جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

Loading

افزایش اهمیت آسیا برای مقابله ناتو با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) سیاست راهبردی جدیدی را دنبال می‌کند که بر اساس آن، برای مقابله با تهدیدات چین، همکاری‌های ناتو با دمکراسی‌های آسیا پاسیفیک افزایش خواهد یافت. همچنانکه حضور استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و کره جنوبی در اجلاس اخیر ناتو در اسپانیا در همین راستا بوده است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: اگرچه این تغییرات به معنای گسترش ناتو به آسیا نیست، اما نشان می‌دهد که 30 عضو ناتو نگران تهدیدات امنیتی از سوی آسیا هستند که می‌تواند به اروپا و آمریکای شمالی نیز گسترش یابد. به عبارتی، در دنیای موشک‌های دوربرد، عملیات سایبری و زنجیره‌های تأمین‌کننده آسیب‌پذیر، نگرانی‌های کشورهای «یورو آتلانتیک» جهانی شده است.

توجه ناتو به آسیا از بیش از 20 سال پیش و به دنبال حملات القاعده به ایالات‌متحده در سال 2001 آغاز شد. استرالیا، نیوزیلند و کره جنوبی سربازان خود را برای کمک به مأموریت ISAF به رهبری ناتو در افغانستان اعزام کردند.

از سال 2009، استرالیا و نیوزیلند کشتی‌هایی را برای عملیات ضد دزدی دریایی به رهبری ناتو در شرق آفریقا فرستادند. اگرچه ژاپن و کره جنوبی به‌طور رسمی بخشی از این مأموریت نبودند، اما کشتی‌های جنگی خود را در آب‌های نزدیک به این عملیات مستقر کردند.

 

همکاری نزدیک‌تر با شرکای آسیا و اقیانوسیه

تمایل به ایجاد پیوندهای امنیتی قوی‌تر میان کشورهای آتلانتیک و کشورهای آسیا و اقیانوسیه از سوی هر دو طرف بوده است. یکی از مهم‌ترین دلایل آن نیز، وضعیت شبه‌جزیره کره و خطر سرایت ناامنی‌های آن به سراسر منطقه است.

اما اخیراً اعضای ناتو بیشتر نگران خطرات چین شده‌اند. در سخنرانی اکتبر سال 2020، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هشدار داد که تهدیدات چین علیه ناتو گسترش‌یافته‌اند و چین سطوح جدیدی از حملات پیچیده سایبری را در دستورکار قرار داده است.

اعضای ناتو، همچون سایر کشورها، در تلاش‌اند تا در روابط خود با چین تعادل را حفظ کنند، چراکه این کشور یک شریک تجاری عظیم و یک رهبر جهانی در حوزه فن‌آوری‌های جدید است، اما بااین‌وجود، دومین بودجه دفاعی جهان را نیز در اختیار داشته و در سال‌های اخیر برخی اعضای ناتو را تحت‌فشار گذاشته است.

استولتنبرگ می‌گوید، چین «سرمایه‌گذاری زیادی» در توانایی‌های نظامی مدرن، ازجمله موشک‌هایی کرده است که می‌توانند همه کشورهای متحد ناتو را هدف قرار دهند. او معتقد است حضور چینی‌ها در قطب شمال و آفریقا و همکاری این کشور با روسیه می‌تواند برای متحدان ناتو تبعات امنیتی داشته باشد.

اگرچه نگرانی ناتو از چین به‌اندازه روسیه نیست، اما امضای توافق‌نامه مشارکت «بدون محدودیت» با مسکو در ماه فوریه به معنای یک مداخله غیرمستقیم چین در امنیت اروپا و ناتو خواهد بود.

باوجوداین نگرانی‌ها، اعضای ناتو خواستار قطع روابط با چین نیستند. همچنانکه استولتنبرگ ظهور چین را یک «فرصت» واقعی برای اقتصاد و تجارت اعضای ناتو اعلام کرده است. او می‌گوید ادامه مشارکت با چین، با این ذهنیت که چین دشمن ناتو نیست، بسیار مهم است.

ناتو نقش خود را به «منطقه آتلانتیک شمالی» محدود می‌کند، از همین رو نمی‌تواند هیچ عضوی از آسیا بپذیرد و یا به دفاع از کشورهای آسیایی متعهد شود؛ اما آخرین تحرکات نشان می‌دهد که اعضای ناتو به همکاری با دموکراسی‌های همفکر در آسیا برای به وجود آوردن یک چارچوب بین‌المللی در برابر چالش‌های آینده چین و کره شمالی نیاز دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *