جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

Loading

کاهش قیمت نفت؛ تهدید عربستان توسط ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به نظر می‌رسد که مهم‌ترین حربه ترامپ برای افزایش بهای نفت، اعمال فشار به عربستان برای کشاندن روسیه به سمت توافق کاهش تولید و تهدید به اعمال تعرفه گمرکی روی واردات نفت از این کشور است. رضا مجیدزاده - پژوهشگر اقتصاد سیاسی بین‌المللی

مدت کوتاهی پس از شکست اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت به بازار در نتیجه عدم همراهی روسیه، دونالد ترامپ توئیت کرد که با ولیعهد عربستان صحبت کرده تا با روسیه به توافق برسد. در نتیجه این سیگنال ترامپ مبنی بر افزایش احتمال توافق بین روسیه و عربستان برای کاهش 10 میلیون بشکه‌ای تولید روزانه نفت، قیمت جهانی نفت به بالای 30 دلار صعود کرد.

به فاصله‌ای بسیار اندک از توئیت ترامپ، عربستان از کشورهای اوپک پلاس و سایر تولیدکنندگان نفت دعوت کرد تا با تشکیل جلسه به یک راه حل عادلانه منجر به ثبات بازار دست پیدا کنند. پس از این رخداد، قیمت نفت به مرز 33 دلار برای هر بشکه افزایش یافت. هرچند که این تحولات قیمتی، پایان جنگ نفتی بین روسیه و ایالات متحده نیست، اما ترامپ به شدت تلاش می‌کند که هم از مجرای تقاضای بازار و هم ابزارهای فشار به عوامل عرضه نفت، شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

قیمت بالای نفت از این جهت برای ترامپ اهمیت دارد که باعث صرفه اقتصادی تولید و استخراج نفت شیل می‌شود؛ عاملی که باعث تبدیل ایالات متحده به مهم‌ترین صادرکننده نفت خام در جهان شده است.

بازار نفت به شدت به انتظارات آتی از شرایط بازار حساسیت دارد و حتی اظهارنظرهای سیاسی نیز موجب کاهش یا افزایش قیمت نفت خام می‌شود. به همین دلیل بود که پس از توئیت ترامپ درباره احتمال توافق روسیه و عربستان برای کاهش عرضه نفت، قیمت جهانی نفت خام اندکی صعود کرد در حالی که پیشتر، شکست در توافق کاهش عرضه در میان اعضا از یک سوی و اثر بحران همه‌گیری جهانی کرونا روی انتظار کاهش تقاضای نفت از سوی دیگر، قیمت نفت را در مسیر تنزل قرار داده بود.

اما راهبرد ترامپ برای کاهش عرضه نفت و افزایش قیمت آن فقط به ارسال سیگنال محدود نمی‌شود. به نظر می‌رسد که مهم‌ترین حربه ترامپ در اعمال فشار به عربستان برای کشاندن روسیه به سمت توافق کاهش تولید، تهدید به اعمال تعرفه گمرکی روی واردات نفت از این کشور است.

این راهبرد برای ترامپ دو مزیت دارد: سیاست اعلامی حمایت از کارگران حوزه انرژی را دنبال می‌کند تا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، محبوبیت بیشتری برای خود دست و پا کند و چهره یک قهرمان اقتصادی را از خود ارائه دهد.

با این سطح از قیمت نفت، این کارگران در معرض اخراج از کار قرار دارند چون برخی از شرکت‌های مهم نفتی آمریکا ورشکست می‌شوند. هرچند که امریکن پترولیوم و یک شرکت پتروشیمی دیگر به ترامپ اعلام کرده‌اند که اعمال تعرفه به واردات نفت موجب افزایش هزینه آن‌ها و فشار به آن‌ها می‌شود، اما تجربه جنگ تجاری ترامپ با اقتصادهای بزرگ دنیا نشان می‌دهد که او به دنبال نشان دادن یک تهدید معتبر برای رسیدن به هدف خود یعنی کاهش تولید نفت است. مزیت دیگر این است که آمریکا با فشار به عربستان، روی روسیه فشار مضاعف ایجاد می‌کند و برتری خود در جنگ نفتی با این کشور را تضمین می‌کند. هر چند که در سال گذشته، ایالات متحده یک میلیون بشکه نفت از روسیه و عربستان وارد کرده است، اما برای ترامپ، جایگاه بالای جهانی در صادرات نفت خام اهمیت بیشتری دارد و راهبردهایش نشان می‌دهد که حاضر است هزینه آن را نیز بپردازد.

با این وجود، به احتمال بسیار زیاد نشست اوپک پلاس تا نهم آوریل یعنی پنجشنبه هفته جاری به تاخیر افتاده است و هنوز روسیه و عربستان روی کاهش روزانه 10 میلیون بشکه نفت به توافق نرسیده‌اند. ضمن این‌که پوتین عربستان را عامل ریزش قیمت نفت معرفی کرده است که سیگنالی منفی برای انتظارات مبتنی بر افزایش قیمت نفت خام به شمار می‌رود، چون احتمال دستیابی به توافق را ضعیف نشان می‌دهد.

در حال حاضر قیمت نفت خام به اندازه 32 دلار با قیمت نفت خام در پایان سال 2019 فاصله دارد و به نظر می‌رسد که شروع دوره رکود کرونایی زمینه کاهش تقاضا برای واردات نفت خام را ایجاد کند. در این صورت،‌ اگر کاهش عرضه نیز اتفاق بیفتد شاید در طی دو ماه آتی، قیمت جهانی نفت به میزان بیشتری افت کند و همه چیز به چشم‌انداز کنترل همه‌گیری جهانی کرونا و شروع دوره بازسازی اقتصاد جهانی بستگی دارد. هرچند که چین خود را اولین اقتصاد رسته از بحران کرونا معرفی می‌کند اما احتمال عدم گرفتاری چین در عوارض رکودی کرونا اندک است و در صورتی که تحول دیگری رخ ندهد، پر شدن این فاصله 32 دلار اندکی دور به نظر می‌رسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *