جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

امیرعبداللهیان: راه حل بحران منطقه، توقف جنایات جنگی رژیم اسراییل در غزه است/ تببین پیامدهای هرگونه تکرار ماجراجویی جدید اسرائیل در شورای امنیت

برای حل ریشه ای بحران در منطقه، آنچه ضروری است، تمرکز بر راه حل سیاسی و توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه است و باید یک بسته سیاسی که همه ابعاد ای…

Loading

تأثیر مخرب سیاست‌های انرژی آمریکا بر تغییرات اقلیمی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سامانتا گراس، عضو اندیشکده بروکینگز و کارشناس سیاست خارجی و امنیت انرژی معتقد است، انتشار زیاد متان موجب می‌شود که گاز طبیعی دیگر به‌عنوان سوخت فسیلی با کمترین کربن نباشد و به همین خاطر اتحادیه اروپا باید در این خصوص بر آمریکا فشار بیاورد. از سوی دیگر، اگر این شیوه تولید نفت شیل به کشورهای دیگر منتقل شود، احتمالاً آسیب ناشی از ممنوعیت جامع تزریق گاز برای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای، از فواید آن بیشتر خواهد بود.

جولیان وتنگل در یادداشتی که وب‌سایت انرژی پاک آن را منتشر کرد؛ نوشت: گراس معتقد است که توسعه در نفت شیل چشم‌انداز انرژی را کاملاً تغییر داد. قبل از توسعه در شیل، منظور ما از «پیک نفت» پیک عرضه بود، اما اکنون به معنای پیک تقاضا است. ازاین‌رو، روایت کاملاً عوض شده است. اگر ما گاز را کنار بگذاریم دلیل آن کمبود یا قیمت بالا نخواهد بود.

آمریکا در تولید نفت دیگر همانند گذشته به سایر کشورها وابسته نیست و سال‌هاست که از واردات نفت کاسته است. هم‌زمان تقاضای چین و دیگر کشورهای درحال‌توسعه آسیا به حد انفجار رسیده است. اکنون آسیا بزرگ‌ترین واردکننده نفت است و آمریکا به بزرگ‌ترین تولیدکننده تبدیل شده و تا حدودی از بازار جهانی جدا شده است. بااین‌حال، نفت کالایی است که به‌طور جهانی خریدوفروش و قیمت‌گذاری می‌شود و قیمت آن برای آمریکا، چه به‌عنوان تولیدکننده و چه واردکننده، تأثیر می‌گذارد.

توسعه تولید انرژی در آمریکا برای بازارهای جهانی مطلوب بوده است، زیرا آمریکا منبع انرژی غیرسیاسی است و این کشور از منابع انرژی خود برای مقاصد سیاسی استفاده نمی‌کند بلکه تصمیمات آن توسط شرکت‌های جداگانه و در راه سود این شرکت‌ها اتخاذ می‌شود، هرچند که رئیس‌جمهور فعلی آمریکا واقعاً می‌خواهد از انرژی به‌عنوان ابزاری در مذاکرات تجاری استفاده کند.

به اعتقاد گراس، توسعه گاز در آمریکا به‌ویژه برای اروپا مطلوب است، زیرا جایگزینی برای گاز روسیه محسوب می‌شود. حتی اگر اروپا گاز زیادی از آمریکا وارد نکند، وجود آن به‌عنوان جایگزین، حائز اهمیت است. علاوه بر این، قراردادهای گاز آمریکا در مقایسه با دیگر کشورها از انعطاف بیشتری برخوردار است. خط لوله گاز روسیه احتمالاً ارزان‌تر تمام می‌شود اما برخورداری از منابع دیگر، اهرم بزرگی در اختیار اروپا در مذاکره با روسیه قرار می‌دهد.

اتحادیه اروپا در حال تدوین یک راهبرد انتشار متان است که بر اساس پیامدهای اقلیمی، بر واردات آینده این اتحادیه از آمریکا یا روسیه یا جای دیگر تأثیر خواهد گذاشت. بااین‌حال، صرف‌نظر از اتحادیه اروپا، شرکت‌های بزرگ آمریکا نیز در مورد انتشار متان نگران بوده و می‌دانند که انتشار زیاد متان ممکن است نه‌تنها به شهرت این انرژی بلکه به جایگاه آن به‌عنوان سوخت فسیلی با کمترین کربن، آسیب بزند. در بهره‌مندی از گاز طبیعی، کاهش تولید متان بسیار حائز اهمیت است.

گراس معتقد است که فن‌آوری ردیابی انتشار متان بسیار بهبودیافته است. متأسفانه دولت فعلی آمریکا در قوانین فدرال در مورد تولید متان بسیار مخرب بوده است. اگر دولت آمریکا نگران ارتباط تقاضای اروپا با کاهش تولید متان باشد، باید در این مورد کاری انجام دهد، اما در حال حاضر این‌چنین نیست و این از عدم نگرانی آن‌ها حکایت می‌کند. موضوع دیگر این است که در استخراج نفت شیل زیرساخت انتقال گازها (گازهای تزریقی برای استخراج نفت) وجود نداشته و این گازها سوزانده می‌شود. در برخی موارد، گازها را بدین خاطر می‌سوزانند که قیمت آن‌ها پایین بوده و انتقال آن به بازار صرفه اقتصادی ندارد. اگر آمریکا می‌خواهد نفت تولید کند اما برای انتقال گازهای مربوطه به خود زحمت ندهد، باید شیوه استخراج خود را تغییر دهد. در این خصوص، فشار اتحادیه اروپا بر آمریکا در سطح ایالتی و فدرال کاملاً به جاست.

ترامپ در مذاکره با سایر کشورها، از انرژی به‌عنوان یک ابزار استفاده می‌کند. هنگامی‌که ترامپ تهدید به اعمال تعرفه بر صنعت خودرو اتحادیه اروپا کرد، وی و رئیس کمسیون اروپا توافق کردند تا اتحادیه اروپا گاز طبیعی مایع و سویای بیشتری از آمریکا خریداری کند. به نظر گراس، متأسفانه دولت آمریکا یک بعد سیاسی به تجارت افزوده است درحالی‌که عرضه انرژی باید غیرسیاسی باشد. برخلاف دیگر کشورها، عرضه انرژی در آمریکا در دست دولت نیست و این برای آمریکا و جهان یک مزیت محسوب می‌شود زیرا عرضه انرژی در جهت‌گیری‌های سیاسی گرفتار نخواهد شد.

 

نگرانی اروپا از بازی ترامپ با کارت انرژی

برنی سندرز، نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری، ظاهراً خواهان ممنوعیت کلی تزریق گاز است. سامانتا گراس معتقد است که دموکرات‌های آمریکا به دنبال کاهش تولید هستند. به نظر وی این کار در حال حاضر درست نیست، زیرا اگر کاهش عرضه آمریکا از کاهش تقاضای داخلی بیشتر باشد، آمریکا صرفاً به افزایش واردات نفت روی می‌آورد و این امر در عمل مایه کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای نخواهد شد. اگر گازهای گلخانه‌ای در آمریکا کاهش یابد و در جای دیگر افزایش یابد، نتیجه مطلوب دست نخواهد آمد. به نظر گراس، آمریکا باید به بهینه‌سازی تولید خود بپردازد و ممنوعیت تزریق گاز یا ممنوعیت صادرات فایده‌ای ندارد.

گراس امیدوار است که روابط وابسته متقابل ادامه یابد و روابط انرژی سیاسی نشود بلکه آمریکا به یک شریک قابل‌اعتماد در امنیت انرژی، به‌ویژه در گاز، تبدیل شود. آمریکا گاز زیادی برای صادرات دارد تا جایگزین زغال‌سنگ در سوخت نیروگاه‌ها شود. وی امیدوار است که این روابط به بده- بستان دو طرفه تبدیل نشده و رنگ سیاسی نگیرد. وی در این خصوص نگران تمایل ترامپ به بازی با کارت انرژی و بازی مکرر با آن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *