جدیدترین مطالب

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل/ وتوی آمریکا چه معنایی داشت؟

آمریکا هرچند بعد از دهه ۹۰ همزمان با سلسله مذاکرات بین اعراب و اسرائیل تلاش کرده بود که خود را به عنوان میانجی صادق معرفی کند اما امروز کاملا روشن است که از یک طرف نه کشورهای عربی و فلسطین این موضع آمریکا را قبول کرده اند و نه آمریکا بنا دارد تا این نقش به اصطلاح میانجیگرانه را بدون اطمینان از جلب نظر اسرائیل انجام دهد. بنابر این سیاست امریکائی ها در قبال طرح دو کشوری و مبنای این کشور در پیگیری این طرح بدون توجه به تفسیر اسرائیل از این مسئله نیست.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading

فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا – اقیانوسیه

شورای راهبردی آنلاین – اسناد: دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی ترجمه غیررسمی متن کامل سند «فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا-پاسیفیک» را که وزارت دفاع فرانسه با همکاری وزارت خارجه این کشور منتشر کرده، برای مطالعه و بررسی پژوهشگران، ترجمه کرده است.

دربخشی از این سند آمده است: «ظهور اقتصادی، علمی، فناوری و نظامی آسیا، نمی‌تواند بدون پیامدهای دفاعی و امنیتی برای فرانسه و اروپا باشد. در یک جهان به‌طور فزاینده پیوسته و وابسته، که از آن یک چند قطبی جدیدی ظهور کرده است، خطرات و تهدیدات همه جانبه موثر بر آسیا و پاسیفیک موجب شده، تا فرانسه نقش موثری در تأمین امنیت و ثبات منطقه داشته باشد. اگر چه فرانسه منافع و تعهدات سیاسی خاص خود را در این منطقه دارد، اما همچنین لزوم تشریک مساعی برای مقابله با خطرات و تهدیدهای مشترک ناشی از دنیای جهانی شده را درک می‌کند. سیاست خارجی فرانسه در آسیا-پاسیفیک و سایر مناطق جهان بر اساس ارزش‌های دموکراتیک، احترام به حاکمیت قانون، حقوق بین‌المللی و همچنین اهداف امنیتی و حل‌و‌فصل مسالمت‌آمیز اختلافات پایه‌گذاری شده است.سیاست فرانسه در این منطقه با تمایل به توسعه مناسبات دفاعی و امنیتی مبتنی بر سه ستون مشخص می‌شود: گفت‌وگوی سیاسی و نظامی، همکاری نظامی و همکاری تسلیحاتی. این رویکرد  همه جانبه به ایجاد مشارکت با کیفیت بین دولت‌های مستقل بر اساس دانش و اعتماد متقابل و منافع مشترک کمک می‌کند. این امر، بیانگر تمایل فرانسه به تعامل سیاسی قوی‌، مسئولانه و پایدار با منطقه است.»

بر اساس متن این سند :

«اگر چه قلمرو سرزمین اصلی فرانسه از نظر جغرافیایی از آسیا-پاسیفیک فاصله دارد، اما قلمروهای آن در کالدونیای جدید[1]، والیس و فوتونا[2]، پلی‌نزی فرانسه[3] و جزیره کلیپپرتون[4] آن را به یک قدرت منطقه‌ای پاسیفیک تبدیل کرده است. این کشور همچنین در قسمت جنوبی اقیانوس هند با جزایر مایوت[5]، رئونیون[6] و جزایر پراکنده و سرزمین‌های جنوبی و قطب جنوب فرانسه و همچنین در منطقه شمال غربی اقیانوس هند از طریق حضور نظامی دائمی خود در امارات متحده عربی و جیبوتی حضور دارد. این حضور که در بین کشورهای اروپایی بی‌نظیر است‌، مسئولیت‌های خاصی در رابطه با مسائل دفاعی و امنیتی در آسیا-پاسیفیک به فرانسه می‌دهد.»

در مقدمه سند «فرانسه و موضوع امنیت در منطقه آسیا-پاسیفیک» وزیر دفاع فرانسه ضمن اشاره به اهمیت آسیا معتقد است که آسیا تا سال 2030 میلادی به مرکز اصلی ایجاد ثروت و نوآوری‌های علمی و فنی تبدیل می گردد و بیش از یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.لودریان در ادامه آورده است:

«اهمیت آسیا برای ما، نه تنها به دلیل قرار گرفتن در معرض تهدیدهای مشترک مانند گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و سیستم‌های پرتاب آنها، تروریسم بین‌المللی یا دزدی دریایی است، بلکه همچنین به سبب قرار داشتن در معرض خطرات فرامرزی مانند بلایای طبیعی، مسأله بهداشت و سلامت یا مسائل تکنولوژیکی است. علاوه بر این، سرزمین‌های ما با هم مرتبط هستند، زیرا هر بحران یا درگیری که در یکی از دو قاره رخ می‌دهد، ناگزیر بر منافع دیگری تأثیر می‌گذارد. به‌رغم فاصله جغرافیایی بین قاره‌های ما، امنیت و رفاه ما اکنون به طور جدایی‌ناپذیری به هم پیوند خورده است.فرانسه یک بازیگر قدرتمند در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است. این کشور در کنار سرزمین‌های خود، باید امنیت تعداد فزاینده‌ای از شهروندان ساکن در این مناطق را حفظ و تامین کند. علاوه بر این، فرانسه به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت، نسبت به تعهدات بین‌المللی خود و همچنین دوستان و شرکایش صادق است. این کشور تلاش می‌کند تا حد امکان به همراه متحدین و شرکای اروپایی خود در تمام ابعاد از طریق حضور، همکاری و تعهد به امنیت منطقه‌ای کمک کند و به‌شدت به مشارکت در نظم بین‌المللی بر پایه صلح، عدالت و قانون متعهد است.

اهمیت منطقه آسیا-پاسیفیک ناشی از پهنه و مسیرهای ارتباطات دریایی[7] آن است  که از دریای زرد تا خلیج فارس گسترش دارد. این مسیرهای ارتباطات دریایی هم برای آسیا و هم برای اروپا حیاتی هستند و «رگ گردن[8]» جهانی‌شدن را تشکیل می‌دهند. فرانسه یک قدرت بزرگ دریایی است که به اصل آزادی ناوبری متعهد است. ما مایل به تشریک تجربه و تخصص بسیار خود و مشارکت برای امنیت حوزه دریایی هستیم. ما پیوندهای مستحکمی را با بسیاری از کشورهای آسیا-پاسیفیک برقرار کرده‌ایم، کشورهایی که در حال گسترش اهداف و توانایی‌های خود در این حوزه خاص و به طور کلی در زمینه دفاعی و امنیتی هستند. این کشورها نه تنها استقلال سیاسی و آمادگی ما برای گفت‌وگو، بلکه امکان روابط دو جانبه با کارمندان و نیروهای مسلح ما و همچنین فرصت‌های ارائه شده توسط ما برای همکاری در زمینه تجهیزات دفاعی را درک می‌کنند.»

متن کامل این سند را با کلیک روی این لینک دانلود کنید.


[1] New Caledonia

[2] Wallis and Futuna

[3] French Polynesia

[4] Clipperton Island

[5] islands of Mayotte

[6] La Réunion

[7] maritime areas and the sea lanes of communication (SLOCs)

[8]رگ گردن یا ورید ژوگولار‌(Jugular vein) یا سیاهرگ‌های وداج؛ نام دو سیاهرگ بسیار مهم (ژوگولار خارجی و داخلی) هستند که در هردو طرف گردن قرار دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *