جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

اوربان: ناتو تنها یک قدم با اعزام نیرو به اوکراین فاصله دارد

تهران- ایرنا- ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان در اظهاراتی با بیان اینکه رهبران اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مناقشه بین مسکو و کی‌یف را مساله خود می‌دانند و خطرات ناشی از دخالت بیشتر در آن را در نظر نمی‌گیرند، هشدار داد که ناتو تنها یک قدم با اعزام نیرو به اوکراین فاصله دارد.

کنایه یکی از همراهان امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره حمله ادعایی اسرائیل + فیلم

نیویورک – ایرنا- در پی ساقط کردن چند ریز پرنده در اصفهان توسط پدافند هوایی ایران، رسانه هایی که مدعی حمله اسرائیل هستند، در تلاشند تا از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در این باره سوال کنند.

خودسوزی شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه ترامپ

تهران- ایرنا- جفری مدری رئیس پلیس نیویورک روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه منهتن جایی که قرار است محاکمه کیفری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در خصوص پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن در آن برگزار شود، خودسوزی کرده است.

Loading

چین نیروی نظامی برتر جهان تا 2050 و نگرانی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: جهان در چنگال یک بیماری همه‌گیر با پیامدهای اقتصادی، سیاسی، راهبردی و مهم‌تر از آن، تلفات انسانی است که تابه‌حال درک و تفهیم نشده‌اند. آیا میزان مرگ‌ومیر این همه‌گیری به‌اندازه آنفلوانزای اسپانیایی 1918 یا آنفلوانزای مرغی 2009 خواهد بود؟

تیم موریسون در یادداشتی که وب‌سایت موسسه هادسون آن را منتشر کرد؛ نوشت: در آینده می‌توان به ارزیابی روش‌های عملکرد بهینه در برابر این ویروس پرداخت؛ اما اکنون همه باید گرد هم آمده و روی ریشه این ویروس و انتشار اولیه آن تمرکز کرد. اهمیت این مسئله ازآن‌جهت است که برای جلوگیری از تکرار این وضعیت همه‌گیری، ما باید ریشه‌های آن را درک کنیم.

اگرچه در مورد نام این ویروس همچنان بحث‌هایی وجود دارد، اما هیچ اختلاف‌نظری وجود ندارد که این ویروس از شهر ووهان چین ناشی شده است. همچنین، در آینده می‌توان به ارزیابی چگونگی ظهور این ویروس پرداخت؛ مثلاً اینکه آیا این ویروس همان‌طور که برخی تصور می‌کردند، از یک بازار فروش حیوانات دریایی در ووهان بروز کرد یا از یک تأسیسات امنیت زیستی؟

و پاسخ اینکه چرا رسانه‌های چین به‌شدت تلاش می‌کنند تا آمریکا و به‌ویژه ارتش آن را به‌عنوان منبع این ویروس متهم کنند دیر یا زود مشخص خواهد شد؛ و اینکه پاسخ این سؤالات تا چه حد با گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره فعالیت‌های بیولوژیکی چین با کاربرد بالقوه دوگانه مرتبط است. البته در این گزارش تأکید شده است که «آمریکا اطلاعات کافی برای مشخص کردن این مسئله در اختیار ندارد که آیا چین برنامه آزمایش سلاح بیولوژیکی خود را (طبق ماده 2 این کنوانسیون) کنار گذاشته است یا خیر».

اما آمریکا به جز فعالیت‌های بیولوژیکی چین، در مورد پیامدهای توسعه تسلیحات هسته‌ای در چین نیز نگران است. چراکه درست از زمانی که جهان با معافیت چین از کنترل تسلیحات هسته‌ای موافقت کرد، خطر تسلیحات هسته‌ای چین وجود داشته است.

در اظهارات ژنرال روبرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، در موسسه هادسون در می‌2019، جزئیات محرمانه‌ای از برنامه هسته‌ای چین ارائه شده است. اشلی اظهار کرده است که «طی دهه آینده، چین ذخایر هسته‌ای خود را حداقل به دو برابر خواهد رساند که سریع‌ترین توسعه و گسترش زرادخانه هسته‌ای در تاریخ این کشور محسوب می‌شود. مسیر برنامه آن‌ها در راستای دیدگاه رئیس‌جمهور شی جین پینگ برای ارتش چین است مبنی بر اینکه ارتش چین کاملاً توسعه‌یافته و تا سال 2050 به اولین نیروی نظامی جهان تبدیل خواهد شد».

البته رئیس‌جمهور ترامپ از این هدف چین آگاه بوده و از همین رو نیز چین را به عضویت در پیمان کنترل تسلیحات هسته‌ای سوق داده است. برای مدت طولانی چین آزادانه توانسته است نیروی هسته‌ای خود را نوسازی کند. چین «بیش از همه دیگر کشورهای جهان به آزمایش موشک‌های بالستیک پرداخته» و احتمالاً به فعالیت‌هایی مبادرت کرده است که با توقف موقت تسلیحات هسته‌ای (که آمریکا خود را پای بند به آن می‌داند) سازگار نیست.

در چنین شرایطی رئیس‌جمهور ترامپ مدعی است که آمریکا در حال جنگ با کرونا ویروس است. در راهبرد دفاع-زیستی ملی ترامپ، آمده است «تهدید بیولوژیکی جزو مهم‌ترین تهدیداتی است که فراروی آمریکا و جامعه جهانی است».

اگرچه جهان شاهد تهدیدات بیولوژیکی است، اما این خطر در مقایسه با تهدیدات ناشی از تسلیحات هسته‌ای ناچیز است. ترامپ نمی‌خواهد به چین اجازه دهد تا همچنان از کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کند؛ بنابراین وقتی بحران میان‌مدت «ویروس کرونا» سپری شد، رئیس‌جمهور آمریکا باید به پیشبرد کنترل سه‌جانبه تسلیحات هسته‌ای دوباره تأکید کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *