جدیدترین مطالب

رژیم صهیونیستی پس از ۶ ماه همچنان سردرگم است

عضو دفتر سیاسی حماس گفت تلاش‌های نتانیاهو و کابینه او برای آزادی اسرای اسرائیلی با گزینه نظامی شکست خورد و هیچ جایگزینی برای یک توافق حقیقی برای مبادله اسرا با مقاومت وجود ندارد.

ایران در حمله به اسرائیل از حق قانونی دفاع از خود استفاده کرد

نماینده مجلس انگلیس خطاب به اسرائیل و حامیانش گفت: شما تصور می‌کردید صبر راهبردی ایران، یک بلوف است و فقط حرف می‌زند و از عمل خبری نیست، آنچه روی داد نشان داد که درباره جمهوری اسلامی ایران، اشتباه می‌کردید.

نتانیاهو تصمیم گرفت جنگ غزه را بین المللی کند

تحلیلگر فرانسوی گفت: این نتانیاهو بود که تصمیم گرفت جنگ غزه را با حمله به کنسولگری ایران بین المللی کند و اکنون به جای آنکه موضوع روز ادامه کشتار در غزه باشد، رهگیری ۹۰ درصد موشکهاست.

Loading

أحدث المقالات

شورای همکاری خلیج فارس: تنش‌های نظامی در خاورمیانه نگران‌کننده است / تمام طرف ها باید با خویشتنداری منطقه را از جنگ دور کنند

شورای همکاری خلیج فارس امروز-دوشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: نسبت به تحولات اخیر منطقه و تنش‌های نظامی در خاورمیانه و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه‌ای ابراز نگرانی شدید می‌کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارم

بورل گفت: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارد، اما امیدوار است که این مساله به تنش بیشتر منجر نشود. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین ادامه داد، یک اختلاف‌نظر فاحش در داخل ائتلاف جناح راستی اسرائیل بین افراط‌گرایان حامی اقدام تلافی‌جویانه خشن و یک فراکسیون میانه‌روتر و معقول وجود دارد.

توصیه آژانس هوانوردی اروپا به رعایت “احتیاط” در حریم هوایی ایران و اسرائیل

آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا (EASA) روز دوشنبه ۱۴ آوریل همچنان بر رعایت “احتیاط” در حریم هوایی اسرائیل و ایران تاکید کرد. آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با اشاره به تنش‌های آخر هفته پیرامون حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، یادآوری کرد: «هیچ پرواز غیرنظامی در معرض خطر قرار نگرفت.»  
 

مکرون: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را رهگیری کردیم؛ اسرائیل از تنش پرهیز کند

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تأیید کرد که ارتش فرانسه در طول شنبه شب تا بامداد یکشنبه به درخواست اردن در عملیات «رهگیری» موشک‌ها و پهپادهایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرده بود، شرکت کرده است.مکرون گفت: «ما در اردن یک پایگاه هوایی داریم […] و حریم هوایی اردن با این حملات نقض شده بود. هواپیماهای‌مان را به پرواز در آوردیم و آنچه را که باید رهگیری می‌کردیم، کردیم.»

ترامپ در دادگاه نیویورک: این حمله‌ به یک رقیب سیاسی است

«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا روز دوشنبه و پس از ورود به دادگاه منهتن جهت رویارویی با ۳۴ اتهام جنایی در اولین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اعلام کرد که «هیچ پرونده‌ای وجود ندارد». وی ادامه داد: این تعقیبات سیاسی است… این یک حمله به آمریکاست.

واشنگتن تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد؛ مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم‌های خرید نفت خام ایران از سوی موسسات چینی را به رای می‌گذارد

به گزارش بلومبرگ، مجلس نمایندگان آمریکا در چند ساعت آینده در زمینه لایحه ممنوعیت خرید نفت خام ایران از سوی چین رای‌گیری می‌کنند. بر اساس این لایحه که بخشی از قانون ۵۹۲۳ کنگره مبنی بر تحریم‌های انرژی ایران و چین در سال ۲۰۲۳ است، تحریم‌های علیه ایران را گسترش می‌دهد تا تمامی معاملات بین موسسات مالی چینی و بانک‌های ایرانی برای خرید نفت و فرآورده‌های نفتی را پوشش دهد.

Loading

بی‌توجهی دولت کانادا به حقوق‌بشر در مناسبات با عربستان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ازسرگیری فروش سلاح به عربستان توسط کانادا باوجود مغایرت با قوانین حقوق بشری این کشور در پی رکود شدید در اقتصاد این کشور انجام می‌شود، گفت: ادعای حقوق بشر از سوی دموکراسی‌های غربی تنها به‌مثابه ابزاری نمایشی برای اثرگذاری بر رفتار برخی دولتمردان است.

اصغر زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره از سر گیری معامله تسلیحاتی 14میلیارد دلاری کانادا با عربستان باوجود توقف آن در سال 2018 در پی قتل «جمال خاشقچی» توسط مقامات عربستان، خاطرنشان کرد: حدود پنج سال پیش که شاهد جنایات ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه ملت یمن بودیم، انتظار می‌رفت بسیاری از کشورهای غربی ازجمله آمریکای شمالی که شامل آمریکا و کانادا می‌شد موضوع فروش تسلیحات خود به عربستان سعودی را مورد تجدیدنظر قرار دهند.

وی افزود: این اتفاق در برخی از کشورها ازجمله کانادا افتاد و آن‌ها به خاطر مسائل حقوق بشری و جنایتی که رژیم آل سعود خصوصاً در ماجرای خاشقچی انجام داد درفروش تسلیحات تجدیدنظر کردند و آن را در ظاهر و به‌صورت نمایشی ممنوع و برخی نیز قطع کردند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: واقعیت ماجرا این است که با توجه به منافع هنگفتی که این کشورها از کارخانه‌های تولید سلاح به دست می آورند، باوجود همه شعارها و محدودیت‌های اعلامی، فروش تسلیحات توسط کمپانی‌های بزرگ تولید سلاح در غرب چه در آلمان و انگلیس و چه حتی برخی کشورهای کوچک‌تر اروپایی ادامه پیدا کرد.

 

فروش سلاح به عربستان در پی رکود شدید در اقتصاد کانادا

زارعی با بیان اینکه اعلام رسمی از سر گرفتن این فروش‌ها از سوی کانادا، در شرایطی انجام شد که اقتصاد جهان امروز با رکود بسیار غیرمترقبه و عمیقی مواجه شده است، ادامه داد: این اقدام نشان می‌دهد که بحران حاصل از شیوع کرونا، اقتصاد کشورهای غربی را به‌صورت غیرقابل‌انتظاری دچار بحران و مشکل کرده و قطعاً این رقابت و تلاش برای کسب و ایجاد بازارهای جدی و پر کردن خلأهای رقبا به‌عنوان یک اصل در اقتصاد سرمایه‌داری غرب همیشه مطرح بوده است.

 

احتمال بحران‌سازی‌های تازه برای ایجاد بازار فروش سلاح

وی اضافه کرد: در بازار راکد و بیکاری گسترده‌ای که اقتصاد این کشورها با آن مواجه شده است، قطعاً شاهد رقابت‌ها و اقدامات دیگری ازاین‌دست در آینده خواهیم بود. حتی ایجاد بحران‌های تازه در مناطق مختلف دنیا برای ایجاد بازارهای جدید فروش تسلیحات در آینده می‌تواند یکی از فرایندهایی باشد که جهان با آن مواجه خواهد بود تا از این طریق کسری بودجه این کشورها جبران شود و رونق تولید و کسب‌وکار به حالت تقریباً متعادلی برگردد.

 

حقوق بشر به‌مثابه ابزاری نمایشی برای اثرگذاری بر رفتار دولتمردان

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به تشدید انتقادات نسبت به دولت کانادا به دلیل تناقض این معامله با قوانین حقوق بشری این کشور و احتمال افزایش اقدامات ضد حقوق بشری عربستان، گفت: آنچه تا به امروز دموکراسی‌های غربی در رابطه با کشورهای درحال‌توسعه و یا آسیایی انجام داده‌اند، بیشتر متأثر از نگاه اقتصادی و منفعت‌گرایانه آن‌ها است. اساساً حقوق بشر برای آن‌ها به‌مثابه ابزاری نمایشی و برای اثرگذاری بر رفتار دولتمردان کشورهای مقابلشان بوده تا بتواند از این طریق باج‌خواهی‌های خود را دنبال کنند.

وی بابیان اینکه ما شاهد جنایات زیادی از سوی برخی متحدان این کشورها هستیم، درحالی‌که هیچ‌گاه این مسائل از سوی این کشورها مورداشاره قرار نمی‌گیرند، تأکید کرد: در شرایطی که نه‌تنها شاهد ابتدایی‌ترین مبانی دموکراسی در عربستان و کشورهای جنوبی حاشیه خلیج‌فارس نیستیم؛ بلکه انواع و اقسام جنایت‌های ضد بشری از ناحیه آن‌ها انجام می‌شود، بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر در کنار این رژیم‌ها برای کسب منافع همراه و همسو می‌شوند، والا جان انسان‌ها و مسائل حقوق بشر در مفاهیم آن‌ها صرف جایگاهی فانتزی و بسیار بی‌ارزش دارد.

 

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *