جدیدترین مطالب

تحریم‌های جدید علیه ایران

تحریم‌های جدید علیه ایران

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: اسرائیل بعد از حمله ایران پیگیر اقدامات تحریمی و دیپلماتیک علیه ایران و قرار‌دادن سپاه در فهرست سازمان‌های حامی تروریسم و به‌اصطلاح «ایجاد یک جبهه جهانی و یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران» شده‌ است.

منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند

یک منبع در جنبش حماس گفت: این جنبش ۳۰ نفر از ژنرال‌ها و افسران شاباک را نزد خود اسیر نگه داشته است که در محل‌های کاملا امنی به سرمی برند و نظامیان صهیونیست نمی‌توانند به آنها دست یابند.

اسب‌های سرگردان و زخمی ارتش در خیابان‌های لندن

پنج راس اسب متعلق به واحد سوار نظام سلطنتی که گفته شده هنگام تمرین فرار کرده اند، در خیابان‌های مرکز لندن در برخورد با خودرو‌های عبوری زخمی شدند و رهگذران را در قلب سیاسی لندن حیرت زده کردند.

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

انحراف عمدی آب‌های مشترک ایران و افغانستان؛ طالبان آب هیرمند را به شوره‌زار می‌ریزد تا به ایران نرسد

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کرد

یک تحلیلگر برجسته لبنانی با اشاره به شکست نظریه امنیتی رژیم اشغالگر در نبرد طوفان الاقصی اعلام کرد که شهید سلیمانی تلاش گسترده‌ای برای تقویت مقاومت انجام داد و عملیات تلافی‌جویانه «وعده صادق» قدرت ایران در تقابل مستقیم با دشمن صهیونیستی را ثابت کرد.

واکنش نماینده ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس

نماینده ایران در ژنو در نامه‌هایی به رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشت: سبعیت رژیم صهیونیستی در غزه دیگر موجب شگفتی هیچکس نیست، این نسل کشی را فورا متوقف کنید.

Loading

استقلال دفاعی اروپا در حالت کما

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه جنگ اوکراین کاملاً به نفع ناتو و به نفع احیای سلطه‌جویی آمریکا به هزینه اروپا تمام شد، گفت: در شرایطی که اروپا چالش‌های متعدد اقتصادی و امنیتی فوری دارد و با چشم‌انداز وحشتناک کاهش قابل‌توجه صادرات گاز روسیه و قیمت‌های بالای انرژی روبرو است، امکان رفتن به سمت ایجاد مکانیسم‌هایی برای استقلال دفاعی شدیدا زیر سؤال رفته است.

سهراب سعدالدین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن اشاره به اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفته بود این اتحادیه باید مسئولیت امنیت خود را برعهده گیرد و نیروهای نظامی اروپایی تشکیل دهد، تصریح کرد: در شرایط فعلی، به دلیل تهدید فوری که اروپا از سوی روسیه احساس می‌کند، ایده مکانیسم‌های مستقل دفاع اروپایی مقداری کمرنگ شده و همه فعالیت‌هایی که کشورهای اروپایی اکنون موردتوجه دارند در این راستا است که بتوانند شرکای مفید و مؤثرتری در ناتو باشند.

وی با اشاره به اظهارات پیشین رئیس‌جمهور فرانسه در انتقاد از انسجام اعضای ناتو و به کار بردن عبارت «مرگ مغزی ناتو»، گفت: این تعبیر در همان دوره نیز از سوی اروپایی‌ها بسیار موردانتقاد قرار گرفت، چراکه اگر همان زمان نیز اروپا تلاش می‌کرد همگرایی در حوزه دفاعی – نظامی ایجاد کند زمان‌بر بود؛ بنابراین واقعیت این است که در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اروپا کماکان به لحاظ امنیتی به ناتو وابسته است.

این تحلیلگر مسائل اروپا ادامه داد: در سال‌های اخیر میان کارشناسان امنیتی در اروپا و آمریکا این بحث بسیار مطرح بود که به دلیل اینکه ناتو دشمن مشترکی ندارد، فلسفه وجودی آن زیر سؤال رفته است. بحثی که مدنظر آن‌ها قرار داشت، توجه به «تهدیدهای امنیتی غیر سنتی»، مانند تهدیدات سایبری بود و آن‌ها را جبهه‌هایی برای تقویت همگرایی میان اعضای ناتو در نظر می‌گرفتند.

سعدالدین با اشاره به فشارهای سیاسی و اقتصادی ترامپ به اروپا برای ملزم کردن آن‌ها به افزایش هزینه‌های نظامی در جهت تقویت ناتو، اضافه کرد: آمریکا از افزایش هزینه‌های دفاعی اروپا استقبال می‌کند، اما فرانسه این افزایش هزینه‌ها را با عنوان جدایی از ناتو تعبیر می‌کرد و در این راستا مکانیسم‌های دفاعی ویژه‌ای مطرح کرد. فرانسه تأکید داشت اکنون‌که آمریکا مسئولیت کمتری برای دفاع نظامی می‌پذیرد و اروپا باید برای آن هزینه کند، با هزینه برای مکانیسم‌های دفاعی اروپا، استقلالی استراتژیک ایجاد شود.

وی به تشدید ابراز نگرانی‌های محافل اروپایی نسبت به وضعیت اوکراین و آسیب‌پذیری‌های اروپا از سال 2014 اشاره کرد و افزود: کشورهای اروپایی باهدف مشارکت بریتانیا و حفظ آن در منظومه امنیتی اروپا، تلاش می‌کردند استراتژی دفاعی نظامی مستقل اروپا را پایه‌گذاری کنند، اما آن زمان با تهدید عاجل نظامی کلاسیک روبرو نبودند؛ اما اکنون شرایط تغییر کرده و روسیه با حمله به یک کشور مستقل اروپایی به دنبال توسعه سرزمینی است و در کنار آن اروپایی‌ها نیز شاهد جنگ الکترونیک روسیه علیه خود هستند؛ بنابراین تهدیدات فوری باعث می‌شود اروپا نتواند به برنامه‌های بلندمدت بپردازد.

 

جنگ اوکراین به نفع احیای سلطه‌جویی آمریکا به هزینه اروپا

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به تلاش کشورهای اروپایی برای تقویت بودجه نظامی – دفاعی خود با این هدف که شرکای مفیدتری در ناتو باشند، گفت: جنگ اوکراین در این شرایط، کاملاً به نفع ناتو و به نفع احیای سلطه‌جویی آمریکا به هزینه اروپا تمام شد و حتی به دلیل اختلاف منافعی که میان کشورهای اروپایی وجود دارد بسیاری از همکاری‌هایی که میان کشورهای اروپایی در صنایع دفاعی و نظامی بود، کمرنگ شده است.

سعدالدین بابیان اینکه در میان‌مدت همچنان ناتو به‌عنوان محور و ستون امنیت اروپا خواهد بود و بعید به نظر می‌رسد آن‌ها بتوانند به همگرایی مناسبی در راستای ارتش و دفاع مستقل برسند و کماکان به آمریکا تکیه می‌کنند، اضافه کرد: در شرایط فعلی، حتی افکار عمومی در اروپا نیز بیشتر تمایل به دفاع مشترک در کنار آمریکا دارند و به استقلال دفاعی اروپا فکر نمی‌کنند.

 

تردید در استقلال دفاعی اروپا

وی به تشریح پیامدهای شیوع کرونا بر اقتصاد اروپا و مشکلاتی که کشورهای اروپایی به دلیل مسائل اقتصادی تجربه می‌کنند پرداخت و تأکید کرد: اقتصاد اروپا در شرایط فعلی برای ترمیم این آسیب‌ها به تزریق پول احتیاج دارد. در کنار این مسائل، اروپا با چشم‌انداز وحشتناک کاهش قابل‌توجه صادرات گاز روسیه و قیمت‌های بالای انرژی روبرو است؛ بنابراین امکان رفتن اروپا به سمت استقلال دفاعی شدیدا زیرسوال رفته است.

این تحلیلگر مسائل اروپا ادامه داد: تنها گزینه‌ای که برای اروپایی‌ها وجود دارد «ائتلاف‌های موقتی سطح بالای موضوع محور» است، موضوعاتی مانند مأموریت دریایی که فرانسه در دریای مدیترانه رهبری کرد. ائتلافی که در آن چند کشور اروپایی که منافع مشترکی در یک زمینه دارند، با ترکیب قابلیت‌های نظامی‌شان و تعریف مأموریتی مشترک، اقدامی در جهت منافع اروپا انجام دهند؛ اما مقوله‌ای به نام «ارتش اروپایی» و «اتحادیه دفاعی اروپایی» وجود ندارد.

سعدالدین با یادآوری اینکه اساساً قرار بوده اتحادیه اروپا، «اتحادیه دفاعی اروپا» باشد و بنیان‌گذاران آن به دنبال «اتحادیه زغال و فولاد» نبودند، در خصوص پیامدهای ناتوانی اروپا در ایجاد مکانیسم مستقل دفاعی اروپا گفت: به نظر نمی‌رسد تفاوت چندانی در اوضاع اروپا شاهد باشیم. در تمامی این سال‌ها وابستگی امنیتی اروپا به آمریکا باعث شده در بسیاری از موارد منافع اروپا، ذیل منافع آمریکا تعریف شود، وجود این اختلاف‌نظرها در رابطه با مسائل افغانستان و سوریه مشهود بود.

وی با اشاره به اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه باید از جنگ اوکراین درس بگیریم و ارتش‌های اروپایی نمی‌توانند بیش از دو هفته در جنگی مانند اوکراین دوام بیاورند، چراکه مهمات آن‌ها تمام خواهد شد، افزود: اکنون اروپایی‌ها به این بحث می‌پردازند که اگر نمی‌توانند همگرایی نظامی و ارتش قدرتمندی مانند آمریکا داشته باشند، دستکم منفعل هم نباشند تا آنچه در رابطه با افغانستان رخ داد، دوباره تکرار شود. اکنون اروپا تلاش می‌کند در مأموریت‌های نظامی آمریکا نقش بیشتری بپذیرد و در حوزه‌هایی مانند مسائل اطلاعاتی و جنگ الکترونیک کمک‌هایی داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *