی در پاکستان ارتباط دارند و همین مسئله ممکن است این برداشت را ایجاد کند که در پاکستان این نفوذ در طالبان وجود دارد اما به طور کلی به نظر نمی‌رسد که این کشور بتواند موضع طالبان مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به عنوان پیش‌شرط گفتگوهای صلح را تعدیل کند. لذا دولت کابل بهتر است که تاحدودی انتظارات خود درخصوص نقش تاثیرگذار و تعیین کننده پاکستان در روند صلح  را تعدیل کند.

در این بین سفر اشرف غنی به عنوان بالاترین مقامات دولت افغانستان به پاکستان بیانگر آن است که هم در دولت کابل و هم در دولت ‌اسلام‌آباد این نیت برای توسعه مناسبات، کاهش تنش‌ها و درواقع پایان دادن به اختلافات و مناقشات مختلف وجود دارد اما این که واقعا این دیدارها و رایزنی‌ها در سطح رئیس‌جمهور افغانستان یا نخست وزیر پاکستان به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی این کشور بر روند تنش‌زدایی روابط افغانستان و پاکستان تاثیرگذار باشد، مسئله‌ای است که با ابهامات مختلفی مواجه است. چرا که در داخل پاکستان، تنها دولت تصمیم‌گیری نمی‌کند و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی نیز در این رهگذر تاثیرگذار هستند و گروه‌هایی وجود دارند که در این عرصه خیلی موافق با تقویت همکاری‌های بین افغانستان و پاکستان نیستند. از این حیث، به نظر می‌رسد که خیلی نباید امیدوار بود که سفر اشرف غنی به پاکستان تحول بسیار چشم‌گیری ایجاد کند که از آن بتوان به عنوان یک نقطه عطف در مناسبات پرتنش کابل و اسلام‌آباد یاد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *