جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد.

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

ضربات مهلک حزب‌الله بازدارندگی رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده است

تهران- ایرنا- «زهیر اندراوس» نویسنده و تحلیلگر جهان عرب گفت: ضربات مهلکی که حزب الله به صهیونیست ها در جبهه زمینی و با سرنگون کردن پهپادهای رژیم اسرائیل وارد کرده، نه تنها بازدارندگی این رژیم را تضعیف کرده، بلکه به آن نیز پایان داده است.

Loading

تشدید وابستگی به چین؛ نتیجه راهبرد اشتباه اروپا در حوزه انرژی

شورای راهبردی آنلاین- رصد: سال‌هاست که تصور بروکسل درباره سیاست انرژی، بر اساس محیط‌زیست‌گراییِ سیاسی شکل گرفته است. بسیاری انتظار داشتند که اروپایی‌ها برای مقابله با بحران انرژی ناشی از حمله روسیه به اوکراین رویکرد واقع بینانه‌تری اتخاذ کنند.

استفانو گراتزیوسی و جیمز جی کارافانو در یادداشتی که در وب سایت اندیشکده آمریکایی هریتیج منتشر شد، نوشتند: این افراد باید خودشان را برای ناامید شدن آماده کنند. پارلمان اروپا اخیراً به ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی تا سال 2035 رأی داد. در واقع اتحادیه اروپا همچنان در عالم هپروت انرژی غوطه‌ور است. آیا گذار سبز به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر منجر به رسیدن به انرژی قابل اتکا، مقرون به صرفه و فراوان تا سال 2050 خواهد شد؟ خیر. آیا انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2050 به صفر خواهد رسید؟ خیر. بزرگ‌ترین اثر این دستور کار سبز قبلاً مشاهده شده و این بوده که این امر امنیت اروپا را کاملاً به خطر انداخته است.

بله، پارلمان اتحادیه اروپا فقط «برخی» پروژه‌های گازی و هسته‌ای را «سرمایه‌گذاری سبز» نامید، اما نه به این دلیل که قبول دارد تامین انرژی جهان از طریق باد و خورشید یک هدف غیرممکن است. آن‌ها به سادگی نام تجاری این پروژه‌ها را تغییر داده‌اند تا این خیال را که هنوز در مسیر سبز شدن هستند، حفظ کنند.

اولویت‌های نادرست بروکسل در سیاست بلندمدت در زمینه انرژی همین حالا هم باعث کمبود انرژی شده است. این سیاست‌ها از نظر اقتصادی، به ویژه برای اروپاییان طبقه کارگر، ویرانگر بوده است. این امر به نوبه خود باعث تشدید تنش‌های اجتماعی ناشی از بیماری کرونا شده است. با این حال، بروکسل فکر می‌کند که راه حل آن، کمتر شدن دسترسی به حمل و نقل برای اروپایی‌هاست.

آخرین اقدام بروکسل نه تنها در مقابله با تهدید روسیه برای امنیت انرژی اقدامی اشتباه بود، بلکه باعث بروز مشکل در رابطه با چین نیز می‌شود. ممنوعیت استفاده از خودروهایی که با سوخت کربنی کار می‌کنند، اروپا را بیشتر به پکن وابسته خواهد کرد که کنترل بازار باتری مورد استفاده در خودروهای برقی را در اختیار دارد. انتظار نمی‌رود این امر دچار تغییری شود، زیرا جمهوری خلق چین به سرعت در حال خرید حقوق مربوط به ذخایر لیتیوم در آفریقا و آمریکای لاتین است.

وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا ممنوعیت مصوب پارلمان اروپا را به درستی «هدیه‌ای به چین» توصیف کرد. او مدت‌هاست که از نفوذ فزاینده پکن در اروپای غربی ابراز نگرانی می‌کند و اغلب مانع از تصاحب صنعتی چین در ایتالیا شده است، اما در بروکسل، او فقط مانند صدایی است که در بیابان گریه می‌کند.

بروکسل برخلاف منطق حرکت می‌کند. حتی با وجودی که قصد دارد از طریق تحریم‌ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را مجازات کند و وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهد، در حال افزایش وابستگی خود به چین است که روابط نزدیکی با مسکو دارد و تهاجم روسیه را نیز محکوم نکرده است. علاوه بر این، حزب کمونیست چین برای افزایش نفوذ سیاسی خود در چندین کشور اروپایی بر روابط تجاری متکی است. تحریم مسکو و نزدیک شدن به پکن منطقی نیست.

متأسفانه این وضعیت، جای تعجبی ندارد. یک سیاست کوته‌بینانه در زمینه انرژی باعث شد اتحادیه اروپا بیش از حد به گاز روسیه وابسته شود، این رویداد نتیجه آمیزه‌ای از جنجال‌های فعالان محیط زیستی متعصب مانند گرتا تونبرگ و اشتباهات جدی آنگلا مرکل است که آلمان (و کل اتحادیه اروپا) را وادار به سبز شدن و در عین حال نادیده گرفتن خطرات برخورد با مسکو کرد.

آیا اروپا واقعاً چیزی یاد گرفته است؟ اگر مرکل معیار باشد، پاسخ منفی است. صدراعظم سابق آلمان اخیراً به جای عذرخواهی برای این مصائب، از سیاست‌های گذشته خود دفاع کرد، طوری که گویی قابل پیش بینی نبود که امکان دارد پوتین برای واداشتن اروپا به تبعیت از اراده سیاسی خود از تهدید به قطع انرژی استفاده کند.

وابسته شدن به انرژی، بازدارندگی غرب را در برابر روسیه تضعیف، و در نتیجه به حمله روسیه به اوکراین کمک کرد. اکنون به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا آماده است تا با ممنوع کردن خودروهای بنزینی و دیزلی تا سال 2035، خود را در آغوش چین بیندازد: روشن است که اروپایی‌ها چیزی از درس روسیه-اوکراین نیاموخته‌اند.

لازم است جامعه ترانس‌آتلانتیک دست زدن به انتخاب‌هایی سخت را آغاز کند. غرب به انرژی نیاز دارد، بدون آن که به دشمنان خود وابستگی پیدا کند. غرب همچنین به نفت، گاز و انرژی هسته‌ای برای رفاه، تضمین امنیت انرژی، و حفاظت از سیاره زمین و محیط زیست نیاز خواهد داشت.

برای تحقق این امر، اروپا به سیاست‌هایی مسئولانه‌ در حوزه انرژی نیاز دارد که نوآوری و راه‌حل‌های بازار آزاد را ترویج کند، نه یک برنامه سیاسی که در مورد آینده انرژی خود خیال‌پردازی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *