جدیدترین مطالب

تاکید ایران و امارات بر توسعه روابط دو جانبه

امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زاید درباره آخرین تحولات غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ضرورت توقف این جنایات و نیز دیگر تحولات منطقه‌ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

موافقت آمریکا با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

حمله به رفح بر اساس «اسلوب جابجایی» انجام خواهد شد در این طرح، رفح به مربع‌های مختلف تقسیم می‌شود که پی در پی هدف قرار می‌گیرند تا افراد مجبور شوند به خان یونس فرار کنند.

قدردانی اردن از تلاش ایران برای توقف جنگ علیه غزه

ایمن الصفدی در دیدار با امیرعبداللهیان دیدگاه‌های دو کشور اردن و ایران مبنی بر لزوم پایان بخشیدن به جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن را دیدگاهی مشترک دانست و بر تداوم تلاش‌های در این مسیر تاکید کرد.

Loading

أحدث المقالات

تاکید ایران و امارات بر توسعه روابط دو جانبه

امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زاید درباره آخرین تحولات غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ضرورت توقف این جنایات و نیز دیگر تحولات منطقه‌ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

موافقت آمریکا با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

حمله به رفح بر اساس «اسلوب جابجایی» انجام خواهد شد در این طرح، رفح به مربع‌های مختلف تقسیم می‌شود که پی در پی هدف قرار می‌گیرند تا افراد مجبور شوند به خان یونس فرار کنند.

روایت خبرگزاری روسی از سخنان جلالی درباره پاسخ قاطع ایران به حمله تل آویو

تهران-ایرنا- تاس خبرگزاری روسی به نقل از کاظم جلالی سفیر تهران در مسکو گفت: عملیات تلافی جویانه علیه رژیم صهیونیستی کامل شده است، اما ایران در صورت هرگونه حمله ای به اسرائیل و همدستان غربی اش با ابزار و قدرت بیشتری پاسخ می دهد.

دستان خالی غرب برای دلداری بی‌بی

لندن – ایرنا – کشورهای غربی درحالی برای دلداری سران رژیم اسرائیل درپی عملیات کوبنده وعده صادق، به تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران متوسل شده‌اند که اولا چوب خط تحریم‌های تسلیحاتیِ غرب علیه ایران پرشده و اهرمی برای فشار بیشتر باقی نمانده و در ثانی توان نظامی ایران هرگز تابع و در بند محدودیت‌های غیرقانونی وضع شده از سوی طرف‌های غربی نبوده است.

سیاستمدار اسپانیایی وضع تحریم علیه ایران را ریاکارانه خواند

تهران- ایرنا- «یونه بلارا» رهبر حزب پودموس اسپانیا از «ریاکاری» اتحادیه اروپا در وضع تحریم علیه ایران و چشم‌پوشی از جنایات رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و این اتحادیه را به همدستی در کشتار فلسطینی‌ها متهم کرد.

Loading

درس حشدالشعبی عراق به آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی و نیروهای زیرمجموعه آن در حال حاضر علاوه بر مشغولیت‌هایی که برای مقابله با فعالیت‌های ایذائی جدید داعش دارند، به ناگزیر باید فعالیت‌های سیاسی را که مبتنی بر خواست آمریکا درصدد ایجاد مانع بر سر راه آن‌ها (گروه حشدالشعبی) است، رصد و بی‌اثر کنند. جعفر قناد باشی - کارشناس مسائل خاورمیانه

سخن گفتن یا تصمیم‌گیری در خصوص نقش و جایگاه حشدالشعبی و گروه‌های زیرمجموعه این نهاد مردمی ازیک‌طرف و چگونگی اجرای تصمیم مجلس عراق مبنی بر خروج تمامی نیروهای آمریکایی از این کشور از طرف دیگر ازجمله مسائلی است که در زمان نخست‌وزیری حیدر العبادی مطرح شد و از زمان استعفای وی تاکنون در زمره حساس‌ترین و مهم‌ترین مسائل عراق بوده است.

موضوعی که طی هفته‌های اخیر تمامی تحولات در عراق را تحت تأثیر خود قرار داده و حتی به چالش‌هایی میان دولت مصطفی الکاظمی و ائتلاف‌های سیاسی که به او رأی مثبت دادند، انجامیده است. چنانکه در این عرصه علاوه بر اقدام به دستگیری 13 تن از اعضای گروه کتائب (زیرمجموعه حشدالشعبی) و آزادی سریع آن‌ها باید به گفتگوهای راهبردی آنلاین میان دولت الکاظمی و آمریکا و همچنین به نگرانی‌های واشنگتن در خصوص حملات موشکی به پایگاه‌ها و سفارت‌خانه این کشور اشاره کرد.

روشن است که در این صحنه آنچه برای عراق و مردم این کشور بسیار اهمیت دارد و بنا به تجارب گذشته می‌تواند امنیت عراق را در برابر انواع مداخلات خارجی و مطامع دولت‌های غربی محافظت کند، حفظ جایگاه حشدالشعبی و جلوگیری از تضعیف این نیروی مردمی است.

نیرویی که بنا بر مصوبات مجلس عراق و بر اساس قانون، یکی از ارکان نیروهای مسلح عراق محسوب می‌شود و از این لحاظ هرگونه اتهامی مبنی بر حرکت‌های خودسرانه و یا کوشش برای خلع سلاح این نیرو، حرکتی مخالف با قانون به شمار می‌آید. این در حالی است که آمریکا در مقطع زمانی کنونی دو هدف بلندمدت و کوتاه‌مدت را در عراق به اجرا گذاشته و درصدد است تا بر اساس راهبرد منطقه‌ای واشنگتن مبنی بر سیطره کامل بر مخازن و خطوط انتقال نفت و گاز در غرب آسیا یا به عبارتی تبدیل عراق به گاو شیرده دوم، بستر لازم برای حضور نظامی ده‌ها ساله در این کشور را فراهم نماید. به‌تبع این سیاست بلندمدت است که کوشش‌های آشکار و نهان باهدف تضعیف نیروهای حشدالشعبی و حذف آن‌ها از نقش‌آفرینی در کوتاه‌مدت به اجرا گذاشته‌شده و مقامات آمریکا بیشترین تلاش خود را در این رابطه بکار گرفته‌اند.

چنانکه در این صحنه ازیک‌طرف باید به کوشش‌های آمریکا برای تقویت و تجهیز گروهک داعش و از طرف دیگر به تلاش‌های سیاسی این کشور باهدف مجبور کردن دولت بغداد به ایجاد محدودیت برای فعالیت‌های حشدالشعبی اشاره کرد؛ به‌عبارت‌دیگر حشدالشعبی و نیروهای زیرمجموعه آن در حال حاضر علاوه بر مشغولیت‌هایی که برای مقابله با فعالیت‌های ایذائی جدید داعش دارند به ناگزیر باید فعالیت‌های سیاسی را که مبتنی بر خواست آمریکا درصدد ایجاد مانع بر سر راه آن‌ها (گروه حشدالشعبی) است، رصد و بی‌اثر کنند. آن‌هم در شرایطی که متأسفانه احزاب و ائتلاف‌های سیاسی در عراق به دلیل ضرورت‌های مربوط به برگزاری انتخابات سرنوشت‌ساز آتی به چالش‌های سیاسی با یکدیگر مشغول هستند و دولت بغداد نیز به علت مطالبات فزاینده مردمی و همچنین تحرکات برخی از عناصر نفوذی، یارای اندیشیدن و تصمیم‌گیری در این رابطه را ندارد. لذا می‌توان گفت که صحنه‌های سیاسی عراق اینک به نبرد و یا زورآزمایی پنهانی بین نیروهای حشدالشعبی از یک‌سو و عناصر نفوذی وابسته به آمریکا از سوی دیگر تبدیل‌شده است.

به هر ترتیب کارنامه آمریکا در عراق چه در خصوص حمایت‌های بی‌دریغ از داعش و چه درصحنه ضربه واردکردن به نیروهای مردمی حشدالشعبی و به شهادت رساندن تعداد زیادی از آن‌ها، به‌اندازه‌ای سیاه است که به عناصر نفوذی در عراق اجازه تحرکات مدنظرشان را نمی‌دهد. آن‌هم در شرایطی که کارنامه و عملکرد نیروهای حشدالشعبی در حذف و سرکوب نیروهای داعش و کمک‌رسانی به مردم عراق در مقاطع مختلف به‌اندازه‌ای افتخارآمیز و تحسین‌برانگیز است که هیچ‌کس در عراق توان تضعیف و حذف آن‌ها را از صحنه سیاسی این کشور ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *